- Ned Dec 15, 2013 1:20 pm
Moram da priznam da nisam toliko vodio racuna o duzini koraka koje prave Vasa i Miljen kada igraju odbranu u stavu. Za moje oko, meni je Vasino teziste previse izdignuto kada igra odbranu u stavu, deluje mi da su mu reakcije spore. Ima on snazno telo, tako da u eventualnom kontaktu moze da uspori napadaca (fudbalskim zargonom da ga malo rempluje), ali meni generalno ne deluje dovoljno pokretan u tom stavu. Moguce sasvim da si u pravu, da on skolski pravi te sitnije korake kako bi i trebalo, ali mi nekako ti koraci deluju sporo. Takodje, rekao bih da ne cita najbolje protivnicke zamisli (mada sam ovde vec previse strog), tj, ispada nekad bas previse lako, skoro zapanjujuce lako. Takodje, na primer u situacijama kada treba da se priblizi protivniku deluje mi da tu jako lako ispadne na prvom koraku, a da ima zaista tako sitne korake kako ti kazes to ne bi trebalo tako da bude, obicno se to dogadja bas igracima koji prave duge korake pa ne mogu da odreaguju. Mozda sam ovo lose objasnio, mislim na situaciju kada je recimo odaljen 2metra od svog igraca na strani pomoci i onda kad njegov igrac primi loptu on treba brzo da mu pridje u stavu. Tu mi je iskreno jako los, a bas je u tim situacijama taj sitan korak dosta bitan (do duse ovog puta unapred, a ne unazad kako si ti prethodno primetio).
Sto se Miljena tice, ja mislim da njemu slab gornji deo tela, ali pre svega slabo jezgro (stomak, donja ledja) onemogucavaju da istrpi kontakt. Ne samo kada je u pitanju neki eventualni odlazak na ulaz, vec mu je mnogo teze da uspori protivnika (rempluje) te tako mora uvek nogama da bude ispred svog cuvara, sto je opet prilicno tesko, a i sam znas da su najbolji odbranbeni igraci 1na1 uglavnom izuzetno snazni jer je potrebna poprilicna i snaga i izdrzljivost odigrati ozbiljnu odbranu 1na1 i tako vise napada za redom. Mislim da njega igrac cim malkice izbaci iz tezista lako prolazi jer svojim ramenom razbija njegov stav previse lako, gotovo bez ozbiljnog otpora. Mislim da je to Miljenu i neminovnost, ali morao bi dosta noge onda da ojaca i stalno nogama da bude ispred, da bude kao osica. Potpuno si u pravu kada kazes da mu je anticipacija na jako visokom nivou, ali mislim da jos mora da nauci da to koristi i 1na1, kada igra na liniji dodavanja to maestalno koristi.
Za kraj slazem se i sa tobom i sa Yopenzijem, meni je Miljen i dalje tiha patnja.
I kad ne budes prvi ti...