Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By skeske
Karaburac napisao: Sub Jan 24, 2026 11:54 am Preokret inicirala petorka Lakic, Kalates, Vanja, Bonga i Dzekiri. Pripomogli posle Pejn Fernando i Osetkovski. Jako borbeno izdanje. Da smo ovako nesto gledali cele sezone bilo koji rezultat na kraju sezone publika bi mnogo lakse podnela.

Mnogo mi je drago sto je Arijan odigrao mec karijere i nadam se da se konacno oslobodio u napadu kad vidi da moze. :clap:

Ostaje zal sto je Vanja pokidao ahilovu tetivu, to je kraj sezone za njega najverovatnije. :(
Pokudao? Ja sam mislio da je samo istegao... Sto opet znaci duzu pauzu ali nije toliko strasno.
Inace kakav preokret, svaka cast.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Uključio sam se u utakimcu sa Hapoelom malo nešto pred kraj 3/4 i uzeo da pogledam, čisto iz razloga što sam već uspavao klinca, a nije bilo ni jedne zanimljive utakmice u tom trenutku da se gleda. Opet nešto me je, verovatno ta ljubav prema klubu, vuklo da promenim na KKP, na sve to upalio sam braću iz 6,75 pa sam imamo poseban doživljaj.

Onako skroz rasterećeno sam gledao bez imalo nade da tu može nešto da se uradi, pored toga me je čudilo kako Oturu kojeg imam u fantaziju ima samo 12 poena protiv nas. Ono što sam video je da Lakić igra, što nije čudno, jer sam video da je krenuo da dobija priliku od kako je DW out, Vanja je pogodio trojku, nekako se energija podigla. Nije mi uopšte ni u tom trenutku delovalo da može bilo šta da uzdrma pitanje pobednika. Ali eto, malo dobre energije, malo sreće i eto ga.

Zanimljivo mi je iskreno da smo pokazali ovako dobru energiju, makar to bilo i samo tih 20ak minuta, iznenadilo me je to.

Greške u rotacijama, zaboravljanje Kalatesa koji lipše na terenu, zaboravljanje Bruna na klupi, Bonge na klupi kada Dilan gura kola nizbrdo a Moltli ga školuje i obilazi kao čunj... Sve u svemu, bilo je grešaka trenera, moglo je to da se bolje izvede, ali na kraju njegova pobeda.

Ono što nisam video od Željka za ovih 5 godina da se napravi pritisak na sudije, gde je naš novi trener dobio dve tehničke zbog prigovora i samim tim i isključenje. Da ne bude zablude, ne kažem da je to način da se dobije utakmica i slično, ali mislim da je Željko morao više pritisak na sudije i svoj autoritet da iskazuje, makar po cenu isključenja u nekim utakmicama.

Sve ovo deluje uzaludno iskreno i o tom Lakiću napaćenom razmišljam i mislim se da li je za njega bolje da ostane u KKP i ima s vremena na vreme neku dobru partiju i bude igrač sa margine ili da nakon ove sezone zapali negde preko, neka Francuska, Španija, Italija i da tamo uživa u košarci. Mišljenja sam da on kao tip igrača koji je borac u KKP neopravdano nije imao i nema mesta. Sve je do njega, šta i kako on želi dalje.

Deluje da je sklanjanjem trija Tajrik, Parker i Vašington rešen problem u ekipi, takođe, ponašanje Sterlinga deluje kao da je i on deo tog klana, ali da je on najpouzdaniji i da se može koristiti pa da je zato tu. Neverovatno mi je da niko iz kluba ne izađe i ne kaže evo njih trojica/četvorica su kancer otklonićemo ih. Ok, za Parkera je trener rekao da neće biti u sastavu dok se ne dovede u red, za DW ništa niko nigde, za TJ je Ostoja rekao u nekom intervjuu koliko sam shvatio.

Kao što rekoh već najviše mi je žao Bonge i Arijana, jer oni su borci i oni će dati sve od sebe kod bilo kog trenera, ne zaslužuju da ih bilo ko pljuje...

Ogrejaće, obasjaće... :whistle:
Korisnikov avatar
By Karaburac
Za Vašingtona ide priča da ima problem sa leđima. Inače, uz Vanju jedini nije bio u hali protiv braće iz RS.

Mislim da Vašington nije kancer u smislu nekog miniranja ili tome slično, dečko jednostavno ne kapira timsku košarku. Svi smo mi na nižem nivou igrali sa takvim likovima koji su redovno najbolji strelci, a ekipe im stalno gube. Nekako je tužno kad skontaš da neko sa takvom glavom uspe da stigne do jednog Partizana. Velika je greška što se on nije uvaljao posle KLS kad je nabio statistiku, ja sam bio ubeđen da su ga zato i pustili da igra da nabije statistiku i da se proda... Nadao sam se i sad na polusezoni da će se nekom uvaliti zbog dobre statistike, ali nisam te sreće...

Baš smo u problemu sa Parkerovim ugovorom, ko će njega uzeti sledeće sezone kad ovako izgleda? Da molimo košarkaške bogove da se neki pijani ludak u Kini, Tajvanu ili Japanu zalepi na njegovo ime i dobru nekadašnju poziciju na draftu.

Sterling mi recimo deluje baš problematično uz Parkera i Tajrika. Mislim da je on veći problem od Vašingtona što se tiče tog miniranja i kreiranja loše atmosfere. Baš šteta, mogao bi dosta da doprinese, samo kad bi hteo. Za razliku od Vašingtona koji mi deluje da ne kapira, Sterling mi deluje da kapira i da sve što radi, radi namerno, zato me nekako više i ljuti, iako je čak i takav verovatno bolji po ekipu od Dvizija.

Nego, razmišljam nešto, mi smo baš u problemu za KRK :think: . Sa i onako smanjenom bazom domaćih igrača imamo povrede Nakića i Vanje koji sigurno neće biti spremni za kup, tj, propustiće sve utakmice do kraja sezone. Poku se žali na bol u kolenu, ali nadam se da će se do tad oporaviti.
Sigurno ćemo povući u ekipu Danilovića i Šekularca, ali opet smo u problemu.

Dodatni problem što su nam čak i ovi neki klinci stranci. Illes je Rumun, a Bojović je Slovenac, tako da će obojica izvisiti za kup, iako mi je za Bojovića pogotovo žao što neće biti u 12 (jedino ako je završio pasoš, a da ne znam za to).

Pritom, naši momci iz juniorskog pogona su praktično kadeti (ne računam Bojovića kao stranca i Mijailovića kao nekog ko je već pri prvom timu) gde sa nepunih 17 godina pitanje koliko mogu da pomognu, ali ćemo verovatno biti primorani da ih ubacimo kako bi popunili broj.

Domaći:

1) Lakić
2) Šekularac (Metalac), Mijailović
3) Bošnjaković, Danilović (Metalac)
4) Pokuševski, Đurović (U19)
5) Miladinović (u19)

Tako da smo sa domaćim igračima, klincima najbolje popunjeni na pozicijama 2 i 3, a najbušniji smo na kecu i pod košem.

Zbog toga bih ja sigurno skinuo Pejna za KRK da pomogne u prenosu i poenima.
Sigurno oba centra, Bruna i Džekirija da nam daju čvrstinu pod košem.
I poslednjeg bih poveo Bongu jer može da pokrije sve.

Pa bi to izgledalo ovako:

1) Pejn, Lakić
2) Šekularac, Mijailović
3) Bonga, Bošnjaković, Danilović
4) Pokuševski, Đurović
5) Fernando, Džekiri, Miladinović
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Što se kupa tiče, mi i da smo u najjačem sastavu mi ne bi imali šta tu da tražimo protiv CZ u ovom trenutku, ako mene pitaš... Tako da nije da me zanima preterano...

Ono što je jedino bitno zadnje 4 godine je EL, jer nismo doveli NBA i EL igrače da bismo osvojili KRK, KLS ili ABA, to je besmisleno i gledati, tu ako se ne osvoji može da se gleda samo kao dodatni minus. Suludo je o tome i pričati...

U užasnoj smo situaciji kao klub, a ono što je najgore, je to da se ni ne nazire svetlo na kraju tunela. Izlgedamo kao PAO u onim godinama Hezonje i Nedovića ili Makabi pre povratka Blata. Porediti nas sa Albom ili Asvelom je izuzetno glupo, jer oni nikad nisu imali ni pola od ovog budžeta.

Najveća razlika između tog Makabija ili PAO tada i nas je to što su oni privatni klubovi, a mi državni... nisam siguran koliko ljudi je toga svesno uopšte :think:
Korisnikov avatar
By Zex88
Куп ће бити отворен ако не буде било додељивања пасоша..

Мени је све јасно било око Стерлинга када сам видео против Игокее да држи дрес у зубима док игра напад/одбрану..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Karaburac
Asvel je imao iznenađujuće veliki budžet prethodnih godina sobzirom koliko su očajne rezultate pravili. No, verovatno nije tema za ovo ovde. Za Albu se slažem.

Kup je generalno postao prilika za uslovno rečeno manje klubove da potraže svoju šansu u jednoj utakmici. Objektivno govoreći, u interesu srpske košarke, mislim da bi bila odlična stvar kada bi neko ko nije Partizan ili Zvezda uzeo kup.

Sa čisto navijačke strane, mislim da bi bila dobra stvar za samopouzdanje naših klinaca (u nedostatku Vanje, valjda će dobiti veću ulogu) ukoliko bi posle prošlogodišnjeg KLS uspeli da uzmu i kup. Tako da se čisto navijački i dalje nadam dobrom nastupu na kupu i ne sviđa mi se nipodaštavanje domaćih takmičenja. Sa tim u vezi mi je izuzetno smetalo što smo 2 sezone preskočili završnicu KLS.

Ja sam od EL digao ruke ove sezone, gledam kroz ovu sezonu isključivo kao procenu mogućnosti, želje i zalaganja pojedinih igrača, tj, da li su ili nisu kadri da se ostave i sledeće sezone.

EDIT: Na jednu utakmicu apsolutno može svaka ekipa da se dobije, tako da ne bih polagao koplja pre početka.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Uto Jan 27, 2026 2:42 pm Asvel je imao iznenađujuće veliki budžet prethodnih godina sobzirom koliko su očajne rezultate pravili. No, verovatno nije tema za ovo ovde. Za Albu se slažem.

Kup je generalno postao prilika za uslovno rečeno manje klubove da potraže svoju šansu u jednoj utakmici. Objektivno govoreći, u interesu srpske košarke, mislim da bi bila odlična stvar kada bi neko ko nije Partizan ili Zvezda uzeo kup.

Sa čisto navijačke strane, mislim da bi bila dobra stvar za samopouzdanje naših klinaca (u nedostatku Vanje, valjda će dobiti veću ulogu) ukoliko bi posle prošlogodišnjeg KLS uspeli da uzmu i kup. Tako da se čisto navijački i dalje nadam dobrom nastupu na kupu i ne sviđa mi se nipodaštavanje domaćih takmičenja. Sa tim u vezi mi je izuzetno smetalo što smo 2 sezone preskočili završnicu KLS.

Ja sam od EL digao ruke ove sezone, gledam kroz ovu sezonu isključivo kao procenu mogućnosti, želje i zalaganja pojedinih igrača, tj, da li su ili nisu kadri da se ostave i sledeće sezone.

EDIT: Na jednu utakmicu apsolutno može svaka ekipa da se dobije, tako da ne bih polagao koplja pre početka.
Što se Asvela tiče, u pravu si, proverio sam baš, imali su u dve godine i veći budžet od nas u poslednjih 5 godina, mada njihovi podaci su apsolutno transparentni plus oni plaćaju porez, dok mi sipamo ne pitamo i za porez ne brinemo. Sve u svemu, mislim da taj podatak da Asvel ima 20 miliona budžet i mi u nekoj sezoni nije za porediti, no dobro, kao što kažeš nije za ovu temu.

Što se tiče kupa, meni je on uvek bio zanimljiv, uvek je tu neki tim iz nižih liga, uvek se navija za nekog autsajdera, uvek iskoče neki igrači. Sećam se kako su iskočili Davidovac i Apić svojeveremeno u Vršcu, pa su na leto završili u FMP.

Što se tiče navijačke strane, time sam prestao da se bavim pre nekih 10ak godina, niti me zanimaju više rivalstva, niti da li će imati više trofeja od nas, ništa me ne zanima. Sve je to ubijeno iskreno ovim formatom i brojem utakmica, jer eto imamo derbije u EL gde se gubi bez preterane pompe oko toga, što je nedopustivo. Naravno da mi je uvek bitno da pobedimo, pogotovo su mi bitni EL derbiji, al eto teško mi bude kad se to otpiše tek tako...

Sve u svemu, guramo dalje, bilo je i gore, biće bolje. Ajmo mi!
Korisnikov avatar
By Zex88
Раданов потписао за Партизан.. То ми је баш изненађење..

Korisnikov avatar
By Karaburac
Usluga Misku, sem toga ne znam sta je drugi motiv. Ako se ne varam on u EL ne moze da igra jer je bio licenciran za Bajern, a prelazni rok je prosao? Znaci da je doveden za ABA, kup i KLS... Ok, ako je samo do kraja sezone. Ne vidim ga kao igraca koji treba da bude u ekipi i naredne sezone.

Siguran sam da je Mitar odusevljen.
Korisnikov avatar
By Zex88
Ја не знам ни да ли је он играо било шта ове године..Углавном сам га виђао поред коша.. Као што кажеш,биће за домаћа такмичења..

Невероватно ми је да је Бошњаковић закуцан на клупу када се губи и 40..

• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 26
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]