Teme vezane uz sve reprezentacije
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Ne bih mnogo detaljno u analizu ovoga što je predložio tandem Čović - Pešić. Ali u suštini je pitanje iz koje perspektive se gleda na taj predlog, da li iz ugla večitih ili ostalih ABA ekipa ili KLS ekipa ili ekipa iz nižih liga. Ko je tu najviše pogođen i slično...

Ako gledamo iz ugla večitih, što je zapravo perspektiva koju 90% javnosti samo i zanima , apsolutno se slažem sa njima, nema potrebe da se igra ABA, ako imaš 3 godine licencu u EL, što bi trošio vreme na nebitnu regionalnu ligu gde će da ti dođe Cibona, Mornar i slični koje mogu da dobiju oni juniori Partizana što su osvojili KLS. Kad već igraš EL gde imaš ozbiljne ciljeve, zašto bi trošio resurse na još jedno takmičenje, zašto bi dovodio igrače u opasnost od povrede. Ok, možda ima smisla u novcu jer imaš ta TV prava i gledanost u regionu, ali opet imaš i troškove putovanja po regionu, ne verujem da se preterano isplati iskreno.

Sa druge strane ako pogledamo ABA ligu bez KKP i CZ, to je takmičenje u kojem imaš Dubai kao EL i 2 prosečne EK ekipe u vidu Budućnosti i Cedevite, dakle ništa spec. Ostatak lige neki FIBA LŠ i EK nivo, ako ne i niže... Dakle ako si u poziciji Mege, Spartaka, FMP-a i Borca, mislim da bi Borac i FMP pristali na keca da siđu u taj novi KLS, kao i Spartak koji igra FIBA LŠ, pa mu je pametnije da igra pored toga neke slabije utakmice u blizini po Srbiji nego po regionu. Mega kao klub kakav jeste, može da se odluči da igra i jedno i drugo takmičenje, verujem da bi mogli da iskombinuju raspored, ako Miško i kompanija misle da je to bolje za njegove igrače, mada opet mislim da je i njima u interesu da imaju više vremena za trening i manje utakmica, al tu se nikad ne zna.

Što se tiče ostalih KLS ekipa, mišljenja sam da je njima svejedno, tj. bolje im je da igraju taj novi KLS jer će u njemu biti i nekog novca, neće morati da se gine da se stigne do ABA2 pa do ABA1, pa da se gleda ključ i da li će se plasirati ili ne. Na kraju neko završi ko jadni Zlatibor pre par godina... Ako neko ima više ambicije, postoji mogućnost da se preko tog novog KLS-a dođe do evropskih takmičenja pod okriljem FIBA po učinku ili ULEB EK po principu plati pa se klati.

Dakle, više pozitivnih nego negativnih stvari ovako na prvu, ali opet pitanje je da li postoji kapacitet za tako nešto da li imamo sudije, da li imamo hale da li imamo budžete, da li ima volje za tako nečim...Da li će ovo rešiti problem košarke u Srbiji, neće sigurno, no što se kaže ajde da probamo da nešto uradimo.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Mislim da se ABA najvise isplati nasim klubovima koji su u ABA, a nisu Partizan i Zvezda. Vise je novca i jace su utakmice.
Recimo Megi odgovara da ima vise utakmica sa EK, EL ekipama i da se tu mladi kale, prosto ubrzava njihov napredak.

Vecitima je svejedno, u ABA je vise para, u domacoj su manji troskovi.

Najzainteresovaniji po meni za PNL treba da budu ekipe iz gornjeg doma KLS, tipa Vojvodina, Vrsac, Zlatibor...

E sad, ko je tu jaci, ostaje da se vidi.

Sta god da bude, strasno je sto mislim da ce Partizan i Zvezda biti na suprotnim stranama.

PS to sto neko napise 500k minimum budzet, ne znaci da ces imati 12 klubova koji to mogu da isprate.

Ja sem mozda Vojvodine i moooozda Zlatibora u ovom momentu ne znam klub van ABA 1 koji to moze da isprati iz godine u godinu.
Korisnikov avatar
By Zex88
Грци пишу да је Тристан изабрао Србију..А Јовић се изгледа враћа у тим..

Дакле,ако буду сви здрави

Васа,Алекса,Јовић
Богдан,Гудура,Добрић
Јовић,Вања,
Петрушев,Деда(да ли је спреман после повреде)?
Јокић,Милутинов..

Дакле,за то једно место мислим да ће поред Деде борити Ален и Тристан..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Zex88 napisao: Pon Jul 14, 2025 10:59 pm Грци пишу да је Тристан изабрао Србију..А Јовић се изгледа враћа у тим..

Дакле,ако буду сви здрави

Васа,Алекса,Јовић
Богдан,Гудура,Добрић
Јовић,Вања,
Петрушев,Деда(да ли је спреман после повреде)?
Јокић,Милутинов..

Дакле,за то једно место мислим да ће поред Деде борити Ален и Тристан..

Misliš da mali Jović (Nikola) može na 3? Meni deluje da će on na 4 kao i do sada kada je Milutin u igri da širi, dok će Petrušev uz Jokića biti, možda u nekoj postavci može i na 3, ali mi deluje da za tim nema potrebe iskreno... Ako Alen ili Tristan ulete tu mislim da će biti super, nisam siguran koji nam više treba...

Alen je prošle godine propustio OI, gde bi sigurno išao jer je konkurencija bila Plavšić/Ristić, on bi tu uleteo kao sigurno najbolja 3 opcija na centru i potencijalno opcija na 4 u nekoj postavci. Mislim da Alen mora da bude u sastavu, jer će nam trebati narednih godina, vreme je da se uvede u sistem.

Što se Tristana tiče, nisam ga gledao od kako je otišao u NBA, na znam ni šta igra, ni koliko, ni kako... On jeste ozbiljan prospekt za budućnost i mnogo lep i dobar šut ima, klasičan primer moderne petice koja se pravi, ali ima vremena za njega.

To je to, to je spisak, jedino je pitanje da li će igrati Deda ili neko od ovih navedenih, naravno, kao ne bude povreda do tada...

Voleo bih u sistemu neke nove igrače da vidim u pripremnim utakmicama.
Korisnikov avatar
By Zex88
Мени је Јовић идеалан за 3..Има висину,снагу,зна да спусти лопту на паркет.. Лако може да се спусти на 4 ако треба,али бих подигао висину и снагу петорке са њим на тројци.

Што се тиче Тристана,играо је искључиво на 5 и то као петица која шири и прангијао..

Korisnikov avatar
By Karaburac
Jovic na 3 gubi svoje prednosti, slicno kao Alen na 4. Njima odgovara da igraju protiv visih i sporijih igraca i tako im prave problem u napadu, posto ih u odbrani solidno brane.

Slazem se sa Salvatoreom, to bih i ja kombinovao Jokic/Petrusev i Milutinov/Jovic, Alen ili Tristan tu kao peti visoki u zavisnosti od protivnika i ako nekog ne ide.

Dedu ne bih vodio, ma koliko ga generalno gotivim. Ima boljih i mladjih sada.

Samo mi je nedoumica da li je Jovic peti bek ili i tu polako ukljucivati nekog mladjeg.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Uto Jul 15, 2025 12:48 pm Jovic na 3 gubi svoje prednosti, slicno kao Alen na 4. Njima odgovara da igraju protiv visih i sporijih igraca i tako im prave problem u napadu, posto ih u odbrani solidno brane.

Slazem se sa Salvatoreom, to bih i ja kombinovao Jokic/Petrusev i Milutinov/Jovic, Alen ili Tristan tu kao peti visoki u zavisnosti od protivnika i ako nekog ne ide.

Dedu ne bih vodio, ma koliko ga generalno gotivim. Ima boljih i mladjih sada.

Samo mi je nedoumica da li je Jovic peti bek ili i tu polako ukljucivati nekog mladjeg.
Slažem se oko ova dva poslednja pasusa, Dedu obožavam, pratim ga još iz Vršca i stvarno je mnogo koristan, ali deluje da bi usled povrede koja ga je zakačila krajem sezone može da se nađe bolja opcija. Pogotovo što bi on igrao undersize 4 i bio 3. opcija. Naravno da cenim i sećam se svega što je dao i doprineo prošla dva leta, ali ako nije spreman sigurno ići bez njega. Nažalost...

Što se tiče Jovića S, ne znam šta može on da nam ponudi iskreno, on je tu bio pre dve godine kao osigurač, a sad imamo tu i Avrama i Vasu na kecu, Jokića kao primarnog pleja, a uz to imamo i Guduru koji je ove godine igrao dosta na kecu. Da li je realno zvati Topa na tu poziciji, ne znam, ali nekako ne vidim drugo novo lice...
Korisnikov avatar
By Zex88
Стефан Јовић је качио пре неки дан да је спреман за репрезенатацију..А пре који месец је на инстаграм олачио слику са Каријем на вечери..Тако да је он по мени,сигуран трећи плеј..

Што се тиче другог Јовића,ја имам замисао на 3,али ајде видећемо да ли Кари мисли као и ја..

Korisnikov avatar
By Karaburac
Ja mislim da si ti u pravu i da ce Kari voditi "matorog" Jovica. Samo ovde medju nama preispitujem da li je to najbolja odluka.
  • 1
  • 1131
  • 1132
  • 1133
  • 1134
  • 1135
  • 1164
Reprezentacija Srbije

Mene Top ovde dosta podseća na Luku Dončića po kon[…]