Teme o ostalim sportovima
Korisnikov avatar
By No4
ALO napisao:VN Bahreina 19.-21.04.2013
Slika
Zvanično ime: 2013 FORMULA 1 GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX (Sakhir)
Datum: 19.-21. April 2013.
Broj krugova: 57
Dužina staze: 5.412 km
Dužina trke: 308.238 km
Broj trka: 8
Prva trka: 2004
Najviše pobeda: Fernando Alonso /3/ Ferrari /4/

Slika

Satnica:
Petak 19. april 2013.
Prvi trening: 09:00 - 10:30
Drugi trening: 13:00 - 14:30
Subota 20. april 2013.
Treći trening: 10:00 - 11:00
Kvalifikacije: 13:00
Nedelja 21. april 2013.
Trka: 14:00

Slika
Slika

[youtube][/youtube]

Slika

[youtube][/youtube]
Korisnikov avatar
By Zex88
Hvala puno..Nisam ispratio 2-3 zadnje sezone pa sam malo ispao iz tokova..E sad uglavnom polubudan gledam pocetke(Australiju i Maleziju) pa dok se povatam treba mi vremena.
Hvala jos jednom.
Korisnikov avatar
By BogdanB
No4 napisao:nema na cemu.Drago mi je da pored Bogdana i mene ima jos neko ko prati F1 i komentari se ovde.
Ja sam gledao kao klinac,onda nesto prestao,ne znam ni ja sto i ponovo se vratio na F1 od prosle sezone kada je bila trka u Dubaiju
Korisnikov avatar
By No4
Ja od 1996 gledam stalno.Pre 2 godine sam gledao na BBC na internetu jer nije bilo na nasim medijima.Poneku i na HRT-u kada nisu skrembovali ili na nemackom RTL a jos Fetel, Sutil,Sumaher,Hulkenberg,Rozberg i Glok koji su svi nemci vozili.Samo cujes neko vristanje prilikom preticanja i njihovo ime.Dobre su trke poslednjih godina, samo steta sto idu od sledece godine na V6 motore.
Korisnikov avatar
By BogdanB
E,to sam hteo da pitam u vezi tih motora? U cemu je problem,pa se kuka sto idu na V6,koji su sad motori? cisto informativno me zanima posto dosta pricaju o tom nekom prelasku
Korisnikov avatar
By texxxdrummer
BogdanB napisao:E,to sam hteo da pitam u vezi tih motora? U cemu je problem,pa se kuka sto idu na V6,koji su sad motori? cisto informativno me zanima posto dosta pricaju o tom nekom prelasku
Pa ovako, svakih x godina dolazi do promjene pravila sto se tice F1 motora. Kako to stalno napreduje onda im stalno smanjuju kubikazu i smanjuju broj venitla.
Sadanji bolidi su sa V8 90steepeni motorima zapremine 2.4 litra, a hoce od 2014te da ih zamjene sa 1.6 litarskim V6 motorima sto je jedno najobicnije sranje. Razumijem da moras davati izazov inzenjerima, ali jebem mu mater
ovo je formula 1 a ne lokalni reli. PRva krucijalna promjena je bila ukidanje turbo punjaca nakon brojnih smrti (Aerton Senna najpoznatiji) , a onda su polako sa V12 dosli na V8.
Bilo kako bilo, moraju smiljati nesto jer se bore sa padom gledanosti konstantnim
Korisnikov avatar
By texxxdrummer
BogdanB napisao:Neće valjda bolidi biti sporiji :'(
Valjda nisu tolike budale da zeznu i da bude sporije,onda to vise nece biti F1
Pa pogledaj neke stvari. Bolidi su znacajno sporiji posle svake izmjene pravila tako da vecinu danasnjih rekorda staza drze bolidi iz recimo 2004te, jednostavno na nekim stazama sirova snaga se ne moze nadoknaditi raznim tehnikalijama.
Nema vise sirokih zadnjih spojlera i mali milion stvari oko aerodinamike je zabranjen, pomicna krilca sa strane itd... Ako te ne mrzi idi vidi kakve su trke bile za vrijeme pokojnog Aertona Senne, tada su bolidi bili turbo punjeni i isli su do 400 na sat. Haos
Korisnikov avatar
By No4
Ide se menjanjem motora i na manje zagadjenje.Mislim da ce se uskoro vratiti na V8 jer su trke mnogo zanimljivije nego sto su bile na V12.
Inace sto se tice 90stepeni ugla kod klipiva, jedini je reno imao 111 stepeni i te godine je Alonso titulu sa renoom jer je motor bio neunistiv.Mislim da i predhodnih sezona nisu imali 90 stepeni nego 111stepeni sto je davalo brzi odziv na gas(ubrzanje) i zbog toga je Fetel osvajao titule.

Pre par dana je Alonso u nekom intervju rekao da bih voleo da vozi Ferari iz 2004 godine, kaze da je to najbolji bolid koje je postojao u istoriji F1.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 36
KLS i Superliga

Porazom Hercegovca u poslednjem kolu Sloboda je i […]