- Pet Avg 22, 2025 8:51 am
Preksinoć sam pričao sa drugom koji je u košarci kao agent 15ak godina, a pisao sam i ovde. Ona utakmica prošle sezone u Parizu gde smo pobedili drim tim USA je meni vrhunac košarke i ja sam nakon toga izgubio bilo kakav osećaj. Mi smo dokazali da smo najbolji reprezentativni tim na svetu i naterali smo one NBA zvezdice da kukaju, da flopuju i da moljakaju sudije, to je na kraju i prelomilo, ali ja se ne obazirem na konačan rezultat. Mi smo tu utakmicu pobedili i to je kraj, to je najbolja tehnički, taktički, energetski i generalno košarkaški odigrana utakmica koju ja pamtim naše reprezentacije na velikom takmičenju protiv tako jakog protivnika. Posle toga meni ništa više nije važno, imao sam to veče nakon podaza u 1/2 finalu ponudu da idem u Pariz na utakmicu za 3. mesto sve plaćeno karta, prevoz, smeštaj (što bi verovatno bilo ostvarenje sna), ali sam odbio tu mogućnost.
S druge strane, mi imamo situaciju da nakon tako dva dominantna turnira idemo na EP kao glavni favoriti i svi smo toga svesni i svi pričaju o tenziji i očekivanjima, ali ja nekako nemam dojam da postoji neka preterana tenzija oko toga da oni moraju da osvoje, ne osećam hajp u medijima kao ranije... Što je možda samo moj dojam, a možda i stvarno jeste tako, vi mi recite... Ako jeste tako kako mi se čini, onda je to izuzetno dobra situacija.
Ono što mogu da kažem pred EP i posle ovih par utakmica koje sam imao priliku da gledam u pripremama, jeste da su pripremne utakmice najveća glupost. U njima nema šta pametno da se vidi, pogotovo kod našeg sastava u kojem se tačno sve zna i nastavlja se priča, nema novih lica (sem Tristana i Topa), tako da su utakmice bile samo da se odmere snage sa drugim ekipama i da se uigravaju neke kretnje. Ono što raduje je to da su momci našpanovani, da se tačno zna u odbrani ko gde ide i kako se rotiramo, sem kada je Tristan u timu, pa onda pukne odbrana zbog njega, što je neverovatno pozitivna i ohrabrujuća stvar iskreno. U napadu smo jaki ko zemlja i tu nema šta da se priča preterano, zanimljivo je da koristimo i Milutinova kao kretatora sa visokog posta u ovim utakmicama dosta. Ono što mi je simptomatično i što mi je bilo zabrinjavajuće prethodne dve godine u ovom periodu, jeste Bogdanov šut, on čovek u pripremnom periodu ne može vola u dupe da pogodi, ali zato kad krene turnir sve je na svom mestu. Njegova besumučna šutiranja protiv Grčke npr. na Kipru iz dotrčavanja, iz polukontre, sa 9 metara i slično, sve me je to prethodnih godina nerviralo, sad me raduje nekako.
Što se tiče spiska sve je jasno, srećom da su svi ostali zdravi, Tristan jedini ide od novih i to je i dobra stvar. Balša i Top će biti stalni članovi repke u narednom periodu u to nemam sumnje...