- Uto Mar 17, 2026 10:04 am
Bas se tesko usudjujem da tako nesto pricam. Svojevremeno sam mislio da ce Simanic biti beli Durent kad je bio u Kusturicinim godinama...
Kusturica je fizicki po meni nas najbolji prospekt jos od Milicica. Size, brzina, agilnost, motorika, wingspan sve je tu. Uz finu tehniku to mu omogucava ovde da bude dominantan.
Najvece pitanje iznad njegove glave je konstantnost njegovog suta. Jer ce mu trebati.
Meni je Kusturica jedan odlican all round igrac, a sa njima je problem sto ce ili biti glavni igraci ekipe ili ce tesko dobiti priliku, sve manje ima sredine za takve momke (koje sam ja inace uvek bas voleo) jer se dosta forsiraju igraci odredjene uloge.
Paradoksalno, mislim da bi Kusturici NBA bolje legao od Evrope, slicno kao recimo Hugo Gonzalesu, jer ima vise prostora na terenu i njegova atletika i agilnost ce lepse doci do izrazaja.
U sustini sveo bih njegovu karijeru na:
1) sut
2) prava sredina u seniorima
3) adaptacija na to da nisi jedina fizicka zver u ligi
E sad da li je to iznad Avdije i Vagnera... Moze biti, a moze biti i nivo Davidovac od pre Rusije.
Ostaje da pratimo, ja se zaista nadam najboljem. Poslednji koji je imao ovu neku igru (manje atleticnu, vise tehnicku) je bio Bjelica, koji se dugo trazio i na kraju postao odlican igrac, ali sam uvek mislio da je mogao vise.
I kad ne budes prvi ti...