Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By Zex88
Karaburac napisao:Jos ako im se tv ekipe nekad maknu sa poteza Sumice-Zeleznik-Pancevo-Vrsac bice jos bolje.
+10000000000000
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Nookie napisao:Kup u Pioniru
SRANJE.
Umesto da stave u neki drugi grad ili u neku drugu dvoranu(Novi Sad,ili makar Zrenjanin,Vrsac,Krusevac)oni stavljaju u Pionir koji gledam svake nedelje par puta.
Korisnikov avatar
By BogdanB
MILOS OBILIC napisao:
Nookie napisao:Kup u Pioniru
SRANJE.
Umesto da stave u neki drugi grad ili u neku drugu dvoranu(Novi Sad,ili makar Zrenjanin,Vrsac,Krusevac)oni stavljaju u Pionir koji gledam svake nedelje par puta.
Bilo je i saopštenje za to pre neki dan.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Dusko Djukanovic vise nije u Metalcu. Povukao se jer su ga preglasali i doveli u tim Vukasina Aleksica za pleja ( a njegov sin je do sada bio plej ako se ne varam).
By Edibledi
Шибните ово, молим Вас на тему о Купу Кораћа када се откључа тема

http://www.zurnal.rs/2014/01/08/kup-rad ... index.html

Куп Радивоја Кораћа: Мењајмо формат, под хитно!

8 јан, 2014

Такмичење које носи име једне од највећих легенди магичне игре не само у Србији, већ и Европи, игра се само за престиж.

Одавно се Куп углавном своди на чекање жреба како би се видело који ће од вечитих ривала имати тежи пут ка завршној представи, боље речено ко ће за ривала имати Раднички (пре тога Хемофарм).

А, потом и на молитве Богу да се све заврши како треба и да нема инцидената на трибинама или још горе на паркету.

Не треба бити пророк да би се утврдило како ће истоветно бити и ове године, поготово јер је Раднички слабији него лане, а није занемарљиво и то да игра на гостујућем терену. Све то, међутим, није тема ове приче.

Финални турнир са осам екипа превазиђен је ваљда истог тренутка када је и уведен, јер за разлику од Шпаније која је била узор врлим иноваторима, Србија никад није имала више од четири јака тима у лиги! Уз то премиса Купа је да аутсајдер има једнаке шансе за победу као фаворит, што у случају кад се игра у Београду, као што ће бити ове године никако није случај.

Систем такмичења у Купу, одавно је, као и многе друге ствари у српској кошарци, зрео за промене. С том разликом што је за разлику од осталих, њега је далеко лакше променити.

Куп такмичење би као сврху требало да има и то да највећи клубови одлазе у мале средине зарад популаризације кошарке. Треба ли нагласити да Чачак, Ужице, Ваљево, Краљево, Шабац да не говоримо о Косјерићу, Митровици, Руми живе за долазак Партизана или Звезде.

Зато би сасвим логично било вратити се на стари, а овом тренутку сасвим одговарајући систем – четвртфиналне турнире пред сам почетак сезоне, затим финални турнир са четири тима.

Корист вишеструка. Мањи клубови би морали да окупе екипе знато раније, а не буквално пред сам почетак лиге. Могли би да организују турнире и зараде средства за макар за једну исплату играчима.

А, као домаћини били би колико толико равноправнији са снажнијима, па ни изненађења не би била искључена.

А, великима би такав турнир добродошао као провера пред испловљавање на Јадран. И да не заборавимо – популаризацију кошарке у мањим срединама.

Таква промена је могућа колико од следеће сезоне и без сујете што предлог није дошао директно из кошаркашке базе или њеног врха, требало би га спровести у дело.

Међутим, још није касно да се и завршница овогодишњег Купа учини колико толико занимљивијом. Јер, осим уколико неко корбачем не натера школе кошарке широм Београда или млађе категорије пет клубова учесника из главног града дворана ће у четвртфиналним мечевима зврјати празна.

Пар стотина гледалаца који су стални декор, ипак, нису нешто чиме може да се подичи. И то никакав маркетинг, никакав бесплатан улаз неће променити.

Бојимо се, чак ни декрет деци, јер у време прве утакмице на распореду већина њих ипак мора да буде у школским клупама.

Зато Управном одбору КС Србије, коме је Куп Радивоја Кораћа једино такмичење под директном ингеренцијом, предлажемо да ако не постоји други начин донесе „лекс специјалис” те да четвртфинални мечеви играју на теренима финалиста из КЛС лиге.

Е, сад да ли ће Чачани и Косјерци видети Звезду, Партизан, Раднички или Мега Визуру одлучиће жреб. Добит би у сваком случају била вишеструка.

На крају крајева или би љубитељи кошарке у тим градовима уживали или би „мали” добили колико толико већу вероватноћу за изненађење.

Биће наравно оних који ће све покушати да изврдају тиме како се такмичење не може мењати док је у току или рећи како је то оперативно теже организовати.

Први нису у праву, јер такмичење још није ни почело. Куп Радивоја Кораћа није исто што и Куп Србије чији је победник (ФМП) у финалном осмерцу.

А, тек други имају врло слабу аргументацију – потребна су само два аутобуса, два пара се и тако играју у Београду.

Уколико би спавање било потребно апсолутно смо уверени да би локалне самоуправе нашле спонзора да једно вече угосте један од четири најбоља тима Србије.

Није без значаја ни то што би у том случају сви би имали једнако време за одмор, јер би сви тимови играли истог првог дана такмичења.

А, да би се све ово извело питање је само добре воље. Водећих људи у Савезу и самих клубова учесника.

За српску кошарку која је евидентно у великој кризи мали компромис, може да значи велику добит. Време је да кошарка поново буде авангарда српског спорта. Зато, мењајмо!
Korisnikov avatar
By Karaburac
Interesantan potez, sobzirom da im je pozicija 4 vec dve godine veoma osetljiva ako ovaj lik ista valja moze ozbiljno da im poboljsa ekipu. Jos ako im Djukan junior izgubi minute dolaskom Aleksica mogu da zalice do superlige i na relativno ozbiljnu ekipu.
Korisnikov avatar
By Antoine
Karaburac napisao:Interesantan potez, sobzirom da im je pozicija 4 vec dve godine veoma osetljiva ako ovaj lik ista valja moze ozbiljno da im poboljsa ekipu. Jos ako im Djukan junior izgubi minute dolaskom Aleksica mogu da zalice do superlige i na relativno ozbiljnu ekipu.
Ništa ja kod njega nisam video, osim monstruoznih fizikalija. Zanemarljiv učinak u NCAA, zadržao se u Bilbau par meseci, biće spektakularnih kucanja na zagrevanju i možda u nekoj kontri i to bi bilo to. Jedino po čemu sam čuo za njega na koledžu je to što je napravio rap pesmu kojom ismeva bivšeg fudbalskog trenera USC-a Lane Kiffina. Inače, čovek je ozbiljan reper, odaziva se na umetničko ime Swiperboy i ceo program Tennessee-ja je svojevremeno bio pod NCAA istragom zbog njegovog spota koji je snimio u luksuznom noćnom klubu.

Slika
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ma pazi ja ni ne ocekujem nekog ne znam ni ja kakvog igraca, ali sam siguran da si i sam svestan da su prosle sezone u atletskom smislu najdominantniji igraci lige bili Kalinic i Dangubic.... Ove sezone u cistom atleticizmu konkurencija je jos slabija. Pogotovo na visokim pozicijama. Tako ako to bude koristio tako da moze da lupi neku bananu i pokupi bar nesto skokova bice vec samim tim koristan. Uz to, mislim da ce biti osvezenje ostalim mladim igracima u ligi da osete kako je igrati protiv lika koji skace kao kengur. Nemaju momci bas cesto prilike za tako nesto. Mnogi to nisu nikad ni osetili.
  • 1
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 218
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]