Stare teme
By kosta76
familija napisao:Mislio sam gde da postavim ove snimke, ali cu ipak ovde..
Broj 13 je Andric...
[BBvideo 560,340][/BBvideo]
@Familija...Neverovatna je jedna cinjenica. Eto, Andric je igrac Partizana a nikoga ne moze da probije 1 na 1. Pogledao sam snimak ovog basketa, razocaran sam i pored pobede jer ni jedan igrac iz nase trojke driblingom nije izbacio nekog od Amera, polomio mu kicmu. Uvek traze pik....Malo na snagu, malo na sut, nesto i na pick &roll, fizicku dominaciju pod tablom ali sto se znanja tice, to je tanko. Kukala nam majka ako ovakvi igraci budu konkurisali za prvi tim sampiona. Ovi Ameri nista spolja nisu pogodili ali su uvek kada su krenuli na prodor promesali ove momke sto su predstavljali Srbiju....Izgleda se slabo igra basket u Srbiji kada je ovo ono sto imamo da pokazemo na internacionalnom turniru. Da je bilo koji igrac iz americke trojke pored prodora imao i sut kojim preti, mislim da bi ovi nasi izgubili...Nije sve u pobedi i porazi, bitan je nacin. Ovde se najbolje vidi da je taj Andric igrac koji ne moze sebi da iskreira poene.
EDIT:
Bilo je dosta situacija kada su nasi igraci na liniji za tri poena imali taj metar ili metar i po prostora da plasiraju fintu, probiju driblingom ali se videlo da im to nije blisko. Ima sigurno po blokovima momaka koji nisu profesionalni kosarkasi ali znaju da urade dribling promene pravca.
Korisnikov avatar
By alonzo86
Pa kako da stvore poene iz driblinga kad niko od njih ne koristi levu ruku, promene rade u glavnom desnom ... Ameri koriste obe ruke, ja što sam random šetao po videu ako sam video 5 sekundi sve ukupno driblanja levom rukom ubij me... Jbm li ga šta danas uče decu...
By kosta76
@alonzo...Prepoznao si situaciju...E, upravo iz tog razloga je BB dva koplja iznad svih bekova koje smo imali zadnjih godina. Njemu nije potrebno da zove u pik saigraca, resi stvar driblingom i sve mu je jedno u koju stranu ce da ide. Dovoljno je samo da igrac iskoraci nogom ka njemu i nanisao ga je. Ako zakoraci desnom on se naginje na tu stranu i radi brzu promenu u levo,... ovaj je potonuo. Sa levom nogom je obratno . Sustina je da ogromna vecina bekova nema kontrolu lopte a dosli su do seniora i konkurisu za prvi tim ozbiljnih ekipa koje igraju evropska takmicenja. Cekaju pik saigraca i ako je preuzimanje kako valja, samo gledaju kako da se otresu lopte kao vruceg krompira. Koriste osnovna znanja o timskoj igri, fizikalije i sut da prevare igru. Ne mogu tako doveka, naidju u Evroligi na kosarkaski pismene ekipe. Ovaj crnac je nanjusio posle par poena koji je njegov problem. Onda im Grobi kaze da su limitirani pa bude frke? Pa jesu limitirani. Gomila spot up sutera i defanzivaca ali to nije to
EDIT:
Zbog toga je Nemanja Nedovic Evropljanin koji ce imati NBA karijeru a istom mislim i za Bogdana.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
auuu pa mi smo ono skolovani igraci sve mora da se igra po sistemu PnR i sigurni poeni, dosta smo sutirali za 3 vidi se da Andric ima laku rucicu :) centra skoro da nismo koristili sem za pik, nema onog cuvenog spustanja u reket...

nikad nisam igrao 3na3 po americkim pravilima, igrao sam 1na1 ovo mi deluje dosta zanimljivo mogao bih da probam jednom i ovako....

kontam da bi Nedovic, Bogdanovic i neka atletska cetvorka mogla da se lepo kida sa amerima u 3na3 to bih bas zeleo da gledam :D i to bi bio barem neki ozbiljniji basket atraktivniji, dok je ovo vise sa nase strane bila kosarka, ali dobro... pobeda je pobeda igramo btw poriv Amera sledecu tekmu u U19 godistu
By kosta76
BogdanB napisao:Znam da je Andric dao trojku na kraju,ali tek sad vidim kakvu. Po meni ga je dobro ukenja*o
Sve i da je ne znam kakav suter. On ni jednom nije prevario cuvara, ostavio ga na krivoj nozi. Bukvalno vreba situacije da se ovaj odmakne pa da pripali ili da dobije prostora posle pika da odigra sa saigracem...Nasa trojka u ovom basketu Igra na taktiku a ne na znanje
Takvi igraci su kasnije neupotrebljivi u smislu-Ajde, ti si bek, igramo izolaciju za tebe, ostali neka se rasire. Oni ne znaju da igraju 1 na 1
Korisnikov avatar
By Antoine
Mali off, šestica u timu Amera je Rondae Hollis-Jefferson, koji je ove godine igrao na NIKE Hoop Summitu, a sledeće će igrati NCAA za Arizonu. Sedmica je Larry Austin, još jedan solidan srednjoškolski igrač. Ostale ne znam. Ali utisak snimka mi je naša šestica :? Desetka kod nas beše mali Anđušić, zar ne?
  • 1
  • 1375
  • 1376
  • 1377
  • 1378
  • 1379
  • 1422

Vratiću se na nešto što smo Karabura[…]

KK Crvena Zvezda 26/27

Чуо сам да то спомињу.. Углавном имају тачне инф[…]