Streetball, košarkaška svaštara, niže srpske lige... i sve druge teme
Korisnikov avatar
By Antoine
Ja sad moram da se pohvalim da sam basket igrao sa/protiv sledećih igrača, koji su svi napravili solidne karijere. Verujem da im je igra protiv moje malenkosti dosta doprinela u tome i da sam i ja, uz Roya Williamsa, zaslužan za njihov razvoj. U stvari, siguran sam u to.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
By Lika
@Antoine - lijepa lista, svaka čast :clap:

Ja nažalost nisam imao prilike da se oprobam protiv takvog kalibra, no i da možda čak i jesam, stvarno se ne sjećam tih igrača, ko zna, možda je koji od njih, tada klinaca i jedan od danas poznatih igrača.
Korisnikov avatar
By rudonja
Antoine: Aj brate nemoj da si lenj, raspisi se. Sad si nas zaintrigirao sve. :)
By Knofler
Hajnrih, Kolison, Guden, Lengford, Pitman i ko je ovaj iz Golden Stejta?
Korisnikov avatar
By Lika
Knofler napisao:Hajnrih, Kolison, Guden, Lengford, Pitman i ko je ovaj iz Golden Stejta?
Aaron Miles
Korisnikov avatar
By Antoine
Lika napisao:
Knofler napisao:Hajnrih, Kolison, Guden, Lengford, Pitman i ko je ovaj iz Golden Stejta?
Aaron Miles
Bravo Lika. Limitirani Knofleru, nije Pitman nego Wayne Simien.

Elem, nešto sam već pisao na pokojnom forumu, oni koji duže prate možda znaju da sam leto posle srednje škole proveo u kampusu Kansas Jayhawksa, pokušavajući da dobijem sportsku stipendiju preko američkog fudbala, od silnih drilova sam sjebao koleno pred poslednji cut, pa nisam upao u tim, dobio sam akademsku stipendiju, ali se vratio posle pola godine iz drugih razloga, ali to sad nije bitno...

Bitno je dad sam imao priliku da upoznam neke ljude koji su kasnije postali vrlo poznati, da osetim atmosferu NCAA iznutra, upoznam sistem, sklopim neka prijateljstva i - odigram basket sa nekoliko budućih NBA igrača. E sad, onaj ko nije bio u nekom koledž kampusu možda malo teže može da stvori predstavu kako to izgleda, ali to je ceo jedan mali grad potpuno prilagođen studentima i njihovim potrebama. Ja sam u tom periodu trenirao sa defanzivnim timom Jayhawksa i imao obezbeđen smeštaj u Lawrence-u, gde se nalazi sedište KU. Tu sam se zbližio sa nekim igračima koji su dobili zaduženje da paze na nas mlađe, meni je zapao kao tutor izvesni Ervin Holloman, čovek od nekih 160kg, koji je bio dobar prijatelj sa Goodenom i Collisonom, pa smo često zajedno odlazili na treninge košarkaškog tima, kasnije i na mečeve, i par puta sam imao priliku da odigram malo sa njima, ali to nije bilo ništa ozbiljno. Bili su to dueli u košarci i footballu između košarkaškog i fudbalskog tima, čisto kao zajebancija. Možete da zamislite ove igrače čije sam vam slike postavio kako igraju košarku protiv petorice linebeckera i def. tacklova koji zajedno imaju skoro tri frtalja tone. Ali smo mi zato njih tukli na našem terenu, čisto da se pokažemo. Elem, Collison i Gooden su bili već starosedeoci na koledžu, to im je bila poslednja sezona, pa su se malo odvajali. Gooden je neverovatno uobražen lik, dok je Nick pravi gotivac, sa njim sam i propričao par reči, i iznenadio me koliko poznaje dešavanja na ovim prostorima, znao je za rat, za Kosovo i za bombardovanje (to je bio neki avgust 2001.g., pa je sve bilo sveže) i imao je skroz normalnu sliku i mišljenje o tome, za razliku od velike većine CNN populacije. A Gooden me je, kada sam mu rekao odakle sam, pitao "Oh, Siberia, it must be cold out there." :? Nisam se ni trudio da nastavim konverzaciju.

Tada sam se pomalo "družio" sa Langfordom, Milesom i Simienom, koji su takođe tek završili srednju školu, pa su dosta više vremena provodili na terenima trenirajući. Tu sam malo igrao sa njima 3 na 3, dolazio je i Hinrich koji je težak psiho što se treniranja tiče, dečko se nije družio ni sa kime i po ceo dan je visio u hali. Kasnije mu se i Langford pridružio i zajedno su šutirali do iznemoglosti po ceo dan. Jednom su se takmičili u broju uzastopno pogođenih trojki. Hinrich je dobio, ne sećam se sad kojim rezultatom, ali mislim da su i jedan i drugi ubacili preko 30 bez promašaja, što je za mene bilo :shock: Ne moram ni da pričam kakav su utisak na mene ostavili na terenu za basket. Ponekad mi se činilo da moj mozak ne radi toliko brzo koliko su brzi njihovi pokreti. Bilo je uživanje gledati kada izađu da igraju na otvorenom terenu u kampusu, sa ostalim studentima. Tada sam bio siguran da će Hinrich i Colison uspeti u NBA, jer su bili zvezde u NCAA u tom trenutku, ali sam mislio da će najbolju karijeru napraviti Aaron Miles. Neverovatno je kakve je poteze imao taj dečko, vrteo je i saigrače iz tima, a kamoli nas "stolice". I danas se ponekad dopisujem sa njim preko fb, Igrao je u Orthezu, Sevilji, Grčkoj, sada je u Rusiji. Sa Langfordom sam, zahvaljujući poznanstvu sa drugom koji radi u obezbeđenju Pionira, uspeo da razmenim par reči pred tunelom kada je poslednji put dolazio sa Makabijem, pravio se da me se setio, ali se videlo da nema pojma. Pozdravio sam ga sa Rock Chalh Jayhawk što ga je prvo zbunilo, onda je ukapirao da imam neke veze sa Kansasom, a totalno se izgubio kada me je pitao šta radim ovde, a ja mu rekao da tu živim. Inače, i on je impresioniran Pionirom, eto iz prve ruke.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Sad su mi mnoge stvari jasnije kada je u pitanju tvoja ljubav prema NCAA :)
Korisnikov avatar
By rudonja
Razumem ogromnu ljubav foruma prema Mekejlebu, ali oduvek sam smatrao da Lengford ima najbolji ulaz u Evropi i da pored toga ima preozbiljnu tehniku i mekan sut kada mu je do igre. Zanima me samo, kako je stajao sa kilazom na koledzu? U Evropi stalno oscilira sa masom. Guden mi je oduvek delovao kao debil, i ti si samo potvrdio moje slutnje.

Znam nekoliko momaka koju su sa kosarke presli na americki fudbal. Surovo je igrati sa njima, jer pored kosarkaskog znanja (koje varira od igraca do igraca, naravno) imaju surove fizicke predispozicije i neverovatno su jaki. Treba cuvati zube sa njima.
Korisnikov avatar
By Antoine
rudonja napisao:Razumem ogromnu ljubav foruma prema Mekejlebu, ali oduvek sam smatrao da Lengford ima najbolji ulaz u Evropi i da pored toga ima preozbiljnu tehniku i mekan sut kada mu je do igre. Zanima me samo, kako je stajao sa kilazom na koledzu? U Evropi stalno oscilira sa masom. Guden mi je oduvek delovao kao debil, i ti si samo potvrdio moje slutnje.

Znam nekoliko momaka koju su sa kosarke presli na americki fudbal. Surovo je igrati sa njima, jer pored kosarkaskog znanja (koje varira od igraca do igraca, naravno) imaju surove fizicke predispozicije i neverovatno su jaki. Treba cuvati zube sa njima.
Ma jok, mi smo ti ko male mace. Samo volimo da pokažemo ko je jači kad neko pokuša da se pokaže na nama.
U to vreme, Langford je bio tek svršeni srednjoškolac. Bio je mršav i izgledao viši nego što jeste, u srednjoj školi je uglavnom igrao na trojci. Tek kasnije u karijeri je dobio na masi. Ali nije mnogo izgubio na brzini. Čini mi se da je malo pokvario šut.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]

KK Partizan 2025/26.

Не слушају те Карабу :) ,стигао Ловерњ.. Послато […]

Ilija Glodjović MVP U13 Cedevita cup. https://www[…]