Partizan ima odlicnu startnu petorku, ali nema rezerve i momci se uglavnom jos razvijaju fizicki prakticno svi osim Miladinovica.
Luka Pavlovic na pleju, sin Sase Pavlovica, onako higlight plej, ima zanimljive driblinge, ulaze, dodavanja. Meni je bas zanimljiv, nedostatak moze biti visina kojom cu ga castiti kad kazem da je 185cm.
Lukas Nikola Bojovic je glavni igrac Partizana. Slovenacki bek visok oko 195cm finog suta, dobre tehnike i osecaja za igru (pasovi, kretanje). Moze da strpa 30 poena kad god hoces.
Urosa Mijailovica ne moram puno da predstavljam.
Nikola Djurovic igra 4 i 5. Ima oko 209cm, lepa tehnika pod kosem, dobar sut spolja, osecaj za skok i blokadu. Jos se fizicki razvija, mrskast je i tek sad polako dobija na snazi.
Luka Miladinovic je otisao iz Mege jer je tamo Bjelica projekat na petici. Najvise me podeeca na mladog Raduljicu, gradjom i kombinacijom snage i mekane ruke. Igra iskljucivo 5 jer je spor za 4, ali sutira iz svih pozicija. Nije atleta, ali je jak.
Uros Dramicanin je sesti igrac koji je godinu dana mladji od noseceg godista, kao i Pavlovic, Djurovic i Miladinovic. Jako zanimljiv momak. Igra beka i trojku, izgleda jako dugacko na terenu lepe tehnike. Fali mu jos mesa da dobije na snazi i eksplozivnosti.
U igru jos ulaze sa ulogom Marko Jovanovic, 196cm atleticna cetvorka i mali Manojlovic na pleju, ali od njih ne ocekujem seniorsku karijeru.
U FMP je selekcija potpuno obrnuta. Momci su mahom vec sad jaki i dosta agresivni u odbrani, uglavnom na to lome utakmice i imaju siru rotaciju.
Pod kosem si odmah zapazio Adurama, koji je crnce od oko 205cm, dobar atletski. Realno nista sad spec, klasicna crna atleticna petica koja ima dosta prostora za fizicki napredak. Godinu dana mladji od noseceg godista.
Mladji od noseceg godista je i centar Macesic koji je ove sezone igrao toplo hladno. Rekao bih da je talentom neki drugi esalon talenata. Ne treba ga zanemariti, a realno ne ocekujes previse.
Prva cetvorka je Pupovac, meni licno zanimljiv decko. Na prethodnim stranama sam prrdlagao da bude u 12 na predstojecem u18 prvenstvu. Fina cetvorkica, nije padanje u nesvest, ali sve je to korektno.
Rezervnu cervorku su za ovaj turnir pozajmili Rusa, Arefeva iz Vojvodine, isto godinu dana mladji. Zanimljiv decko, moze da prangija, ima osecaj za blokadu. Glavna stavka za najvise domete su verovatno visina i snaga, i kako ce se tu razviti.
Trojku im je startovao Maksic, pozajmljen momak iz Cacka 94 koji u KLS ima urednih 15-20 min po utakmici. Decko je fizicki jako dobar, teh0nicki i u sutu onako... Nije bas Dangubic, ali kapiras me. To ce mu odluciti karijeru po meni.
Rezerva je Milicicev sin Lazar, fizicki odlican zaista. Moze da pogodi sut, dobar atleta. Mislim da je vredan da se isforsira. Nije umetnik, ali fizicki ce sigurno biti za najvise domete, a realno i genetika mu ide u korist.
Na beku Saranovic i crnogorac Mickovic, isto ti je to manje vise. Videli smo dosta takvih bekova kroz mladje kategorije, jak presing, solidan sut, ali bez onog neceg. Recimo ako sve legne na svoje dometi Momirov.
Na pleju Aleksejej Ivkovic, jako dugacak plej, ima smisla za igru, nesebican, pegla odbranu, dodaje iiiii generalno ne sutira

mislim da se cesto previse podredi ekipi. Mislim da ga treba pratiti, ali nisam siguran da li je za EL. Recimo Kalates juniorske lige, ako moram tako da kazem. Intrigira me, ali sam skeptican. Iz potpuno razlicitih razloga, ali tako sam skeptican prema Pavlovicu iz Partizana.
Rezerva mu je Rus Babkin, po meni nista spec.
I kad ne budes prvi ti...