Evo i prvog izveštaja iz Smedereva, novog, ničim izazvanog, košarkaškog centra Srbije.
Smederevo 1953 je danas odigralo prijateljsku utakmicu sa Krajovom (Rumunija, za neupućene

) i pobedilo sa 86:77.
U sastavu su, pored već više puta pominjanih igrača Mege - Jaramaza, Zagorca, Simovića i Simeunovića (ne znam šta je sa Miškovićem), starosedeoci Radenković, Rnić i Šparović, kao i povratnici Stojanović i Antić i par klinaca. Najefikasniji je danas bio Jaramaz (25 poena), dok su Simović, Simeunović, Antić i Stojanović dali po 10-14 poena.
Ono što je očigledno je da fali petica (trenutno tu poziciju popunjavaju Rnić i Radenković - klasične četvorke), klub nema para ni za ove igrače koji su tu, a kamoli za nekog novog, jedino ako Miško nađe na svom spisku nekoga koga nije nikome uspeo da uvali.

Jaramaz deluje sjajno, igra na kecu, a i dvojku kad je Šparović u igri, biće sjajan igrač ako nastavi ovako. Simović i Simeunović sasvim solidni, Zagorac danas nije bio u elementu, ali su zato Stojanović i Antić prangijali kao nikad (po 4 trojke, ako sam dobro brojao).
Sve u svemu, od ovog tima se ne mogu očekivati neki rezultati ove godine, ali nije za to ni pravljen. Cilj je da klinci iz Mege dobiju minutažu, a da Smederevo opstane. Inače, i sam Miško je rekao ovima iz kluba - 'Ne brinite, nećete da ispadnete', što je njima i bilo dovoljno (nadam se da je to rekao znajući kvalitet ostalih timova, a ne neke radnje koje nemaju veze sa sportom).