Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Slažem se apsolutno, pogotovo ovo poslednje oko Pokua. Poznajem dečka lično, kao i njegove roditelje, ne preterano dobro, ali dovoljno da imam jasnu sliku o čemu se radi. Mislim da je vreme da do kraja sezone dobije 20+ minuta po utakmici u EL, da vidimo od čega je i šta može. S druge strane šta možemo da izgubimo time? Par utakmica ili mesta na tabeli, a koga to pa briga?

Što se tiče ovog koncepta što pričaš igrači u svom piku, to je Dubai uradio upravo ove sezone, pričao je baš njihov GM u 6,75. Ganjali su igrače koji su željni, koji imaju dosta prostora još, koji su u najboljim godinama, sve do 30 godina i potpisivali ih na 2-3 godine. Za sada se pokazalo da nisu puno promašili... Nije to neka preterana pamet, to je i Željko pokušao da uradi one godine kad je pravio remot...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Au kakav je Ostoja Vuk sa Vol Strita sa ovim potezom za Pejna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa ja ne verujem sta se dogadja i kakve nama price plasiraju :lol:

Inace, ako je zaista tacno ovo sto pisu onda je Pejna neko opasno zajebao...

Sto se kupa tice od stranaca idu Fernando, Bonga, Sterling i Vasington. Ocigledno ce biti slicna strategija kao u KLS i biti pusteno Vasingtonu da ozbiljno divlja.

Domaci su ocekivani, Djurovic je uskocio kao najbokji kadet i clan juniorske ekipe.

Uzgred, moram da pohvalim Radanova protiv Buducnosti, ako uspe pola od te igre da prenese na EL bice super. Igrao je i kao plej, sto me raduje. Sad kad Pejn odlazi dok se Karlik ne opiravi treba nam jos neko da organizuje igru.

Inace, moram da priznam da nisam ocekivao da ce jedan "leprsavi" Spanac da prekomponuje ovaj nas sastav u jednu ratnicku ekipu. Kalates skace na glavu kao najstariji i pruza sjajan primer ostalima.

Da sam gledao cele sezone ovaj nivo zalaganja pa kakav god bio rezultat ne bih imao mnogo zamerki.

Inace da se vratim na kup:

1) Radanov, Lakic
2) Vasington, Sekularac
3) Braun, Mijailovic, Danilovic, Bosnjakovic
4) Bonga, Pokusevski
5) Fernando, Djurovic
Korisnikov avatar
By Zex88
Нешто ми тешко да поверујем да је Пејну скоро 2 милиона излазна клаузула..
Ко ће то да плати?

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Što se kaže, nije problem da se izgubi utakmica, nije problem ni da se izgubi utakmica u 1/2 finala kupa, nije problem ni da se izgubi ta utakmica od Mege, problem je da se izgubi 22 razlike u takvoj utakmici. Da te napucaju kao kantu, da te u takmičenju za trofej osramote praktično deca... Što bi rekao jedan moj saigrač, ima vas 12, dok svih 12 ne dobijete po 5 ličnih da izađete, nema predaje i popuštanja.

Sramota ozbiljna, no nadam se da se tome bliži kraj...
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Džabari i zvanično prešao na pozajmicu do kraja sezone u veteransku kliniku u Badaloni. Neverovatan je tim tamo sastavljen, ako se prebacimo jedno 10 godina u nazad... Riki Rubio 35, Adam Hanga 36, Ante Tomić 39, Giljem Vives 32, sad i Džabari Parker 31, plus na njih sila nekih domaćih mladih igrača i par igrača u najboljim godinama. Mada je u Španiji izgleda ta granica za najbolje godine pomerena na 35+.

Sve u svemu ostaje nam još jedna godina ugovora sa njim :D

Iskreno, neverovatno mi je da takav igrač, sa preozbiljnim CV i iskustvom ne može ili neće da igra, stvarno sam verovao da može da bude ozbiljno pojačanje. Imao je on odlične dve sezone u Barsi, ništa mi nije jasno šta se s njim dogodilo...
Korisnikov avatar
By Karaburac
Mocartsport objavio listu evroligaških igrača koji nemaju garantovane ugovore sledeće sezone. Ima ih ukupno 129, tako da je verovatno dobra sezona za rekonstrukciju tima.

U moru jakih imena, ja bih pojurio 3, za koje mislim da se timovi neće baš otimati:
1) Žagars iz Fenerbahčea. Mislim da bi on mogao da igra na mnogo višem nivou nego što je to pokazao u Feneru i ja bih ga probao ukoliko ne bi mogle da se dovedu neke domaće varijante za drugog/trećeg pleja.
2) Maodo Lo - Žalgiris - jako, jako zahvalan timski igrač. Ja bih ga pojurio, mislim da je moguće obezbediti ga.
3) Veseli - Ja bih mnogo voleo da kad smo već propustili Lovernja, da ne propustimo Veselog da završi karijeru kod nas iz mnogo razloga, ali najviše zbog svlačionice i ''školovanja'' mlađeg naraštaja.

Ima još igrača za koje klubovi imaju opcije plus 1, pa moguće da će iskočiti i još zanimljiviji igrači na tržištu.

Ja bih generalno, poučen iskustvom od ove godine gađao dobre timske, evropske igrače da budu neko od kojih bi naš domaći core koji nema toliko evroligaškog iskustva mogao da nauči, a generalno mislim da nisu nedostižni. Napraviti dobar, fajterski tim. Čvrst, taktički potkovan. To bih voleo da gledam sledeće sezone.

Momcima koji su već kod nas kojima ističe ugovor su:
1) Džekiri - zadovoljan sam onim što je pružio, što se mene tiče ostavio bih ga ukoliko ne bi bilo bolje opcije na tržištu.
2) Kalates - iskreno ne bih imao ništa protiv da ostane i sledeće sezone, mislim da ovi naši momci mogu mnogo da nauče od ovog čoveka i da je jedan od glavnih ''krivaca'' uz Lakića i Džekirija što smo ponovo zaličili na tim. Samo ukoliko bi bilo značajno boljih opcija bih ga se odrekao
3) Vašington - da se ne ljubimo
4) Marinković - produžio bez razmišljanja
5) Karlik - produžio bez razmišljanja

Braun, Milton i Parker imaju ugovor, ali njih se moramo rastosiljati kako god znamo i umemo. Ogroman deo budžeta koriste, a velike su štetočine.

Ukoliko postoji šansa ja bih se rešio i Osetkovskog i otvorio prostor za domaće četvorke i forsirao ih maksimalno. Moja želja trio Poku, Tanasko, Nikolić.

Za Bongu će biti sigurno interesovanja ovog leta, ako može da se zaradi, ja bih ga verovatno pustio dalje. Na poziciji 3 imamo mogućnost, kao i na poziciji 4, da isforsiramo domaće igrače. Tako bismo uvek (u teoriji) imali bar dva domaća igrača u petorci na terenu, što mislim da je jako važno.

Imamo priliku, mislim samo da prioritet mora biti na dovođenju mlađih (po mogućstvu domaćih) igrača koji ulaze u prajm i starijih (na zalasku) koji treba iskustvom da im pomognu. Mislim da imamo lepu priliku da to uradimo, a već smo pod licencom, tako da je bezbedno isforsirati neka nova lica.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Pon Mar 02, 2026 3:08 pm Mocartsport objavio listu evroligaških igrača koji nemaju garantovane ugovore sledeće sezone. Ima ih ukupno 129, tako da je verovatno dobra sezona za rekonstrukciju tima.

U moru jakih imena, ja bih pojurio 3, za koje mislim da se timovi neće baš otimati:
1) Žagars iz Fenerbahčea. Mislim da bi on mogao da igra na mnogo višem nivou nego što je to pokazao u Feneru i ja bih ga probao ukoliko ne bi mogle da se dovedu neke domaće varijante za drugog/trećeg pleja.
2) Maodo Lo - Žalgiris - jako, jako zahvalan timski igrač. Ja bih ga pojurio, mislim da je moguće obezbediti ga.
3) Veseli - Ja bih mnogo voleo da kad smo već propustili Lovernja, da ne propustimo Veselog da završi karijeru kod nas iz mnogo razloga, ali najviše zbog svlačionice i ''školovanja'' mlađeg naraštaja.

Ima još igrača za koje klubovi imaju opcije plus 1, pa moguće da će iskočiti i još zanimljiviji igrači na tržištu.

Ja bih generalno, poučen iskustvom od ove godine gađao dobre timske, evropske igrače da budu neko od kojih bi naš domaći core koji nema toliko evroligaškog iskustva mogao da nauči, a generalno mislim da nisu nedostižni. Napraviti dobar, fajterski tim. Čvrst, taktički potkovan. To bih voleo da gledam sledeće sezone.

Momcima koji su već kod nas kojima ističe ugovor su:
1) Džekiri - zadovoljan sam onim što je pružio, što se mene tiče ostavio bih ga ukoliko ne bi bilo bolje opcije na tržištu.
2) Kalates - iskreno ne bih imao ništa protiv da ostane i sledeće sezone, mislim da ovi naši momci mogu mnogo da nauče od ovog čoveka i da je jedan od glavnih ''krivaca'' uz Lakića i Džekirija što smo ponovo zaličili na tim. Samo ukoliko bi bilo značajno boljih opcija bih ga se odrekao
3) Vašington - da se ne ljubimo
4) Marinković - produžio bez razmišljanja
5) Karlik - produžio bez razmišljanja

Braun, Milton i Parker imaju ugovor, ali njih se moramo rastosiljati kako god znamo i umemo. Ogroman deo budžeta koriste, a velike su štetočine.

Ukoliko postoji šansa ja bih se rešio i Osetkovskog i otvorio prostor za domaće četvorke i forsirao ih maksimalno. Moja želja trio Poku, Tanasko, Nikolić.

Za Bongu će biti sigurno interesovanja ovog leta, ako može da se zaradi, ja bih ga verovatno pustio dalje. Na poziciji 3 imamo mogućnost, kao i na poziciji 4, da isforsiramo domaće igrače. Tako bismo uvek (u teoriji) imali bar dva domaća igrača u petorci na terenu, što mislim da je jako važno.

Imamo priliku, mislim samo da prioritet mora biti na dovođenju mlađih (po mogućstvu domaćih) igrača koji ulaze u prajm i starijih (na zalasku) koji treba iskustvom da im pomognu. Mislim da imamo lepu priliku da to uradimo, a već smo pod licencom, tako da je bezbedno isforsirati neka nova lica.
Sve je to lepo, ali nekako mi ništa ne obećava da ćemo mi nešto pametno da uradimo, što se kaže kad nismo mogli pod Žocom, kontam da nećemo ni sad moći. S druge strane, jasno je da će se svim silama uložiti sledeće godine kako bi se pokazalo da je Žoc nesposoban...

Da smo na početku sezone imali Kalatesa i Bruna/Džekirija, pa da kažem super, ali oni su dovedeni u doselekciji, pogotovo Tonije koji je došao umesto Tajrika, suludo je pričati o bilo čemu tu.

Mislim da će se ekipa od prošle godine rasuti i razbežati, ali i normalno bi to bilo za očekivati.
Korisnikov avatar
By Antoine
Karaburac napisao: Pon Mar 02, 2026 3:08 pm Mocartsport objavio listu evroligaških igrača koji nemaju garantovane ugovore sledeće sezone. Ima ih ukupno 129, tako da je verovatno dobra sezona za rekonstrukciju tima.

Devon Hol. Alek Piters. Trej Lajls. Danijel Tajs. Ostatak tima mogu i miletići i tanaskovići.

Da Milton nije toliko plaćen ja ga se ne bih odricao. Za Washa se razumemo potpuno.
Korisnikov avatar
By Gaja
Neverovatno je koliko je Osetkovski nemocan protiv napadacki potentnih cetvorki. Ili ne moze da parira brzinom ili ne moze da parira snagom ili oba. Imao sam osecaj da Petrusev moze da mu da kos kad god hoce. Sengelia ga bio poslao u juniore.
Ako ode Dzabari dogodine, Karliku da se doda minimum trecina njegove plate.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24

Koga imas jos na spisku? Пик број 1 ми је Павле Н[…]

Takmicenja mladjih kategorija

Objavljeni rosteri i satnica za nextgen u Beogradu[…]

KK Partizan 2025/26.

Neverovatno je koliko je Osetkovski nemocan protiv[…]