- Pon Jul 08, 2013 4:51 pm
U pitanju je selekcija igraca do 19 godina, znaci 1994 godiste i poneki mladji (USA: Gordon i Okafor 1995 i Vinslou 1996....Srbija: Jokic i Salic 1995)..ali nisi pomenuo BAZU, odakle se ti igraci izvlace...Jedna Amerika sa 300 miliona stanovnika i kakvom tradicijom kosarke u vidu srednjih skola i koledza i jedna osiromasena i napacena Srbija sa svojih 6-7 miliona i kakvim uslovima za razvijanje kosarke i mladih igraca...
Kada uporedimo ove dve stvari, mislim da smo mi napravili cudo na ovom SP U19......
strelac napisao:Ono sto je mene fasciniralo na jucerasnjoj utakmici,to je fizicka sprema Amerkanaca.Oni su svetlosnu godinu ispred nas.Nacin treninga ,doziranje treninga na atletskim sposobnostima je na vrhunskom nivou.Druze, slazem se sa tvojim postom, ali si jednu bitnu stvar zaboravio....
Ima tu do selekcije igraca,ali neverovatno je koliko oni odskacu od svih drugih.Metodologija rada im je dovedena na najvisi nivo.
Svojevremeno davnih 80 godina pre nego sto je presao u KKCZ,Zoran Radovic je proveeo godinu dana u Americi.Pre odlaska posedovao je brzinu,i atletiku,kad se vratio to je bilonezamislivo,koliko je popravio brzinske sposobnosti i atleetiku.Bio je zateegnut ko struna.To je samo godina rada tamo.
U pitanju je selekcija igraca do 19 godina, znaci 1994 godiste i poneki mladji (USA: Gordon i Okafor 1995 i Vinslou 1996....Srbija: Jokic i Salic 1995)..ali nisi pomenuo BAZU, odakle se ti igraci izvlace...Jedna Amerika sa 300 miliona stanovnika i kakvom tradicijom kosarke u vidu srednjih skola i koledza i jedna osiromasena i napacena Srbija sa svojih 6-7 miliona i kakvim uslovima za razvijanje kosarke i mladih igraca...
Kada uporedimo ove dve stvari, mislim da smo mi napravili cudo na ovom SP U19......
http://www.dodaj.rs/f/f/lt/ffmxFBx/trofej.gif
"Nije vazno koliko puta padnes, vazno je da svaki put ustanes..."