Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Na leto da se lepo zahvalimo Ifeu, Frenku, DW, Brendonu i da pojačamo ekipu sa 4-5 novih igrača.

Ostavio bih:

1. Karlik, Lakić
2. Sterling, Mitar
3. Vanja, Bonga, Nakić
4. Majk
5. Tajrik, Poku

Neke od opcija koje bih ja poterao pod hitno za sledeću sezonu, jer su u pitanju slobodni igrači: NWG, Lučić, Milutinov, to su praktično domaći igrači, dovoljno kvalitetni da donose prevagu na EL nivou, tako reći bez razmišljanja svu trojicu u paketu.

Pored njih meni zanimljivi igrači i želje su na 4 Jantunen, Osetkovski, Blosengejm, Sestina ili Rogvakopulos.
Na 5 bih jurio nekog od ovih ako ne može Milutin: Dario Šarić, Mika Jantunen (4-5), Kostelo, petice koje mogu da šire igru ili Donta Hol kao zaštitnik obruča ili Kyle Alexander npr.

Na beku jedino nemam trenutno nikakvo konkretno ime, ali i za to se lako probere, ima stvarno dosta dobrih igrača, samo treba lepo zasući rukave i kopati ih. Pretohodnih godina se lepo pokazalo od Blosengejma, preko Granta, Tajrika, do sličnih igrača koji su kao najbolji u EK/LŠ odmah, ako ne i odmah, onda nakon godinu dana postali legit EL igrači, dakle, malo više strpljenja. Ista priča i sa Monekeom, koji je pre 3 godine bio kao nama interesantan, pa je otišao u Monako, tamo odigrao solidno, al ga nisu zadržali, pokupila ga Baskonija i sad lik može da traži bez problema 1,5 milion po sezoni.

Od domaćih, lokalnih igrača i slično, razmotriti Dimitrijevića, koji je imao očaj sezonu u Milanu, ali je imao odličan početak sezone bio čak i MVP Superkupa. Povratak Avrama ne znam da li je opcija, ali ja mislim da je on ostao da bi mi mnogo bolje izgledali i prošli.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Za Jantunena sam procitao da ga je neki EL tim vec kaparisao, mozda je i patka.

Aleksa izjavio da ostaje u Rusiji i narednu sezonu. Kaze ima ugovor i super mu tamo.

Saric se nesto vezuje za Dubai koji je vec uzeo Musu.

Ja bih krkno gro para na Milutinova, a ostalo kako bude. Sa tim sto ako bi mi to uspelo, mislim da Tajrik gubi svoju ulogu u ekipi, tako da ga ne bih ostavljao.

Generalno se slazem sa procenom za vecinu igraca, samo mi je Majk bas trn u oku. Nije meni problem toliko njegovo znanje, samo mi je fizicki slabasan za tu poziciju na EL nivou. Po mom misljenju, na poziciji 4 on se mucio i sa jacim cetvorkama u ABA, a kamo li na EL nivou.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Sre Maj 14, 2025 7:52 am Za Jantunena sam procitao da ga je neki EL tim vec kaparisao, mozda je i patka.

Aleksa izjavio da ostaje u Rusiji i narednu sezonu. Kaze ima ugovor i super mu tamo.

Saric se nesto vezuje za Dubai koji je vec uzeo Musu.

Ja bih krkno gro para na Milutinova, a ostalo kako bude. Sa tim sto ako bi mi to uspelo, mislim da Tajrik gubi svoju ulogu u ekipi, tako da ga ne bih ostavljao.

Generalno se slazem sa procenom za vecinu igraca, samo mi je Majk bas trn u oku. Nije meni problem toliko njegovo znanje, samo mi je fizicki slabasan za tu poziciju na EL nivou. Po mom misljenju, na poziciji 4 on se mucio i sa jacim cetvorkama u ABA, a kamo li na EL nivou.
Dobro lista želja postoji, kažem Majk kao druga opcija na 4, a tu imaš i Bongu i Luču ako zatreba, možda i Poku.

Šta misliš o Miljenoviću malom, može li on da igra na EL nivou?
Korisnikov avatar
By Karaburac
Sve to sto si rekao mi je razlog vise da Majk ne ostaje. Meni bi Poku tu bio lik za forsiranje, pa sta bude. Mislim ako oteramo Dejvisa, ok, ali ove sezone mi je to bas bila pretrpana pozicija. I dalje zalim sto tu Aleksa nece dobiti minute.

Ako mislis na malog iz Mege... Sta znam, Petrovic i Markovic su mi uvek bili u fokusu analize. Dobar je, ali umesto koga bi upao?,
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Sre Maj 14, 2025 4:49 pm Sve to sto si rekao mi je razlog vise da Majk ne ostaje. Meni bi Poku tu bio lik za forsiranje, pa sta bude. Mislim ako oteramo Dejvisa, ok, ali ove sezone mi je to bas bila pretrpana pozicija. I dalje zalim sto tu Aleksa nece dobiti minute.

Ako mislis na malog iz Mege... Sta znam, Petrovic i Markovic su mi uvek bili u fokusu analize. Dobar je, ali umesto koga bi upao?,
Pa ne znam nekako imam poverenja da bi njemu to bila brake throw sezona, u nekim utakmicama kao što su bili derbiji i Barsa on je bio neverovatno dobar i koristan. Mislim da bi mu značilo da ima garantovanu minutažu, a sa druge strane ne košta puno, a može doneti dosta. U najboljim je godinama, nadam se da će i njemu kao i Tajriku, Grentu i sličnima ovo biti 2. sezona u EL gde će da pokaže svoj pun sjaj, no ako bi se doveo Luča, ako bi ostao Bonga i ako bi se dovodila četvorka možda i da se ne ide na produženje ugovora... jebem li ga iskreno, meni Majk deluje kao neka verzija Bonge, a ja bih uvek takve igrače imao u timu.

Po mom mišljenju pozicija 4 treba da bude smećar, jer je malo igrača koji na toj poziciji donose ekstra kvalitet u EL, u krajnjem slučaju imali smo tog Lideja 3 godine i bio nam je najbolji igrač, pa smo videli kako je procvetao u Milanu gde ima više lopte za njega i gde ima značajniju ulogu. Prosto za ovaj Željkov sistem Lidej je bio idealna i najbolja opcija na 4 i tu mogu da stavim tačku, kad smo njega izgubili, nema šta uzmi 2 smećara koji će da biju, da skaču, da krpe i koji će da koštaju zajedno manje nego Zek. Ostale pozicije pojačaj na max i idemo dalje.

Meni je Frenk možda i najveće razočaranje ove godine, on je doveden kao NBA defanzivni igrač, gde se to na početku i donekle videlo i osetilo, ali kako je Lakić ušao u rotaciju mislim da smo svi shvatili da sve to što Frenk može, može i Lakić...

Što se malog Miljenovića tiče, ne znam nisam ga gledao, znam po fantaziju da je prošle godine bio neverovatan u ABA da je bio glavni igrač uz Plavšu i Đurišića. Onda se pre godinu dana povredio i nigde ga nisam video, do skoro kada videh protiv Budućnosti da je imao index 40+ što nije mala stvar. Tako da mi pade na pamet da vidim da li bi on mogao da bude opcija, jer koliko sam video on ima previše godina za koledž (24). Njega sam gledao kao neku 3 opciju na pozicijama 1-2, nisam najsigurniji šta tačno igra...

Gledao sam ko su nam opcije od domaćih igrača iz regiona, s obzirom da smo se složili da će ubuduće 25 godina biti mlad igrač, te evo nekog spiska:
Mega:
Kosta Kondić
Stefan Miljenović
Bogoljub Marković (ide na koledž)
Filip Jović (ide na koledž)
Mihailo Petrović (ide na koledž)

Budućnost
Nikola Tanasković
Kenan Kamenjaš (kažu da je potpisao za Dubai)

Derbi
Luka Bogavac

Spartak
Vojin Medarević
Dušan Miletić

FMP
Filip Barna (ide u CZ)
Nikola Šaranović (nema šanse da nam ga puste)

Ono što je fakat, je to da mi na EL sceni sem u CZ i KKP nemamo puno igrača, može da se pobroji na prste jedne ruke: Milutinov, Jaramaz, Gudurić, Lučić, Smajlagić, kad se na to doda da u EK nemamo skoro pa nikoga, sem Gagića i momaka iz Cedevite/Budućnosti, jasno je da se treba malo više pomučiti.

Domaća osnova je ključ svega i ja od toga ne odustajem, dajte od ova 4 igrača iz EL koji su KKP deca i ja se ne bih bunio, nek dođe Jaramaz kao zamena za Ifea, nek dođe Smajli kao zamena za Tajrika, nek dođe Luča kao zamena za Majka, nek dođe Milutin kao zamena za Brendona i Tajrika i to je to imaš sve što možeš da pokupiš iz EL da valja, da nisi pustio Aleksu imao bi i njega, uz to tu ti je Vanja, tu je Poku, tu su Mitar, Arijan i Mario i idemo jako. To je petorka domaćih EL igrača, plus 4 domaća igrača za rotaciju, eventualno na njih dodaš nekog od gore navedenih domaćih igrača za rotaciju, na njih ostaviš Karlika i Bongu , dovedeš NWG i Lovernja i još nekog beka i ćao. Znam nema ništa od toga, ali to je nešto što bih ja uradio...
By Šipurske livade
Jedina prednost Maria Nakica je sto je domaci igrac, inace ne vidim ga u timu Partizana za sledecu sezonu. Vecito povredjen, samo bi uzimao minute Mitru Bosnjakovicu koji je 4 godine mladji i duplo talentovaniji od njega, a minuta za obojicu nema.
Da Zeljko ima muda da na pleju uz Jounsa pusti Miljenovica i Lakica to bi bilo dobro, ali on ce da dovede nekog stranca tipa Nilikine koji je tu samo zato sto je stranac. :D

Dejvisa ne bih otpisivao jos, ako odigra dobro zavrsnicu Aba lige i KLS, realno se podigao u formi u odnosu na pocetak sezone. Majka ne treba zadrzavati ako se Pokusevski planira kao rezervna 4.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Salvatore da li bi pruzio Pecarskom jos jednu sansu sobzirom na sve napisano?

Meni Majk i Bonga ne lice. Bonga moze da cuva sve od 1 do 5, a Majk mi je tu vrlo prosecan i za svoju poziciju, a za neki mismec i da ne govorim. Moguce da je to moj problem posto volim na poziciji 4 igrace koji krpe odbranu sa strane pomoci i koji su odlicni u skoku. Majk mi je tu neubedljiv. Moze on da sutne ponekad i da zakuca, ali nije mi to to.

Ne znam da li od domacih koji zavrsavaju koledz moze nesto da se uzme. Koliko sam video Stefan Todorovic je imao solidnu sezonu. Mislim da i drugi Petrusev sad zavrsava.

Generalno smo u problemu. Fond domacih igraca je sve manji i manji, a ono sto nam je bilo dostupno smo olako pustili.

Inace, super je meni Mitar, ima mi u njemu malo Novicine kurcevitosti, ali ne bih ga ja bas toliko hajpovao. Na u18 su i Aleksa i Savo bili bitniji igraci od njega, a njih smo pustili bez da trepnemo. Nakic je jako talentovan i skolovan, ima nazalost problem sa povredama i samopouzdanjem.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Pet Maj 16, 2025 9:45 am Salvatore da li bi pruzio Pecarskom jos jednu sansu sobzirom na sve napisano?

Meni Majk i Bonga ne lice. Bonga moze da cuva sve od 1 do 5, a Majk mi je tu vrlo prosecan i za svoju poziciju, a za neki mismec i da ne govorim. Moguce da je to moj problem posto volim na poziciji 4 igrace koji krpe odbranu sa strane pomoci i koji su odlicni u skoku. Majk mi je tu neubedljiv. Moze on da sutne ponekad i da zakuca, ali nije mi to to.

Ne znam da li od domacih koji zavrsavaju koledz moze nesto da se uzme. Koliko sam video Stefan Todorovic je imao solidnu sezonu. Mislim da i drugi Petrusev sad zavrsava.

Generalno smo u problemu. Fond domacih igraca je sve manji i manji, a ono sto nam je bilo dostupno smo olako pustili.

Inace, super je meni Mitar, ima mi u njemu malo Novicine kurcevitosti, ali ne bih ga ja bas toliko hajpovao. Na u18 su i Aleksa i Savo bili bitniji igraci od njega, a njih smo pustili bez da trepnemo. Nakic je jako talentovan i skolovan, ima nazalost problem sa povredama i samopouzdanjem.
Nisam siguran za Pecarskog, nekako mi je i on previše olako pušten niz vodu ako mene pitaš, a sa druge strane je hajpovan na max došao iz Bajerna sa 18 godina. Dečko danas ima 25 godina, sazreo je kao igrač, nisam ga gledao od one godine u Mornaru kada je bio skroz druga priča. Znam da je prošle godine bio kod Čanka u Liekabelisu, sad vidim da je imao vrlo prosečnu sezonu u Darušafaki koja se bori za opstanak u Turksoj. Što se mene tiče lično, ja jesam za domaće igrače, kao što Lakić ima ulogu, može da ima svako ko ima iole talenta, dobre fizičke predispozicije i dovoljno mozga. Samo je bitno da uloga bude vrlo jasno definisana na početku i da se ne očekuje Bog zna šta od igrača koji je doveden kao 3. opcija na poziciji.

Primer Jaramaza od prošle godine, gde je u jednom trenutku on dobio ulogu prvog pleja usled povrede Doužera i Alekse i po mom mišljenju je dečko muški odigrao te neke utakmice i dao sve od sebe. Jasni su njegovi limiti, ali pljuvati njega što nije radio nešto što svi znamo da ne ume je suludo.

Nakić mi ni u Igokei prošle godine nije izgledao kao neko ko ima domete za ulogu igrača rotacije u KKP, da sam se u tom trenutku pitao pre bih potpisao Gagija Milosavljevića nego Marija. Ali eto dobio dečko priliku, pokazao muda, eno u 2. utakmici u EL protiv Reala vezao bio 5 poena, vrlo jako i motivisano ušao u meč, ali to je otprilike bilo sve što smo od njega videli za celu sezonu u EL.

S treće strane Lakić koji je čekao i čekao i čekao šansu i kad je dobio se pokazao kao pravi pit bul. Nisam ga gledao u Zadru, nemam pojma šta može, ali je radio ono što i treba da radi igrač sa kraja klupe, da grize kad dobije šansu, da bude motivisan, pun energije i da hoće. On je sve to i pokazao u limitiranim ulogama i minutima, svaka čast.

E sada dolazimo do onoga što spaja sva tri gore pomenuta igrača, a to je Željkova ultra čudna rotacija i minuti, pod to se mogu svesti i Poku ove sezone, ali i Balša, Smajli, Trifa ,Tristan, pa i nesretni Gregor Glas prošlih godina... Meni ništa tu nije jasno apsolutno i ne znam šta da kažem po tom pitanju.

Ja sam za to da dovedeš 5 stranaca koji prave prevagu, ostalo popuniš domaćim igračima i rokaš, pominjao sam primer Zvezde. Oni sem Petruševa i Kalnića od domaćih igrača nemaju ni jednog igrača koji na nivou EL može da bude član prve petorke u 80% ekipa i da pravi prednost na svojoj poziciji.

Olako smo se mi odrekli svega što smo uspeli da skupimo od domaćih igrača od kako je Željko došao: Avramović, Trifunović, Jaramaz, Anđušić, Smajlagić, Miletić, Vukčević, Drezgić, Đorđije Jovanović, Mihailo Petrović...
Korisnikov avatar
By skeske
Karaburac napisao: Sre Maj 14, 2025 4:49 pm Sve to sto si rekao mi je razlog vise da Majk ne ostaje. Meni bi Poku tu bio lik za forsiranje, pa sta bude. Mislim ako oteramo Dejvisa, ok, ali ove sezone mi je to bas bila pretrpana pozicija. I dalje zalim sto tu Aleksa nece dobiti minute.

Meni Miljenovic ima vise sanse da postrane EL igrac od Petrovica. Povreda ga je usporila, ali on ce evo sledece godine ako ostane u Megi biti kandidati za MVPa lige siguran sam.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
КК Partizan 24/25

Ponosniji na ovu pobedu nego na titulu u ABA. :cl[…]

Svaštara

Antoine pozdrav :obscene-drinkingcheers: