- Uto Jul 29, 2025 9:39 am
De fakto je ovo turnir posle kojeg, ako sve prođe kako se svi nadamo, može doći do smene generacija, da ne kažem da je i očekivano. Jer gro ekipe je generacija 95-94. koja će sledeće godine imati 32/31 godinu, dakle sada (u ovom ciklusu u prethodne 3 godine) su u najboljim godinama... Naravno da će neko moći da igra lagano na visokom nivou i posle, ali opet možda bude i "penzionisanja" u smislu sve smo osvojili, prošlo je naše vreme, godine i povrede i slično. Mada to će sve mnogo da zavisi i od novog selektora.
Ono što mi sada imamo u sistemu, to su tri igrača mlađa od 30 godina: Vanja '97, Petrušev '00 i Jović '03, plus će biti ili Alen '00 ili Tristan '03.
Dakle 5 igrača, uz njih crta se da Topić dođe na mesto Stefana Jovića, da Balša dođe na mesto Milutinova recimo (nekako mi deluje da je Nikola zbog učestalih povreda i godina spreman za reprezentativnu penziju), Đurišić na mesto Dobrića recimo.
To je 8 igrača, uz njih 4 igrača iz ove generacije da ostane i to je sastav (hipotetički gledano).
Recimo da ja to vidim ovako, s obzirom da imam tako neki osećaj u ovom trenutku:
1. Topić, Avramović
2. Bogdan, Gudurić
3. Đurišić, Vanja
4. Petrušev, Jović
5. Tristan, Alen, Balša
+ neki late bloomer iz generacija 97-01
Ono što mi sada imamo u sistemu, to su tri igrača mlađa od 30 godina: Vanja '97, Petrušev '00 i Jović '03, plus će biti ili Alen '00 ili Tristan '03.
Dakle 5 igrača, uz njih crta se da Topić dođe na mesto Stefana Jovića, da Balša dođe na mesto Milutinova recimo (nekako mi deluje da je Nikola zbog učestalih povreda i godina spreman za reprezentativnu penziju), Đurišić na mesto Dobrića recimo.
To je 8 igrača, uz njih 4 igrača iz ove generacije da ostane i to je sastav (hipotetički gledano).
Recimo da ja to vidim ovako, s obzirom da imam tako neki osećaj u ovom trenutku:
1. Topić, Avramović
2. Bogdan, Gudurić
3. Đurišić, Vanja
4. Petrušev, Jović
5. Tristan, Alen, Balša
+ neki late bloomer iz generacija 97-01