Stare teme
Korisnikov avatar
By Grobar1971
Slika
By djomla
Secate li se BFC iz Beocina, ili Borovice?

Era takvih klubova je zavrsena sa Hemofarmom pre par godina. Sa nestankom Hemofarma nestala je i srpska privreda u kosarkaskom svetu. Ostali su samo politicki projekti Partizan, Zvezda i Radnicki i jedan menadzerski Mega. Svi ti sponzori aktuelnih klubova nisu to jer imaju direktno interesa za marketingom, vec su tu jer moraju ili imaju neki drugi dil - promocija kroz klub sigurno nije.

Ovo sto se sada dogadja Partizanu je samo nastavak visedecenisjkog trenda. Posto smo ostali bez nezavisnog finansiranja (privrede) i sveli se na politicke dilove red je da u upravama klubova sede politicari ili menadzeri (najobicniji trgovci). E jedini klub koji je ostao mimo toga je Partizan i red je da zameni sve celne ljude u klubu novim, koji ce biti u stanju da obezbede sredstva (drzavna) za nastavak funkcionisanja kluba. Bilo bi dobro da to bude neka kosarkaska legenda poput Vucicevog brata ili jos poznatija kosarkaska legenda Ruzic. Neko tog profila, koji ce nam "obezbediti stabilnost" i znace da pravi dilove sa navijacima, menadzerima, raznim drzavnim funkcionerima itd...

KLS je politicka liga. Uzivali ste u njoj.

Da jeste, situacija se od Sasinog dolaska u Partizan do danas jako izmenila. Nije mi upste jasno kako ima motiva da radi u takvom okruzenju. Odavno su se svi pametni povukli i cute, ostavivsi dziberima da razvlace, otimaju i skrnave. Zasto bi on bio jedina crna ovca. Da bi mu neko posle toliko godina i uspeha rekao kako ne zna da vodi klub, a svo znanje se svodi na to KAKO NACI NOVAC. To je jedino merodavno. Treba covek da da ostavku i da zavrsimo sa erom sportskih radnika u kosarkaskim klubovima. Vodice nam klubove oni sto sve znaju - sposobni.
Korisnikov avatar
By Lika
Dovoljno samo povući paralelu sa Hrvatskom i pogledati situaciju u Splitu, Zadru i Ciboni. Prvo je bila faza nestanka kapitala iz državnih firmi, pa je nakon toga neko vrijeme funkcionirala faza političkog financiranja i evo sada se može vidjeti gdje stoje stvari.

VIšestruki prvak Europe, ex Jugoplastika, danas KK Split - bešumno nestaje u tmini
Hram hrvatske košarke KK Zadar - financijski na rubu na svim nivoima, politički novac i HDZ centrala Zadar drže aparate uključenima
Institucija KK CIbona - koprcanje ribe na suhom
Nvi val KKCedevita - privatni kapital i ništa drugo, igra se Euroliga, plaće stižu na vrijeme

Sad malo razmislite o ovome i povucite tu paralelu, jer u Srbiji je sad faza zatvarnja politčke banke, bez obzira kako se zvao klub. To će se još provizorno kamuflirati kroz Zvezdino igranje Eurolige, ali prvo ispadanje i gubitak kvalifikacija za sljedeću sezonu, sve ode nizbrdo.

Gotovo je ljudi moji sa ovim sistemom, nema više, crkla krava.
Mudar, skroman, radišan i strpljiv će preživjeti, ostali će postati samo sjećanja na nešto što je nekada bilo.
Korisnikov avatar
By Stiglitz
Koliko su oni trazili za Bertansa uopste 200 000 ponuda Galate +144 000 duga (ako je istina da se odrekao duga) to je vec velika cifra za igraca koji je imao tesku povredu jel moguce da su trazili vise???
Ne zameram Berti nista i zelim mu sve najbolje bilo da ode u Cedevitu ili bilo koji drugi klub, da su mu rekli ovo sto nude je malo ali ako bi se ti odrekao dela ili celog duga pustili bi te verujem da bi pristao na to ali sumnjam i da je bilo razgovora na tu temu ...
Korisnikov avatar
By Lika
Za Partizan jos uvijek nije kasno, ali pitanje je mogu li I znaju li Dule, Danilovic I Tosa pametno odigrati situaciju? Sudeci po Bertansu ne, ali ih to mozda probudi.
Korisnikov avatar
By Grobar1971
MileBL napisao:Kakva je situacija sa sponzorima, ima li kakvih naznaka o novim sponzorstvima?
Ako budu smeli možda se i pojavi neki novi, ali nisam optimista (mislim na domaće, a o stranima je iluzorno pričati bez EL)
Korisnikov avatar
By ULTRA KOŠARKA
Ja kad pročitam da je neko napisao da je Berta izdajica odmah mi migrena proradi.
Kakva crna izdajica, momak Letonac, došao zaraditi za egzistenciju, napredovati košarkaški i na kraj svega zavolio i ljude i klub i ponajviše navijače.
I sa tog nacionalnog aspekta se ne može smatrati izdajicom , jer da budemo realni Cedevita nije ni do zgloba nožnog Partizanu.
Da ne širimo tu glupu priču oko izdaje, nek je momku srećno u nastavku karijere. Da se više nikad ne povrijedi i ode u SA.
Mislim da je vrijeme da se ova priča oko njega apsolvira.
By djomla
Lika napisao:Za Partizan jos uvijek nije kasno, ali pitanje je mogu li I znaju li Dule, Danilovic I Tosa pametno odigrati situaciju? Sudeci po Bertansu ne, ali ih to mozda probudi.
Ako sam dobro razumeo.

Nije mudrolija da mi mozemo da prodamo 3 igraca. Zo, Berta i Bogdan. Na zalost neki drugi talenti koji su po Duletovom povratku projektovani za unovcavanje nisu uspeli: Leo, Musli, Gagic pa i Gagi.
Od prodaje tri igraca treba namirti stare dugove i koliko toliko obezbediti novu sezonu. Zo je unovcen drugog dana, Berta i Bogdan se pregovaraju.

Jedini nacin je da iz ove situacije izadjes kao pobednik je da:

1. saniras dugove prema drzavi, igeracima itd...
2. sacuvas deo tima Tepa - Dragan - Milutinov.

To je zdrava osnova koja se jos uvek donekle distancira od politike. Toj zdravoj osnovi pokusava da se vrati Cibona. Ako ne, uletece nam neke guzonje i razjebace nas kao sto su razjebali bukvalno sve u ovoj drzavi (pocev od privrede, preko obrazovanja, kulture, zdravrstva...).

Pitanje je da li Danilovic ima zelju, volju i ambicije da ovo resi. Vidim mnogi jedna cekaju smene, a ja bi pre smene postavio pitanje STA i KO sutra. Da ne prodje Partizan kao Spartak iz Subotice.
  • 1
  • 1664
  • 1665
  • 1666
  • 1667
  • 1668
  • 1709
KK Partizan 2026/27.

Ево и Танасковић званично.. Надам се да ће га Парт[…]