Skup tema koje govore o tehnici, taktici, statistici ...
Korisnikov avatar
By Antoine
airdarko napisao:Igram naravno. Ovo mi je tek 4. sezona posle koledza. Imam ja jos da igram 7,8 godina:) ovde je skoro ponoc. Sutra cu napisati malo opsirnije o ligi i Japanu. Ja sam prvi deo sezone bio u jednom timu iz istocne konferencije pa sam na polusezoni presao u Osaku. Evo video iz prvog dela sezone da se stekne utisak o ligi...a sutra pisem opsirnije.

A mogao bi i na NCAA temi malo o zivotu na Texas Tech-u. :grin:

Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Korisnikov avatar
By airdarko
Odakle da pocnem? Ima dosta toga da se kaze o japanskoj ligi. Ima dve odvojene kosarkaske asocijacije ovde. Jedna je NBL a druga je BJ. Zajedno u obe lige ima oko 30 timova. U NBL je limit dva stranca po timu a u BJ 4. Moj tim Osaka je u BJ ligi. Do 2005 je to bila jedna liga i kasnije se razdvojila. NBL su uglavnom timovi velikih korporacija kao sto su Mitsubishi, Toyota, Toshiba...to je malo komplikovanija prica kako su se i zasto razdojili u dve lige ali uglavnom te dve lige se ne podnose. Jedan novinar iz Japan Times je dobio zabranu ulaska na bilo koju utakmicu BJ lige jer je napisao da Kyoto zeli da promeni ligu i igra u NBl od 2015 godine:)

U ovoj BJ ligi je sistem igranja neverovatan. Ja ne znam jel se jos negde u svetu igra ovako. Regularni deo sezone je 52 utakmice. Sa svakim iz svoje konferencije se igra 4 puta u sezoni a sa timovima iz druge konferencije samo dva puta. Utakmice se igraju u Subotu u 6 popodne i sutradan u Nedelju u 2 popodne sa istim timom u istoj hali:) znaci kuci jedan vikend dve utakmice pa posle u gostima protiv drugog tima dve sledeci vikend. Treba organizovati to sve kako treba i nije lako bas tako da se ponekad desi da dva tima igraju kod jednog u gostima pa opet sa istim timom kod ovih drugih sledeci vikend...a nekad se desi da treba da se odigraju zaostale utakmice pa jedan tim docekuje neki drugi u sredu i cetvrtak pa mu odmah u petak i subotu dolazi drugi gost:))

U playoff ide prvih 6 iz istocne i prvih 6 iz zapade. Pra dva tima iz regularnog dela preskacu prvu rundu a ostali igraju po sistemu treci sa sestim a cetvrti sa petim. Igra se na dve pobede dan za dan a ako bude 1-1 odmah posle druge utakmice se igraju dva produzetka od po 5 min. Final four se igra u Tokiju i samo jedna utakmica se igra pa ko izgubi ide kuci. Eto to je uglanom o sistemu. Sudije su ocajne.

Sto se tice uslova za treniranje to je na visokom nivou. Stvarno sve imaju. Hoteli na gostovanjima su dobri. Plata je u dan. To ne moze da se desi da kasni plata.

Zivot u Japanu je stvarno extra! Ziveo sam u Americi skoro 5 godina i tamo je super stvarno ali od Japana ne znam jel ima bolje. Ljudi ne zakljucavaju kola. Bicikle se ostavljaju ispred stanica metroa. Izgubljeno se nalazi i odnosi u opstinu ili policiju. Definitivno jedna od najsigurnijih zemalja na svetu. Bolnice kao hoteli sa 5 zvezdica. Mala preduzeca i radionice na svakom cosku. Svi rade nesto. Nezaposlenost 3,5%. Zemlja u prosperitetu:) Svest ljudi neverovatna! Kada stanes iza nekog na semaforu nocu smanjis svetlo na poziciju samo da mu ne bi smetalo u retrovizoru itd...svi se klanjaju svima iz postovanja. Baksis u restoranu se ne ostavlja! To je za konobare velika uvreda. Eto...tako je u Japanu dalekom...

Pozdrav svima...
Korisnikov avatar
By Zex88
Samo tako nastavi.;-) :clap:
Korisnikov avatar
By Karaburac
Hvala za post, priblizio si nam dosta nesto o cemu pojma uglavnom imali nismo :clap:

Kad budes imao vremena, napisi i neku zanimljivost o zivotu i situacijama, kulturi, sta god ti padne na pamet i pozelis da podelis sa nama. Na primer, da li se zentas zemljotresa i cunamija? :) I kakve su Japanke :mrgreen:
Korisnikov avatar
By Lepus
I da li je onaj "mit" da Japanke imaju poprecnu pi.ku istinit ? :D
Korisnikov avatar
By rudonja
Darko, pod NBL podrazumevas JBL? Znaci da su verovatno promenoli naziv lige.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 30

Калина је баш успорио.. Изгледа да га полако сти[…]