Teme o mladim igračima i reprezentacijama
Korisnikov avatar
By Karaburac
Velika steta sto se Djurovic povredio u prvoj utakmici, da je igrao mislim da bi Partizan dobio INSEP i imali bi derbi u finalu. Ovako su poklekli pred kraj kad je stigao umor.

Ostaje da navijamo veceras za Zvezdu kako bismo imali barem jednog zagarantovanog predstavnika u zavrsnici, posto je, Mega u Nemackoj u finalu izgubila od Cedevite.

Inace, preglupo mi je sto u zavrsnih 8 ekipa cak 4 dolazi po pozivu...

Za sada ucesce obezbedjeno imaju samo Cedevita i Barselona posto je turnir u Abu Dabiju gde je Real vazio za favorita otkazan u sred utakmice treceg kola zbog rata.

PS Zvezdi kljucno za finale jeste da isparira fizikalnosti Francuza. Partizan usled nedostatka Djurovica nije imaodovoljno mesa pod kosem i to se osetilo na kraju.
By Bojdo
Zvezda je razbijena.

Vrlo je upitno koliko bi Djurovic mogao da izdrzi ovu fizikalnost, on mi djeluje nekako kao mekan igrač, defanzivno vrlo upitan zasada.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Sve stoji, ali je svakako vece telo od Radovanovica i Stojakovica koji su morali da uskacu.

Insep objektivno najbolja ekipa. Solimanu se koliko sam video predvidja da bude lottery pick.

Od nasih igraca ovde koji su nastupili i dalje tvrdim da ukoliko se sve kockice posloze samo Djurovic ima sansu da bude biran na nekom draftu.

Inace, jedna interesantna stvar. Procenti suta za dva poena Nedeljkovica kojem je slashing i coast to coast cesto posle sopstvenog skoka zastitni znak je protiv Insepa znacajno pao (2od9) i t9 je veliki problem takvim igracima kad traze svoje prilike u fizikalnijim seniorskim ligama, jer nacin na koji napadaju kos ne prolazi.

Sa druge strane Luka Pavlovic koji je standardno nizi od svih u svim ligama je svojim akrobatskim stilom ulaza, kombinacijom naskoka, produzenih koraka, koriscenjem celih ledja u zastiti lopte pumpao i Insep. Kao i recimo Bojovic svojim sutom i tu se mnogo lakse moze ocekivati da napadacku igru prenesu na visi nivo.

Mislim da bi nam to svima trebala buti tema za razmisljanje. Cak, ma koliko ovo zvucalo sada kontraverzno, razmisliti o uvozu crnih petica u juniorima (Aduramo, Chijoke) po jadranskim ekipama kako bi bekovi ranije stekli taj osecaj kako izgleda kad ti on skace na blokad, a i da bi centarski prospekti imali vecu konkurenciju.
Korisnikov avatar
By skeske
Hvala vam na analizama.
Nisam gledao finale ali pretpostavljam da je presudilo neiskustvo nasih momaka sa razvijenim igracima na drugoj strani.
Podrzvam uvoz mladjih crnaca, nece zbog njih neki nasi talenti ostati u drugo planu a dici ce prije svega atleticizam i cvrstinu u mladjim takmicenjima
Korisnikov avatar
By Karaburac
Da li neko ima da postavi širi spisak za Albert Švajcer turnir (nezvanično prvenstvo sveta U18)?

Vidim da je Čačak 94 objavio da je MAskić dobio poziv, a sada i Vojvodina objavljuje da je Mihailo Stoiljković dobio poziv, ali nigde ne vidim ceo spisak.
By Bojdo
Eurohopes je skinuo Kusturicu sa prvog mjesta. Nisam siguran koliko su realni, jer Boumtje Boumtje jeste dobar prospect, ali mislim da je fizicki razvijeniji od Kusturice.

Inače Eurohopes je azurirao sve liste, ali su im podaci o visinama negdje ostali stari. Kusturica sigurno ima 205 barefoot, a i Ukicev sin je vec se izvukao na 188-189.

http://www.eurohopes.com/rankings/2009
Korisnikov avatar
By Karaburac
Boumtje-Boumtje po meni jeste malo bolji od Kusturice i biće sigurno do neke 22-23 godine baš zbog fizike, a posle toga videćemo. Na ovom sad turniru je Barsa bila toliko dominantna da je jedino pitanje bilo ko je bolji od njih dvojice i nerado priznajem da je Nikola malo slabije delovao od njega...

Mislim da je glavno pitanje za obojicu koliko će dobro da im se razvije šut i da će im to u najvećoj meri obeležiti karijere. Fizički će obojica biti jako dobri za svoju poziciju. Sa tim što se Boumtje-Boumtje može provući u seniorima sa malo slabijim šutom zbog toga što je poziciono bliže košu, a Nikoli je to veća obaveza da usavrši.

Aj da kažemo ovako Boumtje-Boumtje je nekako sigurica da će biti jako dobar.
Kusturica ima veći plafon, ali i niži pod. Naše je da se nadamo da će dobaciti što više. Mene lično jako zanima kako će delovati na svetskom prvenstvu protiv Amera, ako se sastanemo sa njima. Želim da ga vidim protiv gomile atleta kako će se prilagoditi.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Tanak nam je i sastav, ako svi budu zdravi mislim da ce Bjelic, Susic, Mijailovic i Krunic sigurno biti u sastavu...

A iakp idemo sa small ballom, sto odgovara ovoj generaciji, fali mi bar jos jedna mobilna cetvorka. Poziv Savicica me iznenadio, kontam da mu je glavna preporuka sto je Cacanin. Da se razumemo, imao je odlicnih partija ove sezone, samo mislim da je bilo boljih resenja.
  • 1
  • 350
  • 351
  • 352
  • 353
  • 354

Nažalost, Danilovic nije dosegao visinu ni Puntera[…]