- Čet Jul 25, 2013 7:51 pm
Spremam novi post na blogu gde cu da pokrijem sve meni zanimljive igrace koje sam gledao u KLS-u i Razvojnoj ligi i bice tu mnogo detaljnije pisano o svima njima (osim Pusici, jer on nije nastupao ni u jednom ni u drugom takmicenju). Trenutno ukratko mogu da kazem ovako:
Rebic- Veoma zreo plej, daleko zreliji od svoje generacije. Mislim da je najvecim delom zavrsio svoj razvoj i fizicki i tehnicki (moze jos naravno, ali ne drasticno). Unosi stabilnost u ekipi, lepo kontrolise igru, nije rupa u odbrani, ume da pogodi. Klasican ''all round''. Najveci problem je sto mislim da nema previse prostora za napredak. NAdam se da gresim.
Jaramaz- Divlja sorta pleja (aka Vestbruk ili kod nas recimo Nedovic). Veoma brz, veoma dobar odraz, odlicna kontrola lopte. Sut nije toliko los koliko nekonstantan, ume da promasi 5 suteva za redom pa onda da pogodi 5 suteva za redom, pa opet sve iz pocetka. To dovodi do toga da na jednoj utakmici pokida, a na drugoj ispadne da ga nigde nema. Po mom misljenju ima ogromnog prostora za napredak (i fizickog i tehnickog i taktickog) i iako je trenutno Rebic bolji mislim da Jaramaz moze da ga prestigne.
Zagorac- Zanimljiv igrac. JEdini igrac u Razvojnoj koji je ostvario tripl dabl. Lepo gradjen, fina kontrola lopte. Sutom njegovim nisam bas impresioniran, ali mi deluje da radi na tome. Skocan je (imao protiv Tamisa jedno monstruozno zakucavanje u facu odbranbenom), ali je jos uvek nekako slabasan, ne trpi bas duel. Ima dosta prostora za napredak, ali trenutno je dosta daleko od ozbiljne seniiorske kosarke.
Guduric- Meni se Guduric dopada i mnogo me podseca na Andriju Milutinovica. E sad i Andrija mi se mnogo dopadao pre 3-4 godine, a sada nije bas ispao neki igrac... Mislim da ce imati slican problem kao Milutinovic da li ce da igra 3 (za sta je nizak) ili 2 (za sta mi ne uliva bas poverenje). Jako zanimljiv igrac, nadam se da ce uspesti.
Pusica- mene podseca po malo na Rebica. Nekako sve radi ok, ali nista nema da kazes ''e to radi ekstra'' (isto kao Rebic). Rekao bih da mu je najbolja osobina to sto izvlaci dosta faulova protivnika. Ipak premalo sam ga gledao da bih dao neku bolju ocenu od toga. Nadam se da ce se sutra vise pokazati.
I kad ne budes prvi ti...