Karaburac napisao: ↑Sre Maj 14, 2025 4:49 pm
Sve to sto si rekao mi je razlog vise da Majk ne ostaje. Meni bi Poku tu bio lik za forsiranje, pa sta bude. Mislim ako oteramo Dejvisa, ok, ali ove sezone mi je to bas bila pretrpana pozicija. I dalje zalim sto tu Aleksa nece dobiti minute.
Ako mislis na malog iz Mege... Sta znam, Petrovic i Markovic su mi uvek bili u fokusu analize. Dobar je, ali umesto koga bi upao?,
Pa ne znam nekako imam poverenja da bi njemu to bila brake throw sezona, u nekim utakmicama kao što su bili derbiji i Barsa on je bio neverovatno dobar i koristan. Mislim da bi mu značilo da ima garantovanu minutažu, a sa druge strane ne košta puno, a može doneti dosta. U najboljim je godinama, nadam se da će i njemu kao i Tajriku, Grentu i sličnima ovo biti 2. sezona u EL gde će da pokaže svoj pun sjaj, no ako bi se doveo Luča, ako bi ostao Bonga i ako bi se dovodila četvorka možda i da se ne ide na produženje ugovora... jebem li ga iskreno, meni Majk deluje kao neka verzija Bonge, a ja bih uvek takve igrače imao u timu.
Po mom mišljenju pozicija 4 treba da bude smećar, jer je malo igrača koji na toj poziciji donose ekstra kvalitet u EL, u krajnjem slučaju imali smo tog Lideja 3 godine i bio nam je najbolji igrač, pa smo videli kako je procvetao u Milanu gde ima više lopte za njega i gde ima značajniju ulogu. Prosto za ovaj Željkov sistem Lidej je bio idealna i najbolja opcija na 4 i tu mogu da stavim tačku, kad smo njega izgubili, nema šta uzmi 2 smećara koji će da biju, da skaču, da krpe i koji će da koštaju zajedno manje nego Zek. Ostale pozicije pojačaj na max i idemo dalje.
Meni je Frenk možda i najveće razočaranje ove godine, on je doveden kao NBA defanzivni igrač, gde se to na početku i donekle videlo i osetilo, ali kako je Lakić ušao u rotaciju mislim da smo svi shvatili da sve to što Frenk može, može i Lakić...
Što se malog Miljenovića tiče, ne znam nisam ga gledao, znam po fantaziju da je prošle godine bio neverovatan u ABA da je bio glavni igrač uz Plavšu i Đurišića. Onda se pre godinu dana povredio i nigde ga nisam video, do skoro kada videh protiv Budućnosti da je imao index 40+ što nije mala stvar. Tako da mi pade na pamet da vidim da li bi on mogao da bude opcija, jer koliko sam video on ima previše godina za koledž (24). Njega sam gledao kao neku 3 opciju na pozicijama 1-2, nisam najsigurniji šta tačno igra...
Gledao sam ko su nam opcije od domaćih igrača iz regiona, s obzirom da smo se složili da će ubuduće 25 godina biti mlad igrač, te evo nekog spiska:
Mega:
Kosta Kondić
Stefan Miljenović
Bogoljub Marković (ide na koledž)
Filip Jović (ide na koledž)
Mihailo Petrović (ide na koledž)
Budućnost
Nikola Tanasković
Kenan Kamenjaš (kažu da je potpisao za Dubai)
Derbi
Luka Bogavac
Spartak
Vojin Medarević
Dušan Miletić
FMP
Filip Barna (ide u CZ)
Nikola Šaranović (nema šanse da nam ga puste)
Ono što je fakat, je to da mi na EL sceni sem u CZ i KKP nemamo puno igrača, može da se pobroji na prste jedne ruke: Milutinov, Jaramaz, Gudurić, Lučić, Smajlagić, kad se na to doda da u EK nemamo skoro pa nikoga, sem Gagića i momaka iz Cedevite/Budućnosti, jasno je da se treba malo više pomučiti.
Domaća osnova je ključ svega i ja od toga ne odustajem, dajte od ova 4 igrača iz EL koji su KKP deca i ja se ne bih bunio, nek dođe Jaramaz kao zamena za Ifea, nek dođe Smajli kao zamena za Tajrika, nek dođe Luča kao zamena za Majka, nek dođe Milutin kao zamena za Brendona i Tajrika i to je to imaš sve što možeš da pokupiš iz EL da valja, da nisi pustio Aleksu imao bi i njega, uz to tu ti je Vanja, tu je Poku, tu su Mitar, Arijan i Mario i idemo jako. To je petorka domaćih EL igrača, plus 4 domaća igrača za rotaciju, eventualno na njih dodaš nekog od gore navedenih domaćih igrača za rotaciju, na njih ostaviš Karlika i Bongu , dovedeš NWG i Lovernja i još nekog beka i ćao. Znam nema ništa od toga, ali to je nešto što bih ja uradio...