Gledao sam poslednjih nekoliko utakmica Borca i moram da priznam da su mi znacajno simpaticniji nego sa pocetka sezone.
Startna petorka u kojoj Fundic i Nikolic sa 199cm igraju na pozicijama 5 i 4 mi je strasno zanimljiva. Fajterski pristup, puno preuzimanja, udvajanja, rotacija... I onda krene padanje kad se startna petorka umori.
Pavicevic kao rezervna petica svojom visinom potpuno promeni dotadasnju koncepciju igre Borca i onda krenu da padaju. Rezervna cetvorka prakticno ne postoji od kad Furnavicijus ne igra nego se tu spusti Fundic ili se podigne Josilo sa 3 i to vise nije to.
Gledajuci to sve, kao i juniore koju su bili drugi na zavrsnom turniru JLS mislim da bi Borac trebao da bude hrabar i da celokupnu prvu petorku juniora (Radovic vec dobija priliku) promovise u prvi tim.
Bozidar Curcic sigurno trenutno nije bolji igrac od Pavicevica, ali sa svojih 206cm je odlican atleta, pokretljiv, moze da opali i mislim da je spreman da bude treca petica da odradjuje 5 do 8 minuta na utakmici.
Jakov Tatic, mvp regularnog dela JLS je cetvorka koja mene stilom igre jako podseca na Nikolica. Undersize, sa puno energije, trcanja i dobrog osecaja za skok mislim da moze vec sad da uskoci u ulogu Pavla Nikolica nekih 5 do 10 minuta.
Na trojci je iskusni Josilo koji je pun pogodak prelaznog roka. Uz njega na 3 nekad uskoci Manojlovic koji pokriva i poziciju 2. Mislim da je relativno mladi Manojlovic fino iskoristio svoju priliku, a takodje mislim da bi se Ivkovic iz juniora sjajno uklopio u tu ulogu visokog beka, niskog krila sa svojom sjajnom defanzivom.
Na beku od kad Valinskas ne igra se smenjuju Manojlovic i Djordje Curcic, oboje mladi i po meni su obojica fino iskoristili svoje prilike. Tu bi jos mogao da legne Bugarcic iz juniora kao undersize dvojka sa svojih nekih 187cm.
Na pleju je omaleni Radovic po meni sasvim solidno menjao omalenog Baldvina i mislim da im je to jako dobra kombinacija koju bih zadrzao u narednoj sezoni.
Tako da bih ja na mestu Cacka probao da zadrzim skoro celu sadasnju ekipu. Rupe bih popunio juniorima. Probao da se oslobodim na petici Pavicevica i Jankovica (na kojeg se ocigledno ne racuna) i tu ulozio sve sto mi preostane u budzetu za jednu solidnu crnu undersize atleticnu peticu.
Sastav bi izgledao ovako:
1) Baldvin, Radovic
2) Curcic, Bugarcic
2/3) Manojlovic, Ivkovic
3) Josilo
4) Nikolic, Tatic
5) Fundic, undersize crnac, Curcic
Puno trcanja, puno rotacija, preuzimanja, pritisak na lopti, napad iz tranzicije, sirenje sutom. Mislim da bi ova ekipa imala jako dobru hemiju i da bi rasla u toku sezone.
Sto se Spartaka tice, isto meni jako simpaticni, deluje jako zdravo cela prica.
Mislim da bi od juniora Kondic morao da dobije priliku sledece sezone jer mislim da je decko stvarno dobar potencijal i ono sto je mislim relativno dostupno za ne bas veliki novac je Bodrozic iz Dzokera na poziciji 5 kojeg bih ja na Spartakovom mestu odmah kaparisao.
Nadam se da ce Miletic, Medarevic i Cerovina ostati u ekipi i da ce ciniti okosnicu. Voleo bih da se,Barna vrati u Suboticu, a ostalo neka popune kako god zele i ja zadovoljan.
Megi sledi ozbiljan remont nakon ove sezone. Markovic, Petrovic, Jelavic i Malovec sigurno idu na kraju sezone. Ono sto ocekujem je da ce Sibi, Gacic, Djulovic, Srzentic, Musicki i Vojinovic zaigrati u Megi. Ko ce jos tu od juniora dobiti direkt sansu, a ko ce na kaljenje u OKK ostaje da se vidi. Mislim da je Backo najblizi nastupu za,Megu. U svakom slucaju bice zanimljivo.
I kad ne budes prvi ti...