Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By Kum Žoržo
Karaburac napisao:Kume da, imali su neki bar u kojem su sluzili pivo i sekli sunku. Bas me podsetilo na to kako si opisivao. Inace Barselona je prelep grad, ako je zaista Madrid lepsi onda ga vredi videti. Prag je do jaja, ali kao sto kazes, imaju taj neki nemacki mentalitet. Ne mozes uvece da vidis coveka na ulici. Ipak sto se toga tice najveci utisak mi je ostavila Bratislava (mada to i nije neki veliki grad, ali ono kao prestonica je necega) u kojoj sam zaista razmisljao da li da kenjam na sred glavne ulice u 10 uvece cisto da vidim sta ce da se desi. Brate ni jedan jedini covek nije prosao. Znaci samo sam cekao da krene neki busen da se kotrlja pa da bude kao u filmovima.
Ne znam koliko je to nemacki mentalitet, ali ako jeste onda je to jedina slicnost izmedju Ceha i Nemaca. Zao mi je sot tako pricam sa slovensku bracu, a u korist onih germanskih krvopija, ali Nemci su daleko gotivniji narod od Ceha. No to je druga tema.

A za Barselonu cemo da vidimo da li je lepsa od Madrida, idem 17. oktobra ;)
Korisnikov avatar
By Karaburac
Kume pa ti si bre gori od SG-a, a ovamo mu bacas kletve :D
Korisnikov avatar
By Vincent Vega
Hvala na informacijama, kume. Slazem se to za obilaske muzeja, naucio sam se vremenom, ako bih dosao isao bih samo u Prado, ostatak vremena bih blejao po bastama, restoranima, svirkama i upijao grad.
Mozda budem u Nemackoj par nedelja u novembru ili decembru (Keln), a moguce da budem i u Manhajmu tokom zime, mada bih taj posao rado eskivirao.
Korisnikov avatar
By Kum Žoržo
Vincent Vega napisao:Hvala na informacijama, kume. Slazem se to za obilaske muzeja, naucio sam se vremenom, ako bih dosao isao bih samo u Prado, ostatak vremena bih blejao po bastama, restoranima, svirkama i upijao grad.
Mozda budem u Nemackoj par nedelja u novembru ili decembru (Keln), a moguce da budem i u Manhajmu tokom zime, mada bih taj posao rado eskivirao.
Nema na cemu. Bas sam u Pradu bio u subotu skoro celo radno vreme, i uspeo sam da obidjem u vrh glave 50% postavke, pa ti vidi. Da ti pricam koliko je dobro, verujem da nema potrebe, ali ako hoces da obidjes sve uracunaj bar dan i po od 10h do 20h. Ako se odlucis da ides javi se, rado cu ti dati jos neki savet.

Sto se Nemacke tice, ja sam blizu Kelna, u Diseldorfu, samo ne znam da li cemo se vremenski poklopiti?
Korisnikov avatar
By BogdanB
@Kume

Ja sam bio u Barseloni i meni se bas dosta svidela,tako da verujem da ce i tebi :)
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Kum Žoržo napisao:SG ide dva put na more, a ja nisam bio deset godina, osim prosle godine kod Amsterdama kad sam svratio na jedan dan. O bezobrazluku da ima ribu, sa istom ide na more, ima 18 godina i boli kara za sve da ne govorim!
ccc zavist ! :snooty:

fina je Barselona, ja da ti kazem bio sam tamo pre 3 godine.
bio sam na letovanju u mestu pored cuvenog letovalista Ljoret de mar. mesto je skroz kul, i malo je sve sto je bilo potrebno za porodicni odmor, kao sto se nas narod navikao, setaliste dugacko,brdo prodavnica, tezgi, pijace...

do samo Barselone sam bio 2 dana i nisam previse odusevljen, ali zanimljiva je. ona glavna ulica kao nasa Knez Mihajlova je bas gotivna imas mnostvo onih ulicnih prosjaka koji izvode razna cudesa.takodje je krase stare zgrade i fina arhitektura.zapamtio sam Kolumbov spomenik koji se nalazi u sred kruznog toka, i fenomenalan park u njegovom okruzenju. Kamp nou nije nista specijalno, veliki stadion i sta sad ? da mi imamo tako veliki stadion kontam da bismo ga lepse uredili, nesto sto je meni bilo zanimljivo je sto imaju kapelu na stadionu, takodje su mnogo mocna mesta u novinarskoj lozi, brutalno se dobro vidi teren ko na dlanu sto se kaze, teren ko teren, ali su ima klupe udobne do bola. pre bih posetio Blaugranu, ali tada nije bilo mogucnosti :P one katedrale su na moju veliku zalost bile u renoviranju pa nije bilo moguce posetiti ih tako da je smor sto nisam video jednu od najpoznatijih svetskih gradjevina i najprepoznatljiviji simbol ovog grada. ne propusti nikako cudesne fontane ! e to je prava festa! to je jedna od najlepsih kompozicija vode, muzike i svetala. nesto sto se prosto mora doziveti, nekoliko hiljada vodoskokova koji se naizmenicno pale i gase i uz svetla raznih boja prave izuzetan ambijent za siroke narodne mase. takodje mesto na kom se odvija taj dogadjaj je nesto specijalno pokretne stepenice koje vas vode uz neku veliku gradjevinu koja je ukrasena sa mnostvom fontana i to se sve prenosi ka dole na taj kao trg gde je glavna fontana ... necu da stavljam sliku da ne bih skenjao Kuma ;)

takodje ako budes u mogucnosti, toplo ti preporucujem obilazak Dalijevog muzeja u njegovom rodnom mestu. e to je za mene bilo poput sna! toliko simbolike, umetnosti, fasinantih detalja, motiva i prica nikada nisam video i cuo na jednom mestu. jedan prosto receno zamak, samo ne onako kako ga mi zamisljamo srednjevokovno, vec je vise kao neki kompleks zgrada, nesto poput zgrada fakulteta ide u polukrug. moze se covek lako zagubiti u njemu i mnostvu prelepih i prebolesnih slika, skulptura... to je prosto fascinantno i ne moze se opisati recima. (bio je to jedan vreo dan juna i od sunca i od tolike kolicine informacija koje nam je vodic davao i u busu i u muzeju gde ste sat vremena sa slusalicama i slusate kako vam objasnjavaju svoju viziju Dalijeve umetnosti. plus prvi put toliko umetnickih dela na jednom mestu i Dalijeve genijalnosti/ludosti, dovelo je do toga da me glava posle 3 sata provedena u kompleksu pocne ubijati i delovalo mi je kao da je bio samo san, kada sam se probudio u busu nazad za mesto na plazi). toplo vam svima preporucijem taj muzej !

da svi su ludi za fudbalom to sam propustio da kazem! npr. posto je to bilo godine kada se igralo SP u Juznoj Africi poslednjeg naseg dana boravka u ovom lepom gradu kasnili smo sa prevozom do aerodroma jer je u toku bila utakmica PAragvaj-Spanija(kada su bila cinimi se 2 odbranjena penala i na kraju msm nereseno 1-1 ) i gde je vozac stao u prvom mestu usput i odlgedao poslednjih 15ak minuta nakon cega nas je odvezao na aerodrom

to je sve sto se tog mog obilaska ove katalonske prestonice...

e pa sad Kume sta da ti kazem uzivaj ! ;)
Korisnikov avatar
By BogdanB
Secam se da nam je vodic pricao da je Ljoret de (c)Mar prepun kada je sezona.
Video si Blaugranu spolja :lol:
Poslednja izmena od BogdanB u Uto Okt 08, 2013 11:16 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
BogdanB napisao:Secam se da nam je vodic pricao da je Ljoret de (c)Mar prepun kada je sezona.
Video si Blaugranu spolja :lol:
da da pun je ali na moju veliku srecu i radost nisamo bilo u njemu vec nekom manjem mestu pored. Ljoret je pun diskoteka i dosta podseca na Grcka letovalista.
Korisnikov avatar
By BogdanB
U tom muzeju sam se zesce smorio.
Zao mi je sto nisam video te magicne fontane i sto nisam otisao na uspinjacu,stigli smo dotle i ne bi imali vremena da obidjemo i da stignemo na vreme za autobus. Mozda bi i bilo,ali nismo hteli da rizikujemo. Kad stanem ispod tornja,vidi se da je ogroman toranj.
Jedna slika sa te uspinjace
Slika
Poslednja izmena od BogdanB u Uto Okt 08, 2013 11:22 pm, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 28

https://x.com/wojespn/status/2062868497529487644/m[…]