Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By Tamerlan
Karabu, kad budeš imao vremena, pročešljaj malo ovu ekipu koja je bila junirski vicešapnion sveta 2011. u Letoniji.

4 Aleksandar Cvetković
5 Bogić Vujošević
6 Petar Lambić
7 Nemanja Krstić
8 Bogdan Bogdanović (jedan od naših najboljih igrača svih vremena)
9 Luka Mitrović (evroligaški igrač)
10 Marko Gujaničić
11 Nikola Silađi
12 Nemanja Bešović
13 Đorđe Drenovac
14 Luka Igrutinović
15 Nemanja Dangubić (solidan ABA igrač)
Korisnikov avatar
By Karaburac
Secam se tog finala sa Litvanijom, Valanciunas nas je upropastio tad. Inace par zanimljivosti, noseca generacija je bila 92', a Hrvatskoj je glavni igrac bio Saric koji je 94' i Hezonja je takodje igrao koji je 95'.
Na primer, ne secam se ni jednog prvenstva gde smo mi poveli nekog 2 godine mladjeg.

Inace, Bogdanovic je tad generalno bio los, samo je polufinale sa Argentinom odigrao super, dao 25 poena. Sad sam bacio pogled na njegovu statistiku 8,9 poena, 5 skokova, 1,7 asistencija. Sut za 2 43%, za 3 38%, sa bacanja 57%. Samo dve zanimljive stvari 1,1 ukradena i 0,9 blokiranih suteva kao bek.

Cvetkovic se pojavio u losem momentu. On je bio vodja ove ekipe kao godinu dana mladji, ali prosto plejevi ispod 190 (a kod nas realno ispod 195) u tom momentu nisu bili na ceni. Drugacija se kosarka igrala. Mislim da je to dosta uticalo na njegovu karijeru.

Krstuc ukoliko se ne varam je isto stigao do A reprezentacije na nekom prvenstvu?

Drenovac i Gujanicic se secam da su mi bili zanimljivi, a eto nista od njih.

Eto ti recimo Luke Mitrovica i Dangubica se uopste ne secam da su bili deo ove ekipe.

Siladjija sam gledao u KLS sezona 2012/2013 u Radnickom sa Crvenog Krsta, ali sem oristojnih fizikalija nista nije pokazivao.

Besovic koliko se secam posle Partizana igrao ostatak karijere u Belgiji.

Lambica se secam iz Vrsca, bio je ok u KLS, ali nista sad da padnes na nos.

Bogic Vujosevic je cini mi se bio u Vojvodini, pa presao u Krstase, korektan igrac, ali nista spec ni tada. Secam se da mi se u toj sezoni 2 godine mladji Novak mnogo vise dopao u Vrscu nego Vujosevic.

U sustini, ja sam bio jako iznenadjen kad je ova ekipa dosla (relativno srecno) do finala.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Mali Petar Radovic iz Borca 2007 je taj tip. Meni se dopada, dobijao je minute u ABA, ocekujem da ce biti prvi plej U18.

Ali slazem se generalno sa tobom, uglavnom smo gurali visoje plejeve. Od Vujanica se ne secam pleja seniorske reprezentacije ispod 195cm
Korisnikov avatar
By Karaburac
Marinovic objavio sastav

Андреј Мушицки, Лазар Гачић, Алекса Ристић, Павле Мишић, Филип Малешевић, Григорије Аврамовић, Павле Николић, Лука Савановић, Матија Милошевић, Марко Вучковић, Ђорђе Ћурчић и Виктор Микић.

Po pozicijama

1) Musicki (Okk), Ristic (Dinamik), Curcic (koledz)
2) Avramovic (koledz), Savanovic (Vojvodina)
3) Milosevic (Ivanjica), Vuckovic (FMP)
4) Nikolic (Borac), Gacic (Okk)
5) Mikic (koledz), Misic (koledz), Malesevic (Dinamik)

Mislim da nismo nikad imali vise momaka sa koledza u timu.

Timu iz ove generacije nedostaju Topic, Markovic i Asim Djulovic. Pretpostavljam da poslednja dvojica konkurisu za A tim.

Ima zanimljivih momaka, meni licno Gacic koji igra 4 i 5 sa 214-215 je interesantan. Zanimljivo ce biti videti i Mikica i Misica gde su posle jedne koledz sezone.
Korisnikov avatar
By Zex88
То је она екипа из Ниша?

Ту недостаје онда и Јовић..

Костић је играо за млађе,а за Бошњаковића смо већ писали..

Едит: Човић кука на менаџере(Мишка) да зато не играју играчи.

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Karaburac
Bravo, na njega sam i zaboravio. Jeste i Jovic fali.

Inace, zeznuo sam se,sa Curcicem, ovo je momak iz,Borca. Mesam ih. Ima 2 Djordja Curcica, jedan je 2005, drugi 2004, obojica bekovi, obojica prosli mladje kategorije Borca, obojica otisli u Ameriku, jedan se vratio prosle godine, drugi ostao.

Uvek je u20 bila zadnja rupa na svirali za nase talente. Vec neko vreme je to promocija drugog esalona talenata.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Pratim sve, koliko mi cera dozvoli.
Nase uglavnom odgledam u snimku dok ona spava, ovo ostalo sta uhvatim. Ispratim statistiku svaki dan i tako.

I dalje se drzim narativa o drugorazrednim talentima, jer koliko sam ispratio samo Grci su dosli sa bas najboljim sto imaju sa Avdalasom i Samodurovim.

E sad, meni to ima i neku svoju draz jer neki momci dobijaju sansu da zasijaju koju ne bi dobili u normalnim okolnostima.

Sto se nasih tice za sada timski to izgleda dosta dobro. Protiv Islanda je doslo do opustanja pred kraj, Sloveniju smo bukvalno zgazili. Svidja mi se kako je Marinovic postavio igru i kakve petorke kombinuje na parketu. Protiv Slovenije konkretno par tornjeva Malesevic-Gacic je unistio Slovence. Mikic je uglavnom igrao u kombinaciji sa Nikolicem, posle i sa Gacicem jer je ovog bas islo.

Individualno ne mogu da kazem da me je za sada iko od nasih bas odusevio. Spoljna linija, sem Curcica se bas muci sa sutom za 3. Gde se posebno istice Ristic sa 0/10. On inace nije kamenac, ne znam sta mu je ovde. Spoljna linija vrsi dobar pritisak i krade dosta lopti, pre svega Musicki, Savanovic i Curcic, ali ajde da vidimo da li ce nam to proci i sa Francuzima.

Visoki igraci su ovde najzanimljiviji, pre svega Gacic, pa onda Mikic i na kraju Malesevic.

Gacicev napadacki repertoar sa pozicije 4 sa svojih preko 210 nije upitan. Zelim da ga vidim prrotiv fizicki jacih protivnika kako ce da stiti obruc i kako ce da skace.
Mikic me je sa jedne strane odusevio sto gradi poziciju duboko bez lopte, dobro resava kad primi taj pas i dobro skace u napadu jer je odbranbenog ugurao ispid obruca. Tehnicki low post i kontrola skoka mi se dopadaju. Trazi kontakt, ide u meso, dobar intenzitet. Ono sto me brine je sto sa nekih 206-208cm nije narocito atletican, ove dve partije je igrao ispod obruca. Mislim da ce morati nekako to da popravi da bi igrao na zaista visokom nivou.

Malesevic, igrac od 220 je uvek zanimljiv.
Korisnikov avatar
By Zex88
Укључио се на пола треће кад су се Французи враћали..Кад смо одбили то,на крају рутински..
Мушицки ме одушевуо одбраном,поготово јер је физички у заостатку за Французима..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

• 1
  • 339
  • 340
  • 341
  • 342
  • 343
  • 354
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]