Tamerlan napisao:Zašto nerealno?
- imamo veliki budžet
- imamo vruć domaći teren sa 22 000 navijača
- imamo 12 skupih stranaca u ekipi
- imamo skup stručni štab (Duško Ivanović, Sfelofuđos, Saša Obradović)
- ljudi vole i poznaju košarku
Šta nam treba da bi zauzeli to 5. ili 6. mesto na kraju ligaškog dela sezone?
Zašto Žalgiris može, a mi ne možemo?
Pre 2-3 sezone, klub je u predsezoni javno projlamio cilj u kom se obelodanjuje napad na sva 4 trofeja: EL, ABA, KLS, domaći Kup.
Идемо редом.
1. Буџет: Ово је изашло у медијима као приближно тачни буџети. Дакле, ако гледамо новац, на приближном смо месту као и по улагањима. Не заборави да плаћамо Недовића, Митровића, Лазића и Кенана такође. ЕДИТ: Заборавио сам и Плавшића. Не знам какав је статус са Илићем.
2. Врућ домаћи терен.
То си и оправдао, имали смо 13-6 на домаћем терену. Е сад, ту се крије мачка у џаку. Изгубио си кући од Макабија, Бајерна, Партизана и Арманија. Да си имао 2-2 био би у 6(зато сам и написао да смо били паметнији у неким моментима).
13-6 има и ПАО, а он поред врућег терена има и подршку људи у црном.
3. 12 скупих странаца у екипи:
Повређени више од пола сезоне Катер,Риверо и Кенан целе.
Боломбој је имао паузу од годину и јаче и дошао је негде на пола сезоне.
Монтејунас је дошао да попуни огромну рупу на центру, ветеран који може максимално 15 минута да оради из два/три пута. И имаш Јага којег си отерао и вратио, а он је био бледа сенка себе од прошле две сезоне.
Дакле тај број није баш реалан. Што се тиче скупоће, сви су сада скупи.
4. Скуп стручни штаб. То не знам колико кошта. Оно што знамо да је након Звезде Душко добио отказе у Басконији и Виртусу. А да Јанис не ради тренутно ништа(капирам да ужива и чека поруке првог од Звезде).
5. Људи воле и знају кошарку. Људи воле(и то се да дебатовати),да ли знају - не бих рекао. Јер свака победа Звезде је победа играча, а сваки пораз је чка ћелава Обрадовић нема појма.
Требале су нам још 2 победе које смо имали,али смо упропастили својим глупостима. Поготово Макаби и Бајерн.
Жалгирис је озбиљнији клуб од нас, шампион и има историју одличних потеза. Нпр ми нисмо хтели Лоа,а замисли разлику да уместо Кодија уђе Ло, а не Јаго.
Додај на ту листу жеља и НБА лигу. Оно што је реално, борба за све домаће трофеје и да се пробаш изборити за ПО у ЕЛ. Све преко тога је лудило.