- Sre Dec 18, 2024 10:37 am
Neverovatan pad u 3/4 nakon one sekvence gde je bila ukradena lopta Majka, asistencija DW i zakucavanje Tajrika, pa onda i 2 poena DW, gde smo ih delovalo je slomili i otišli na 51-52. I umesto da iskoristimo momentum i fenomenalnu energiju na terenu i tribinama, mi posle TV tajma primamo dve trojke i okreće se momentum te Željko traži TO.
Ova utakmica je bila baš ružna, oni su tako atipični, dosta atletski jaki, ali imali smo čime da odgovorimo. Odlično vođenje Željka u većini utakmice, prvo uvođenje Balše koji je napravio prevagu u 1/4, pa onda uvođenje Pokua i Majka u kombinaciji sa Bongom gde može sve da se pruzima i gde se skok osigurava, pa ubacivanje DW umesto Karlika koji je bio juče u nekom kontra ritmu. Mislim da je Vanja mogao više da igra, pogotovo da igra u drugom poluvremenu. Sterling konačno jednu konkretnu i jako zrelu utakmicu da odigra, vratio nas je par puta trojkama u napadu, ali i u odbrani radio odličan posao...
Žofri nas je uništio, nisam siguran zašto se nije probalo sa Dejvisom 2 minuta, delovalo mi je da bi on mogao da ga dosta bolje čuva, mada je Balša mnogo bolje čuvao Žoa od Tajrika. Klasična stara garda, solidna leđna tehnika, borbenost, može poludistanca, ima ga na skoku sa obe strane, odličan igrač, plus ga novi trener svojski forsira ove godine. Pored njega, zakopa nas De Kolo, a i Maledon se raspucao u 4/4 i prosto nije bilo previše šanse.
Jasno da je ovo moralo da se dobije, jasno da smo bili skraćeni za Dejvisa, Frenka i Vanju, ali eto pogodi se da je Karlik bio nešto neraspoložen i indisponiran i to je to.
U onom jednom napadu DW previše ubrzao i šutnuo trojku, što nam nije trebalo, ali jbg da je pogodio bilo bi svaka čast majstore i time bi nas prelomio...Na kraju imali smo i napad za izjednačenje ili pobedu i lopta je bila u Karlikovim rukama, promašio je ono što je pogodio prethodni napad i ono što je pogodio prošlu utakmicu.
Inače, kao jedan od najvećih fanova Pokuševskog, jer ga i lično poznajem, konačno sam stava, da njemu ko hleba treba jedna sezona u ABA ligi u nekoj Megi, Igokei ili tako nešto, gde će biti prva opcija i gde će imati 30 minuta. Da stekne samopouzdanje, da još malo sazri u igračkom smislu i da onda za dve godine može da igra lepo EL ko čovek. Primera radi Petrušev koji je samo godinu dana stariji od njega je pre 4 godine imao tu sezonu za dizanje samopouzdanja u Megi, pa onda Efes, pa CZ, pa NBA, pa Oly, pa evo opet CZ. S druge strane Aleksej je dobio ono što je Filip oduvek želeo, a to je igranje u NBA, gde je ostao relativno dugo skoro pa 4 godine. Koliko god ga voleo, mislim da mu je trenutno preveliki teret i Željko i Partizan i navijači i povratak u Evropu i pokušaj u repki i shvatanje da ne može ono što je mislio da može. Možda bi mu i pozajmica do kraja sezone u neku slabiju ekipu značila, pa da od sl. sezone može da se vrati u rotaciju.