Stare teme
Korisnikov avatar
By Mikoni
Vojvoda napisao:@zola
Ja koliko vidim ti mislis da je Srbija idealna zemlja. Kakve veze ima sto je privatni sponozor? Je l' IKEA dosla bez saglasnosti drzave? Naravno da nije! Pa nije to neka prodavnica za koju niko nije cuo, tu su pregovori o ko zna kakvim sve detaljima. Tu se ostavlja prostor da im drzava ucini neki utupak (kao sto djokanda rece npr.da dobiju parcelu za dz), a da IKEA to plati kroz sponzorisanje nekog kluba. Prosta racunica, a poznavajuci Svedjane ne sumnjam da ce to da urade bez pogovora ukoliko, primera radi, ta parcela kosta 2 miliona, a oni je dobiju tako sto ce sponzorisati neki klub sa milion.
Pa majku mu, ako vec hoce nekakvu politicku promociju, postoje i bolji nacini od skretanja novca u zvezdu. IKEA je krupnija riba i od Vucica i od Zvezde i realno, boli ih uvo da se zajebavaju s tim. Mi smo takva drzava, da oni parcelu mogu dobiti i bez bilo kakvih protivusluga. Dovoljno je da se pojave i eto poena za vlast, ako vec to jure. Eventualno, mogu da se ograbu neki krupniji menadzeri, kroz uvecane bonuse, nagrade za posredovanja i slicno. Toliko je nacina da se pojedinci okoriste o dolazak velikog igraca, da za Zvezdom, prosto, nemaju potrebe.
Bez obzira sto verujem da nacin funkcionisanja te firme znas bolje od mene, tesko da ces me ubediti da je ovo sto pises istina. Niko nije naveo neku firmu koja je sprecena da ulozi u bilo koji klub. Svi samo pricaju o tom.. Sad ispade da su drzava i ovi sto glume drzavno aparat mocniji od svih krupnih igraca balkanskog ili evropskog trzista...
Korisnikov avatar
By djokonda
Ma politička priča je vrlo jednostavna...Zvezda ima ogromnu armiju navijača i ulaganje u Zvezdu i pravljenje uspeha sa Zvezdom je deo izborne kampanje. Mnogo ovde ljudi slepo voli svoje klubove (čitaj: Zvezda i Partizan) i najsrećniji bi bili kada bi njihov klub ostvarivao neke značajne rezultate pa makar nemali da jedu...to je ostvarivanje one rimske ''leba i igara''. Ono što u celoj priči nema logike je da IKEA iz ekonomskih razloga ulaže par miliona u sponzorstvo...oni bi to uradili samo ako bi zaradili na toj investiciji...IKEA ne treba takvu reklamu, oni su vrlo prepoznatljiv brend. Isto npr. kao i Gazprom. Šta će Gazprom-u reklama osim što eventualno hoće da se ušlihta javnom mnjenu zbog možda lošeg publiciteta zbog toga kako su došli do NIS-a? IKEA nema taj problem, nema negativan publicitet...svi vole njihov nameštaj. Uostalom, nameštaj uglavnom biraju žene...šta one znaju kome je IKEA sponzor?
Korisnikov avatar
By Vojvoda
@mikoni

A sta ti mislis da ako IKEA postane sponozor KKCZV da ce to biti zato sto neki direktor tamo, Peter Svenson navija za Zvezdu od malih nogu i uvek mu je bio san da pomgne Zvezdi? Koliko god mi mislili da jedna takva firma nema ni jednu mrlju u svom poslovanju to jednostavno nije tako. Ulazak IKEA-e u Zvezdu znaci samo da je neko jak iz Vlade napravio takav dogovor sa njima. Nisam rekao da Vucic hoce neku promociju vec da hoce da skine sa sebe nalepnicu "izdajnika" kako ga vidi crno-bela strana Srbije. Verovatno ni on ne zeli da ima bilo kakve neprijatelje, a na ovaj nacin pomaze Zvezdu bez da iko zna. Ukoliko uspe da skrene neki milion u Zvezdu on je odradio ogroman posao, a nije iskoristio drzavni novac i navukao gnev na sebe.
IKEA da hoce da ulaze u sport oni bi ulagali ovde, a ne u Srbiji. Ima IKEA svoje lance i u Spaniji pa ne ulazu u Real ili Barsu, jednostavno njihovo sponzorisanje ne obuhvata sport. Ono u stasu oni direktno ulagali i stajali kao generalni sponozori su neki projekti za unapredjenje skolstva i sl.
Korisnikov avatar
By Mikoni
Mislim da bi IKEA ulozila u Zvezdu ili Partizan, samo ako bi od tog imala odredjenu korist. Kao sto je Djokonda naveo za Gazprom. Nisam rekao da u donosenju odluke ko ce koga sponzorisati ne ucestvuju lobiji, vec da se to ne desava na nacin koji si opisao. Nije isto ukoliko neko za dz pokloni parcelu da bi neko sponzorisao Zvezdu, ako neko ucenjuje i ako neko preporuci finansiranje zvezde, jer je to najbolji nacin da se opegla neka greska, eventualno poveca popularnost proizvoda. Sad, IKEA nema potrebe za tim, te sumnjam da ce bilo koga sponzorisati..

Zaista spadam u red ljudi koji ni najmanje ne podrzavaju sva ova desavanje oko Zvezde, ali mi smeta ta prica da svi koji dodju da sponzorisu to cine Vucica i Covica radi, a da u Partizan ulazu iskljucivo ljubavi radi. I one price oko slanja inspekcija u firme, bez navodjenja nekog imena, fakta...kao da se IKEA ili neka ruska banka plase nasih inspekcija..ne ide..
Korisnikov avatar
By Vojvoda
To je tvoje vidjenje stvari, ja to zaista drugacije vidim. Nemam problem sa tim sto Vucic pomaze Zvezdu, vise imam problem sa tim sto ne ispunjavaju nama ono sto su obecali. Tu pre svega mislim na salu za treninge, a ukoliko se vama obezbedjuje budzet od 5 miliona neka nama obezbedi siguran milion i ja zadovoljan.

Da ne tupim vise o IKEA, nema svrhe. Samo kazem da ce biti neki mutan dogovor tu ukoliko oni postanu sponzori KKCZV.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
ajde pustite se toga nego pocnite da birate protivnike :D

I Šešir
1. FC Barcelona Regal
2. Olympiacos Piraeus
3. Panathinaikos Athens
4. Real Madrid

II Šešir
1. Maccabi Electra Tel Aviv
2. CSKA Moscow
3. Montepaschi Siena
4. Anadolu Efes

III Šešir
1. Laboral Kutxa Vitoria
2. Unicaja Malaga
3. Fenerhahce Ulker Istanbul
4. Zalgiris Kaunas

IV Šešir
1. Galatasaray Medical Park
2. Lokomotiv Kuban
3. BC Budivelnik Kiev
4. Brose Baskets Bamberg

V Šešir
1. EA7 Emporio Armani Milan
2. Partizan mt:s
3. Crvena zvezda Telekom
4. Stelmet Zielona Gora

VI Šešir
1. FC Bayern Munchen
2. JSF Nanterre
3. Strasbourg IG
4. Qualifier
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Jaycee Carroll napisao:PAO
CSKA
Kaha
Galatasaray
Zvezda
Bayern

Potpisujem 2-8 skor.
imam osecaj da ce bas ta grpupa da zapadne nama a njima neka laksa, nisu oni te srece :lol:
Korisnikov avatar
By Lepus
Kada je izvlacenje?
By Jaycee Carroll
Lepus napisao:Kada je izvlacenje?
Izgleda 5-og jula brate,ali posto Covic ima neki posao i nece moci da prisustvuje,planira da pomeri za 7-og :mrgreen:
  • 1
  • 585
  • 586
  • 587
  • 588
  • 589
  • 624
Svaštara

Iskreno mnogo mi je teško palo ovo juče kad[…]