Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By familija
Zex88 napisao:Hahahaha,mogli bi,ali bi morao dati punu definiciju. :D

Odigrao 2 na Metalac,2H na Vosu(12.5) i Slobodu(15.5)..
Jebiga, nisam bio tu da ti kazem , a i ti nisi ispratio..igraci Slobode do kraja prvenstva nece trenirati i igrace samo utakmice..tako da je to bio 1 kao kuca...Ja sam igrao na Megu da da vise koseva...
Korisnikov avatar
By Zex88
Sinoc cuo.Ja pomislio da su posle pobede nad Radnickim dobili neku pomoc,kad ono raspad.
Korisnikov avatar
By Karaburac
U razvojnoj ligi KLS-a pao prvi tripl dabl, a postavio ga je bek Rade Zagorac 95' na mecu mladog tima Mega Vizure protiv Smedereva postigavsi 15 poena, 15 skokova i 10 asistencija.
Korisnikov avatar
By Jomer
karabu sta mislis kad bi se igrala samo nasa liga da li bi mogli nasi klubovi da oforme i zadrze tim tokom cele sezone, u ovakomm trenutnom stanju gde se igra samo 2 meseca liga mnogo je lakse dovesti kvalitetnog igraca i sastaviti kvalitetan tim
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pa zajebano je to pitanje :think:
Vidis, ja sam nekog misljenja da kada bi se igrala samo nasa liga da bi ostali ''biznismeni'' imali vise rezona da uloze u te klubove nego ovako. E sad, da li bi to zaista bilo tako ili ne, ne mogu da znam.
Fora je sto uopste nije potrebno previse ulaganja. Malo smanjiti ligu da se ne razvodni kvalitet (14 klubova maksimum), pruziti sansu momcima koji izlaze iz juniorske lige (koja je jedna od jacih evropskih juniorskih liga) i vratiti igrace koji se potucaju za kojih 200-300 evra vise po Madjarskoj, Rumuniji, Bugarskoj itd. Mislim da bi pod tim uslovima liga mogla biti dosta zanimljiva.

Problem je sto bi najjaci klubovi verovatno u samom startu pretrpeli odredjeni pad kvaliteta, ali mislim da bi se svi ostali postepeno uzdigli i da bi to generalno po interese srpske kosarke bilo dobro. Medjutim, misljenja sam da ce interesi Partizana, Zvezde i Radnickog uvek biti iznad i da se velika trojka nece sloziti nikad da izadje sa Jadrana. Kada posle ovakvog mesetarenja nisu, nece nikad. Jer ti klubovi razmisljaju kratkorocno, a to je hleba i igara, hleba u smislu sponzori/prodaja igraca i igara u smislu euro takmicenja. Ukoliko bi se nasao neki format kojim bi se interesi ova tri kluba zastitili mislim da bi to bilo dosta dobro po nasu kosarku, a i misljenja sam da bi takva liga bila sasvim pristojnog kvaliteta.
Korisnikov avatar
By Joomla10
Karabu, ne znam koliko je ozbiljna prica, ali cuo sam da Borac ima lep ugovor sa Mozzartom. Ne znam o kojoj cifri se radi ni priblizno, ali sigurno da je ohrabrujuce da je neko ulozio nesto u klubove koji igraju KLS.

Misko je Megi takodje obezbedio dobre domace i strane sponzore. Pojedine klubove finansira grad i lokalna samouprava, tu onda dolazi do problema, jer zaista nisu u stanju da obezbede dovoljno sredstava. Najbolji primer je Vrsac koji je jedva sastavio kraj sa krajem ove godine, ali nije uspeo da obezbedi novac za Razvojnu ligu. Cini mi se da je i grad Kraljevo glavni finansijer Sloge, ali nisam siguran, kao i za Smederevo, dok je Petrohemija glavni sponzor Tamisa, ali nisam siguran da li tu ima novca dovoljno za normalno funkcionisanje kluba.

Sigurno da bi Sloga, Smederevo i ostali klubovi dobili sponzora kada bi ugostili Partizan... Opet bi hale bile pune u celoj Srbiji. Sigurno da bi ABA liga mnogo izgubila izlaskom srpskih klubova, ali bi nasa liga dugorocno dobila na kvalitetu. Mozda ne prve godine, ali siguran sam da bi povratak klubova koji igraju ABA ligu u KLS doprineo ozbiljnijem i strucnijem radu nasih trenera sa mladjim igracima, da bi svi ginuli da se dokazu kada igraju protiv tih klubova.

Slazem se sa tobom da se razmislja kratkorocno, ali nema ni ovde gde su sada ti klubovi previse novca, pogotovo Partizan. Mi imamo koristi od te lige jer igramo mnogo vise kvalitetnih utakmica nego sto bi igrali u KLS, ali za koju godinu siguran sam da bi kvalitet lige bio ako ne isti onda priblizan onom sto se sada igra na Jadranu.

Problem je sto mi nemamo prohodnost u EL preko domaceg prvenstva. Onog trenutka kada uspemo (ako uspemo) da se izborimo da prvak drzave direkto ide u EL, a poklope se neke stvari oko organizacije i tome se pristupi profesionalno, mislim da bi interes svih klubova bio da igraju tu ligu.
Nazalost po tom pitanju nisam optimista, barem ne u narednom periodu... Mislim da i nema preterano puno zainteresovanih ljudi da se tako nesto desi sto je najveci problem.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Steta sto ne mozemo da imamo 5 timova u Aba ligi jer je steta da bilo ko od 5 prvoplasiranih ekipa ne igra Aba ligu.Svi su ulozili dosta u tim i treba da igraju,ali ce nas ovi opet zajebati da bi igrali neki amateri iz Solnoka.
Mislim da sa minimalnim ulaganjima imali dobru ligu.250 000-500 000 evra bi bilo dovoljno za bilo koji nas tim da napravi solidnu ekipu jacu od Solnoka,Krke,Zadra i Splita...
Slobodi na primer fali dva igraca da bi bili ravnopravni sa Aba ligasima.Da im je ostao Nesovic i jos jedan dobar igrac renomea Dasica i bili bi i oni konkurenti za F4.Nazalost njima igraci ne treniraju desetak dana zbog besparice
Konstanin ne znam previse,ali i njima fali 2-3 igraca za ravnompravost sa ostalim ekipama.
Ja bih vise voleo da je Vrsac usao medju 5 ekipa u KLS pa da oni ovde igraju.Novak,Mitrovic,Milosevic,Radovic,Vukosavljevic uz solidne igrace kao Jeftic i Marojevic Vrsac bi sa 2-3 pojacanja bio jak tim.Da su im ostali Dangubic,Krstic oni bi bili u ovoj ligi sigurno na skoru 3-4.Fali im iskusniji plej i jos jedan igrac na poziciji beka i oni bi bili sjajni.
BKK Radnicki me je razocarao jer sam dosta ocekivao od njih.Da im Duda finansijski pomogne,a da Nikolic Gandra opet bude njihov trener uz igrace kao sto su Vujosevic,Igrutinovic,Bezdarica,Siladji,Boltic,Osmokrovic i ozbiljnim krilom i centrom i oni bi bili jak tim,.
Sabac je usao u drugu ligu i trebalo bi FARMAKOM I Mikoje koji se pominjao kao predsednik FK Partizan da uloze novce u klub.
Imali bi mi dobru ligu.Samo da nam Evropa da jednog predstavnika u Evroligi,jednog u kvalifikacijama za Evroligu,jednog u Evrokup,jednog u kvalifikacije za Evrokup,ako jos postoje kvalifikacije za Evrokup i mi bi imali jaku ligu
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Joomla10

Veliki problem ovakve jadranske lige je u tome sto je potpuno unistila bazu domacih igraca. Da je ovo stara Juga i da kao reprezentacija nastupaju EX YU zemlje ovakva liga bi bila ok, ali ovako je propast.
Koji je poslednji igrac koji je recimo iz prvog tima Borca, Sloge, Radnickog, Vojvodine, Slobode, OKK, BKK, zaigrao za prvi tim Partizana ili Zvezde? Nasi najveci klubovi seku sami sebi granu na kojoj sede i ako se ne trgnu, bojim se da ce ubrzo biti kasno.
Korisnikov avatar
By Joomla10
Upravo to. Bas sam na to i mislio kada sam rekao da bi se povratkom u nasu ligu sigurno bolje radilo u klubovima koji trenutno igraju u KLS.
Evo uzmi Pesakovica kao najbolji primer. Kada je dosao u Partizan, rodjak iz Cacka mi kaze, ovaj ce nastaviti gde je Tripko stao u Partizanu. Video si i sam prvi ozbiljniji treninzi i povreda. Evo ni u Vojvodini ne moze da igra...

Moze sve da se obnovi, ali za to je potrebno samo malo strpljenja. Ne bi prve godine bilo toliko vidljivo, mozda ni druge, ali bi sigurno to za koju godinu Partizanu i srpskoj kosarci donelo mnogo dobrih stvari!
Korisnikov avatar
By Jomer
A sta misli te o sistemu kao u brazilskoj fudbalskoj ligi, gde se prvo igraju nacionalna prvenstva do januara, od januara do kraja juna aba, znaci nasa liga bi se igra malo jace od 3 meseca , sto ostavlja prostor za deset klubova na startu, prva cetri play off i aba liga , ostatak koji ne prodje u aba ligi igrao bi play out
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 218
Takmicenja mladjih kategorija

Sutra startuje F8 jedinstvene kadetske lige. Preth[…]