Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By Karaburac
Sta znam, meni Ognjen deluje dosta brze od brata i cini mi se da ima brzi i bolji dribling. E sad, osim toga moram da priznam da sam malo toga dobrog primetio. Ne znam, ja volim te plejmejkere koje jedva vidis koliko su brzi, uvek se nekako nadam da ce sticanjem iskustva popraviti ostale stvari.

Zagorac ima visinu, ima i solidnu tehniku, ali slab sut, losu selekciju suta, voli da divlja, ne deluje mi da dobro cita odbrane. Trulo mi je da to kazem za momka, ali ono malo sto sam ga gledao na NIJT-u mi je delovao kosarkaski neinteligentno. Prosto sam bio ubedjen da mora mnogo vise da pruzi na terenu nego sto je pruzao, a on me je iz utakmice u utakmicu razocaravao. Ko zna, videcemo sta ce biti od njega.

Veljkovic je zanimljiv 212cm visoki centar 95' godiste. Ono sto sam ga malo gledao mogu da kazem da je solidno pokretljiv za svoju visinu, da ima osecaj za blokadu, da je u napadu malo sirov, ali ipak moze da poentira iz reketa sa obe ruke ukoliko dobije dobru poziciju. Najvece zamerke su mi sto mislim da bi trebao da bude bolji skakac sobzirom na visinu, a uz to bi trebao dosta da unapredi svoju napadacku igru te da bude u stanju i sam nesto da iskreira (mada sam ga vidjao da pogadja neki trceci poluhorog, slucajnost ili ne vreme ce pokazati).

Jokic mi se veoma dopada, cuo sam da je on nedavno poceo da se bavi kosarkom tako da mi je jos fascinantniji kao igrac. Rekao bih da je on u pravom smislu reci prirodni talenat za ovaj sport, prosto oseca igru. U nekim segmentima me podseca pomalo na Macvana.

Slazem se, ova razvojna liga je pravi trenutak da se nekim boljim klincima iz juniorske lige pruzi sansa da se oprobaju u seniorskoj konkurenciji. E sad, kada pogledamo ko se takmici u jedinstvenoj juniorskoj ligi vidimo da to mozda i nece biti tako lako pazi na sta mislim:

1) Partizan (prvi tim u super ligi)
2) Crvena Zvezda (prvi tim u super ligi, FMP vec ima 5 klinaca, sumnjam da ce nove gurnuti u vatru)
3) Mega Vizura (ok oni su sigurni)
4) Sloboda Uzice (super liga)
5) Borac Cacak (ucestvuju u razvojnoj ligi, moze neko da upadne)
6) Zitko basket (prvi tim u nizim ligama)
7) Vojvodina (super liga)
8) Vrsac (odustao od razvojne)
9) Radnicki KG (super liga)
10) Nibak Nis (nize lige, geografska povezanost sa Konstantinom koji je u super ligi)
11) Zdravlje Leskovac (nize lige)
12) Polet Ratina (nize lige, povezanost sa Slogom iz Kraljeva tako da moze neko i da dobije sansu, jedini problem sto su zadnji na tabeli te ne znam da li iko sansu zasluzuje)

Kad pogledamo iz jedinstvene juniorske gde su najbolji juniori u Srbiji samo momci iz Borca i Mege mogu da ocekuju sansu, dok Sloga jos moze da aktivira nekog juniora, ali sumnjam da imaju koga.
Korisnikov avatar
By Joomla10
Iskreno ne verujem da Polet Ratina ima nekog igraca koji bi mogao da dobije sansu, oni u juniorskoj ligi imaju jednu pobedu u dosadasnjem delu lige. Meni ce sigurno biti najzanimljivije gledati Borac u ovoj ligi, jer su pokazali da imaju par dobrih klinaca koji su skoro Bogami lagano dobili Megu. Nadam se da ce malo prostora dobiti i talentovani Uros Carapic, za koga kazu da je jedan od inteligentnijih igraca u svom godistu.

Kada si pomenuo Zdravlje iz Leskovca, Jovan Jovanovic je uz Jokica najkorisniji igrac juniorske lige. Bilo bi sjajno kada bi neki od klubova hteo da ga angazuje za ovu ligu. Nisam imao priliku da ga gledam, ali sam cuo od druga da je recimo protiv Partizana otkinuo, sto se vidi i kroz statistiku. Cele sezone je konstantan, steta bi bilo da ga ne vidimo u nekom od klubova koji ce igrati ligu bez briga.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Da, pratio sam i Jovanovica statisticki i zaista je jedan od najdominantnijih igraca u JLS-u. E sad, nezgodno je kad gledam samo kroz statistiku jer o momku gotovo nista ne znam, ni poziciju ni visinu ni godiste.
Korisnikov avatar
By Joomla10
Karabu, jel ima negde nesto vezano za razvojnu ligu? Trebalo bi danas da budu odigrane prve tekme, a ne mogu nigde nista da nadjem?
Korisnikov avatar
By Joomla10
Karaburac napisao:evo ti sajt brate http://razvojna.kls.rs/ pa mozes da pratis, igraju se danas prvi mecevi. OKK i Smederevo je u toku.

Hvala Karabu! Vidim da Marinkovic za sada pruza jednu od boljih partija, ako ne i najbolju ove godine!
Korisnikov avatar
By Karaburac
Imao je Marinkovic vrhunske partije (20+poena) u Balkanskoj ligi, ali se to ovde vrlo malo pratilo pa su ljudi slabo upoznati sa tim.
Ipak pogledaj sastav Smedereva, gotovo potpuno izmenjen u odnosu na KLS.
Sa druge strane vidim da je OKK doveo dva mlada igraca, a to su Luka Andjusic i rekao bih da je ovo Nemanja Miskovic koji je odigrao par meceva za Megu, ali nisam siguran da li je to on dok ne budem pogledao snimak.
Zanimljiv mec je i FMP-BKK gde FMP nastupa gotovo u potpunosti sa klincima i ozbiljno tuce BKK koji jes da nije mnogo stariji u proseku, ali ipak je iskusniji.
Korisnikov avatar
By Joomla10
Pa da, realno ovako nesto se moglo i ocekivati. Uglavnom su u pitanju mladi igraci, sto mozda i nije tako lose, ali opet kazem, ne verujem da to moze da podigne kvalitet takmicenja.

Luka Andjusic, nista posebno, pratio sam ga dok je bio u Partizanu, jednostavno po mom skromnom misljenju on i jeste za ovaj rang takmicenja.
Ono sto mene raduje kada je Marinkovic u pitanju jesu bacanja, ali ono sto me zabrinjava je skok. Dva skoka za 28 minuta, a realno skok bi trebao da bude njegovo najjace oruzje.

Cekam Borac bas me interesuje u kakvom sastavu ce nastupiti, kao i Sloga.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pa u KLS-u nije imao problema sa skokom, sta znam ne mozemo na pamet da pricamo. Ukoliko je OKK forsirao zonu, sto nije nemoguce, moze se desiti da su se lopte odbijale Bogu iza tregera pa su ih skupljali krilni igraci i bekovi.
Luku nisam pratio narocito, znam da su ga hvalili da je dobar suter i to je to.

Sloga i mene zanima zivo, ali iskreno najvise me zanima mladi tim Mege i da vidim kako ce Jokic da odigra ukoliko mu se pruzi ozbiljnija uloga.

Nema ova liga veze sa dizanjem kvaliteta to je valjda ocito, jedina njena uloga je da se takmicenje jos malo produzi i obezbedi pre svega mladima da imaju jos koju utakmicu i jos koji trening.

na Mecu FMP-BKK Bezbradica potpuno razocarao, ocajna statistika.
Korisnikov avatar
By Joomla10
Zaboravi da napisem, isto sam primetio vezanu za Bezbradicu... Siladji nije odigrao lose, a moram da priznam da nisam pratio Micovica, ali izgleda da on najvise sili kod njih u ekipi. Iskreno dva Radnicka sam najmanje pratio ove godine.

Sloga me zanima pravo da ti kazem zbog Milica Blagojevica, zanima me hoce li konacno odigrati nesto kako treba, jel znam da u Kraljevu svi pohvalno govore o njemu, a da je on kako je KLS odmicala sve bolje i bolje igrao. Zanima me hoce li uopste igrati i kako. Isto vazi i za Marelju.

Verujem da ce Jokicu dati prostora, jel realno ova liga ce mladom timu Mege najvise prijati.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 218
Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Svaki djecak koji ne ode na koledz a ima priliku […]

KK Partizan 2025/26.

Mislim da Žo treba najviše da drži svlačion[…]

Ostali klubovi ABA lige