Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By Karaburac
U nedostatku bolje teme, veceras se igra finale drugog stepena Kupa Srbije, pobednik obezbedjuje ucesce na zacrsnici KRK.

Finale igraju OKK Beograd i pepeljuga dosadasnjeg turnira OKK Krusevac tim koji igra u trecoj ligi iliti druga muska liga Zapad :D

Live stream bi kao po obicaju trebao da ide na youtube kanalu digital score.

Statistika se moze pratiti na sajtu KSS takmicenja.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Youtube kanal digital score izbacuje dosta utakmica u live stream-u i onda posle ostaju na kanalu kao prethodni strimovi.
Ja tako pratim mlađe kategorije uglavnom, premotam kad uspavamo klinku.

Kup drugi stepen ovaj završni turnir je ceo na digitalu koliko znam. Ima i ova utakmica da se premota.
Mada OKK Beograd ih je nažalost razvalio, nisam siguran koliko ima smisla gledati.
Ja sam gledao OKK recimo protiv Hercegovca polufinale, bila baš na krv i nož. I gledao sam četvrtfinale OKK protiv Čačka 94 isto bila dobra utakmica.

Elem što se prenosa tiče, sve što ide na digital score-u ne prenosi niko. Kad neko otkupi prava, ovi ne smeju da strimuju :roll:
Recimo i BC Partizan kanal ponekad uzme neku kadetsku ili juniorsku utakmicu i onda opet digital ne sme da strimuje...

Sad sam već ušao u štos, prošle godine sam dosta lutao dok sam ukačio ko gde šta pušta.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pregled na polusezoni

1. ZLATIBOR MOZZART 14/1
2. SLOGA 11/4
3. HERCEGOVAC ALING-CONEL 11/4
4. SLOBODA 10/5
5. BKK RADNICKI 10/5
6. TAMIS 9/6
7. VOJVODINA MTS 9/6
8. SPD RADNICKI 8/7
9. OKK BEOGRAD 7/8
10. METALAC 7/8
11. CACAK 94 QUANTOX 6/9
12. DYNAMIC BALKAN BET 5/10
13. BORAC ZEMUN 4/11
14. VRSAC MERIDIANBET 3/12
15. JOKER 361 3/12
16. MLADOST MAXBET 3/12

Kada pogledam svoje predikcije sa početka sezone Zlatibor sam ubo kao najozbiljniji sastav u ovoj ligi i to ubedljivo. Momci igraju zaista ubedljivo, gomila iskusnih igrača, dobri i provereni stranci za ovaj nivo. U KLS ne postoji tim koji može adekvatno da im se suprotstavi. U ABA 2 se isto dobro drže sa 4/2 skorom u dosadašnjem delu što ih stavlja na treće mesto. Takođe, stabilnost tima potvrđuje da su jedni od retkih koji nisu imali promena u rosteru od početka sezone.

Sloga na drugom mestu mi je veliko iznenađenje. Zaista to nisam očekivao. Bio sam u pravu da će krenuti dobro i da će početi da im se osipa roster posle inicijalnog uspeha. Otišli su im Luc, Nikola Stanojević i Nikola Pavić koji su igrali jako dobro na startu. Ono što uopšte nisam očekivao jeste da će Sloga i pored toga nastaviti dobro da gura. Valjda i ohrabreni tim inicijalnim uspehom su angažovali zamene u vidu Mušikića iz zemunske Mladosti koji se tamo nije snašao (inače momak rođen u Kraljevu) i iz Radničkog iz Kragujevac su angažovali Amerikanca Muhameda kao zamenu za Luca. Uz njega, stigao je još jedan Amer Hopkins. Da li će se održati do kraja, videćemo, za sada guraju jako dobro.

Hercegovac mi je jedino veće iznenađenje od Sloge. Momcima sam predvideo ispadanje iz lige, a oni se bore za ABA 2. Svaka čast! Igraju timski, dosta igrača pruža doprinos, a malo se od ostalih izdvaja Grubor kao lider. Sve pohvale. U toku sezone im je stigao mladi Turčin na pozajmicu iz Bakčišehira da proširi rotaciju. Tim nije imao osipanja u rosteru. Zaista deluju stabilno kao tim. Igraju neku svoju igru. Malo im je falilo da opet odu na završnicu kupa, ali su sa pola koša izgubili u polufinalu od OKK.

Sloboda je imala peh na startu da im je projektovana startna četvorka Nigerijac Eke pokidao ACL. Onda su reagovali na tržištu, doveli Amerikanca Bayemu koji je bio očajan i po meni ih koštao nekih poraza. Bolje su igrali bez njega i pre i posle. Međutim, pre 5 kola zaigrao im je Amerikanac Nelson i ceo tim je dobio baš ono što su prvobitno tražili sa Ekeom. Atletska četvorka, koja može da pokrije i 5 u small ball postavkama je celom timu dala dodatnu čvrstinu. Mislim da će u drugom delu sezone Sloboda igrati još bolje i da će uspeti da završi sezonu u prve 3 ekipe.

BKK Radnički sam video pre početka na sredini tabele, ali su me pozitivno iznenadili. I dalje ih ne vidim kao ekipu koja će moći da se umeša za prva 3 mesta, ali mislim da će moći da se održe u prvih 5 ili 6 ekipa. Roster im se generalno nije menjao osim akvizicije mladog Raičevića na beku iz Gurovićevog Reala. Tofoski je lider tima, a dobro ga prate Todorić, Dobršinović i Mijović. Od Škobalja sam očekivao više. Takođe sam više minuta očekivao za Stojkovića. Ne razumem njegovih 12 min po meču. Nadam se da će se to promeniti makar i po cenu nekih poraza.

Tamiš je uz Zlatibor i Slobodu jedan od timova koje sam dobro procenio na početku sezone. Mislim da je ovo objektivno. Dobar tim, pri vrhu, ali nedovoljno dobar za najviše domete. Očekujem da će do kraja da se zadrže na poziciji 5 ili 6.

Vojvodina je čudan tim. Objektivno sam video da je ovo najslabiji tim Vojvodine u poslednjih nekoliko sezona, a opet sam im nekako verovao da znaju šta rade i da će igrati bolje nego što mi je sam razum govorio. Opet, sedma pozicija je objektivan neuspeh. Imali su pehove sa povredama, ali u ovakvoj ligi to nije opravdanje. Porazi u Novom Sadu i od Slobode i od Hercegovca mislim da su ih definitivno udaljili od ABA 2 sledeće sezone i pokušaja ulaska u ABA 1. Možda je to i bolje pošto ulaze u rebilding sa nekim mlađim snagama kojima pružaju po malo šanse. Možda bi ih fokus na KLS sledeće sezone okrenuo više ka tome.

Radnički KG. Ako postoji definicija domaćinske ekipe onda je to Radnički. Sve pobede kod kuće, svi porazi na gostovanjima. Očekivao sam više. Par brejkova bi im bilo dovoljno da budu par pozicija više i da se ozbiljnije umešaju u borbu za top 5. Još uvek nije kasno, ali ne deluje da je realno. Osipa im se roster odlaskom Amerikanaca. Deluje da će se zadovoljiti sredinom tabele. U aba 2 nažalost topovsko meso.

OKK Beograd je ekipa koja postiže najviše poena u ligi. U prvenstvu igraju promenljivo, ali su kroz drugostepeni kup uspeli da se domognu završnice kupa gde će se odmeriti protiv nekog ABA ligaša. Bilo bi zanimljivo da izvuku Megu :D. Inače, guraju malo bolje od onog što sam od njih očekivao. Vojinović i Lučić su mi prevazišli očekivanja u smislu koliko isporučuju za ovaj tim ove sezone i to se osetilo na tabeli.

Metalac sam manje više ubo. Ide im malo bolje od onoga što sam očekivao. Meni posebno zanimljiv zbog Partizanovih klinaca koji su na kaljenju. Imali su nekih baš dobrih mečeva, pogotovo u Valjevu, ali i nekih baš teških poraza na gostovanjima. Sve u svemu, deluje kao da tim raste, tako da me ne bi iznenadilo da se do kraja pomaknu još koje mesto gore.

Čačak 94 je počeo lošije nego što sam očekivao od njih, a i klinci koji dobiju priliku ne deluje kao da imaju neku ulogu osim da popune broj. Dumić se teže povredio, Stefana Jankovića su se rastosiljali, a Nikolu Kočovića prodali nakon nabijanja statistiike. Čovek bi pomislio da će im ići gore, ali zapravo sad igraju bolje. Možda se ne vidi toliko na rezultatima, ali na oko igra je živnula. Očekujem da će izbeći ispadanje, ali ne verujem da će se podići na tabeli. Očekujem malo više prilike za klince kad se obezbede da neće ispasti.

Dinamik igra bolje nego što sam očekivao iako su pri dnu tabele. Pošto su se maksimalno podmladili očekivao sam da budu lošiji nego recimo OKK koji ima i perspektivnije klince i više iskustva sa takvim sistemom, ali uhvatili su korak. Tako da sam generalno zadovoljan kako to izgleda. Čini se da će biti bezbedni od ispadanja, što je mislim jako dobro za ovaj sastav.

Borac Zemun je manje više na mestu koje sam i očekivao. Bore se, sve ok, ali ništa specijalno ja tu nisam video. Kako sezona odmiče deluje da će se boriti sa Vršcem, Jokerom i Mladošću ko će da ostane u ligi.

Vršac me je baš razočarao, od prošlogodišnjeg šampiona do borbe za opstanak. Baš potpuni sunovrat. Očekivao sam lošiju sezonu od prošle, ali ni izbliza nisam očekivao da će se grčevito boriti za opstanak. Možda su i pogrešili što nisu svoje mesto u ABA 2 prepustili nekoj ambicioznijoj ekipi. Ovako su razapeti na dva fronta, a tim je deluje tanak i za jedan. Velika šteta. Nadam se da će se izvući i da neće ispasti.

Jokera mi je baš nekako žao, ali što vreme više prolazi sve manje verujem u to da će moći da se održe u prvoj ligi. Slabo to deluje na sve strane. Pružili su priliku mladima, ali bez prave podrške iskusnijih igrača deluje da neće uspeti da se podignu. Promenili su strance od kojih su očigledno više očekivali. Ne znam šta da mislim. Nisu me ubedili da mogu da se izbore.

Mladost je potpuno razočaranje. Od ekipe za koju sam mislio da će biti u top 5, sa mogućnošću da se umeša u top3, oni su ubedljivo najgori tim u ligi. Možda nije baš najbolja analogija, ali podseća me na ovo što se dešava u Partizanu. Neki potop i apatija koja ne deluje da se može preokrenuti. Doveli su Aleksandra Cvetkovića, objektivno možda i najzvučnije trenutno u KLS da proba da im pomogne, ali ja više nisam ubedjen da njima ima pomoći. Bukvalno sam šokiran njihovim učinkom do sada. Promenili su i Gagija Nikolića kao trenera, stigao je treći trener od početka sezone. Dao izjavu da imaju sastav za vrh tabele, ali da tim nije kliknuo. Da li će sad kliknuti? Ne znam, deluje da će se teško trgnuti. Ako se trgnu, ekipe koje su ih deknule na vreme su super prošle.

Što se tiče timske statisitke:
OKK Beograd je tim koji postiže najviše poena, čak 95,3 u proseku. Prate ga Zlatibor sa 92,7 i Sloga sa 89,3 poena u proseku.

Najsigurniji tim sa slobodnih bacanja je Zlatibor sa 80,5 %, slede BKK Radnički i Vršac sa identičnih 76,9%, a sledeći je Čačak 94 sa 76,7%.

Najsigurniji za 2 poena je Sloga sa 60,3%, a Radnički KG je drugi sa 59,9%, treći je Zlatibor sa 58,7%.

Najbolji timski procenat za tri poena ima Vršac sa 37,3%, a slede SPD Radnički sa 36,6% i Zlatibor sa 36,3%.

Sa druge strane najviše trojki po meču postiže Zlatibor sa 11,9 po utakmici, prate ga Vršac i Vojvodina.

Ubedljivo najbolja ekipa u skoku je Sloboda koja dominira i u skoku u napadu i u odbrani sa ukupno sa 39,9 skokova po utakmici. Prate ih Dinamik sa 35,4 odnosno Hercegovac sa 35 skokova.

BKK Radnički i Tamiš dele prvo mesto po ukradenim loptama sa 8,4 po meču, a prati ih Sloboda sa istim prosekom, ali dve manje ukradene ukupno i Sloga sa 7,8

Zlatibor, Metalac i Vršac najmanje gube lopte u ligi, dok sad druge strane najviše lopti gube Dinamik, OKK Beograd i Čačak 94, što se je nekako i karakteristika mlađih ekipa.

Najviše asistencija kao tim ima Vojvodina 20,4 po meču. Slede je Hercegovac sa 19,9 i Vršac sa 18,7.

Najviše blokada po meču ima Sloboda sa 3,9 po meču, pa ide OKK Beograd sa 3,2 i Vojvodina sa 3,1 blokadom po meču.

Iz statistike se vidi da je Sloboda praktično najtvrđi tim u ligi sa najviše skokova, najviše blokada i najviše ukradenih lopti po meču.
Zlatibor najsigurniji tim sa najmanje izgubljenih lopti, najpreciznijim šutom sa slobodnih bacanja i najviše ubačenih trojki po utakmici.
Okk Beograd je tim koji igra najbržu košarku u ligi sa najviše postignutih poena i sa druge strane sa najviše izgubljenih lopti.

Što se igrača tiče:
Po indeksu se izdvajaju:
1) Aleksandar Vojinović (OKK) 27,2
2) Milan Šuškavčević (Sloboda) 25,7
3) Boško Bumbić (Čačak 94) 24,2
4) Đorđe Božić (Sloboda) 21,7
5) Devon Barns (Tamiš) 21,6

Najbolji poenteri:
1) Robert Smit (Dinamik) 23,6
2) Aleksandar Vojinović (OKK) 23,2
3) Darin Grin (Radnički KG) 21,5
4) Devon Barns (Tamiš) 21,2