Teme o mladim igračima i reprezentacijama
Korisnikov avatar
By Karaburac
Nije to nuzno lose. Oni prilicno dobro igraju i pored nedostatka snage. Obojica mi deluju da imaju dobar ram. Nabacice se misici vremenom. Ovako ih trenutni manjak snage tera da budu kreativniji kako nappadaju kos.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Gotov i juniorski F8.

Isti akteri i za finale i za trece mesto kao u kadetima samo obrnuti pobednici. Mega pobedila Dinamik u finalu. Zvezda pobedila Partizan za trece mesto.

Karalic proglasen za MVP finalnog turnira.

Bjelica proglasen za mvp ligaskog dela (2 godine mladji od izlaznog godista).

Najbolji strelac ligaskog dela Bogdan Zekavica.

Idealna petorka ligaskog dela:

Lukas Nikola Bojovic - Partizan
Aleksej Nedeljkovic - Crvena Zvezda
Bogdan Zekavica - Cacak 94
Petar Bjelica - Mega
Sava Djuric - Crvena Zvezda

Samo je Djuric 2007, Bjelica je 2009, ostala trojica 2008.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Savo Drezgić nakon što se nije snašao u NCAA, došao nazad u Srbiju, odigrao sezonu u Megi i eto ga nazad na koledžu... Smejurija ovo postaje ozbiljna, a što se njega tiče, smrdeo mi je odavno on nešto.
Korisnikov avatar
By Zex88
Salvatore Guliano napisao:Savo Drezgić nakon što se nije snašao u NCAA, došao nazad u Srbiju, odigrao sezonu u Megi i eto ga nazad na koledžu... Smejurija ovo postaje ozbiljna, a što se njega tiče, smrdeo mi je odavno on nešto.
Тотално расуло је ово са колеџом..
Надам се да ће увести нека правила овако оде све у три лепе..

Послато са SM-S937B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Karaburac
Mene samo zanima kako će mu računati ovu godinu.
Da li će on sad dobiti da je sophmore ili da je junior?
Po meni, ovo bi bilo relativno ok, ako bi bio junior pa da može maksimum 2 godine da odradi.
Ako mu se izađe u susret da bude sophmore onda je to baš smejurija.....

Inače, aj da bacimo ovo na temu američke košarke.

Skupljao sam ovih dana sve naše momke koji su se do sada obavezali koledžima, pa ću da bacim post u toku dana. Taman da dodam i Drezgića u post.
Korisnikov avatar
By BBBbbb
koja je fora sa silnim odlascima u NCAA? Jel realno da im je sad to finansijski isplatljivije?
Korisnikov avatar
By Zex88
BBBbbb napisao:koja je fora sa silnim odlascima u NCAA? Jel realno da im je sad to finansijski isplatljivije?
Много је исплативије,плус можеш и диплому да стекнеш..А и да се врате назад,имају 22,23,најбоље године су пред њима..
Нпр, за Андреја Костића се спомињало да му уговор вреди 2.5 за цео мандат..

Послато са SM-S937B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Karaburac
Da, ali i sama dostupnost i mogucnost da igras i produzis karijeru. Trenutno samo u prvoj diviziji imas 361 tim, a jos 4 rade tranzicije iz divizije 2 u diviziju 1.

Dodaj tu diviziju 2 i 3 itd o cemu jos manje pratimo i znamo i imas mnogo vise opcija.

Kod nas imas 6 timova u ABA i 18 u KLS i 18 u drugoj ligi. Kad i trecu dodamo opet ne stizemo ni do 100 ekipa, a kvalitet takmicenja, uslova i novca je nemerljiv.

Pritom imas plan b, ako ti karijera propadne.

Nasa produkcija igraca u mladjim kategorijama je mnogo bolja (kvantitativnija) nego sto seniorske ekipe mogu da isprate, a oni najbolji (Zvezda i Partizan) koji bi mogli finansijski da pariraju uslovima prosto nemaju vremena i muda da daju veliki novac i veliku ulogu momcima koji nemaju iskustva i koji nisu fizicki sazreli do kraja.

Negde se mora prezupciti taj period.

Ovaj egzodus moze biti i najbolja stvar za nasu kosarku, ali bi moralo da se pristupi tome studiozno i pomogne tim momcima da izaberu prave programe za adaptaciju i dalji razvoj.
Korisnikov avatar
By BBBbbb
Karaburac napisao: Ned Maj 17, 2026 1:54 pm ...najbolji (Zvezda i Partizan) koji bi mogli finansijski da pariraju uslovima prosto nemaju vremena i muda da daju veliki novac i veliku ulogu momcima koji nemaju iskustva i koji nisu fizicki sazreli do kraja.
...
Da, posto ova taktika bacanja para na Jabari Parkere i sl. daje rezultate... ovaj tim nemam volje da gledam, a nije sto su stranci, brt jedan od omiljenih timova mi je bio sa 3 francuza i letoncem, Fred House jedan od omiljenih igraca...

(znam da nema direktne veze s pricom, al bas mi je trigger trenutno rasipanje uz kurac u KKP)

Prica za diplomu je vise networking i raditi u USA eventualno, ne bas da ces dobiti neko obrazovanje...

Ne znam sta da mislim, zao mi sto ne gledam neka od tih imena u nasim klubovima...
Kolko vidim NIL pocinje da izvlaci i igrace koji bi isli izvan lottery na draftu...
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
BBBbbb napisao: Ned Maj 17, 2026 5:34 pm
Prica za diplomu je vise networking i raditi u USA eventualno, ne bas da ces dobiti neko obrazovanje...
Vidi, oko toga koji je kvalitet obrazovanja i koliko će oni naučiti i šta, to je iskreno nebitno... dolaziš sa diplomom sa nekog od USA univerziteta, to ti otvara vrata da radiš nešto i tamo i ovde i bilo gde u Evropi. S druge strane imaš to što se zove networking i mogućnosti za zaposlenje sutra i da ne igraš košarku više nikad i da polomiš nogu (ne daj Bože).

Ovde većina bivših igrača dođe posle karijere pa završava višu trenersku ili onaj neki fakultet za sport i menadžement i slično, tamo ne gubiš vreme na to u kasnim tridesetim, već odrađuješ dok si još u fokusu u ranim dvadesetim.

Pun pogodak iskreno, pogotovo za igrače koji nemaju neki preveliki talenat, moguće da je ovo ključ za rešavanje onog našeg čuvenog problema prelaska iz juniora u seniore. Tu su nam mnogi igrači nestali, a ovim putem ako budu išli možda taj put bude bio duži, ali svakako i lakši za njih nego da te sa 16 godina bace lavovima da se biješ sa veteranima ala Raško Katić i Uroš Luković u nekoj Kolubari, BKK i slično.
  • 1
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
KK Crvena Zvezda 26/27

Чуо сам да то спомињу.. Углавном имају тачне инф[…]