Ja ne dozivam ni Jaramaza ni Andjusica. Andjusic me nervira jos od kad je u Hemofarmu bio. Jaramaza volim, ali je bio objektivno los.
Meni ovde fale Aleksa i Smajli iz prosle sezone i to je to.
Nemam ja problem sto se uradio reset ekipe, imam problem kako je uradjen. Ovoliko stranaca je previse. Da je tu Smajli umesto Dejvisa i Aleksa umesto Vasingtona ceo tim bi mi bio mnogo drazi.
Imam problem i sto stranci imaju preveliku ulogu. Dacu par primera da bi me ljudi bolje razumeli
Ne moze me niko ubediti da Balsa ne moze da odigra 5min u EL utakmici. Mora ih dobijati konstantno, da izvucemo najvise iz njega i da ga podignemo na nivo da moze da igra 15min za 2 sezone i da smo mirni narednih 7-8 sezona za poziciju drugog centra. To se zove stratesko razmisljanje.
Nakic je sad povredjen, ali on isto mora dobijati 5-8minuta, da bismo i njega dobili kao dugorocnu sigurnu opciju u rosteru.
Marinkovic je trebao da bude okosnica ekipe, a ne igrac sa ulogom Branka Lazica. Jako je vazno da decko koji igra sa tolikom emocijom bude u Partizanu. Iz istog razloga ne mogu Aleksu da prezalim. Pogotovo iz sezone gde izlazi kao najbolji defanzivac OI i ti tu dovodis Nilikinu....
Pokusevski se isto tretira kao da je retardiran. Da se razumemo, ja mrzim igrace koji su spori i slabi. Meni Poku ne uliva poverenje, ali to si znao i kad si ga doveo. Covek za svaku gresku leti na klupu za torturu, a sa druge strane dajes ogromnu podrsku i poverenje u igri igracima kao sto je Dejvis ili Braun. Poku ima svoje svetle momente, ima i kad zasere, ali to prosto mora da se istrpi. On je igrac koji treba da izraste u prvu cetvorku i da ga zatvorimo na dosta godina.
O Mitru ne treba trositi reci, on bi meni uvek bio u 12 i pustao bih ga kad god se nadje prilika. Jer je on decko novi, nizi Novica po karakteru i to ce nam tek pokazati.
Na kraju, meni se i Lakic dopada. Aba je mnogo nize takmicenje, ali on meni deluje fizicki bas dominantno za svoju poziciju i tehnicki pristojno. Ok mi je da ove sezone nema EL minute, ali da bude konstantan u ABA i da udje u rotaciju kao 5 niski da vrsi presing i oravi pometnju sledece sezone.
Aleksa Dimitrijevic je trebao odmah da ide na pozajmicu na pocetku sezone i tu je trebalo videti sa Vladom Jovanovicem ili sa Borcem preko cacanske veze da se nesto dogovori da bi igrao ABA. A ako je vec dobio KLS, trebao je neki beogradski klub da se sredi da bude uz Partizan sto vise. Inace Vojvodini je lupio 6 banana, ako to iko prati.
Kontinuitet je nesto sto u kosarci daje rezultate. Kontinuitet u ekipi se najbolje postize kombinacijom dobro selektovanih domacih igraca i dugorocnog trenera. Dobra domaca osnova ti pojacava i domaci teren koji smo potpuno izgubili.
Ja kad bih dovodio igraca uvek idem rezonom:
1) Srbin
2) region
3) Evropljanin
4) Amerikanac
Tim redom gledam dostupnost po pozicijama. Domaci igraci i oni iz regiona bolje razumeju mentalitet, sazive se sa publikom, atmosferom i daju taj fanatizam u odbrani i skoku koji nam treba. Evropljani su mozda malo ispod toga, ali su uvek daleko bolja opcija od Amera koji su placenici klasicni.
Meni je bas drago sto su Lundberg, Bonga, Nilikina i Karlik deo ove ekipe. Problem je sto se uz njih tu nalaze i Braun, Vasington, Dejvis Tajrik i Majk. To je mnogo. Od njih 5, ekipa moze da trpi maksimum 2 da bi to licilo na nesto.
Ako bismo promisljali dugorocno, sto se nadam da je u Partizanu moguce, onda bi ovo bio kostur:
Marinkovic, Nakic, Bosnjakovic, Pokusevski, Aleksa Dimitrijevic, Koprivica.
Na to gledam sta domace mogu da kupim u buduce. Znaci gadjam cim im istekne ugovor Milutinova, Aleksu, Smajlija. Smaram Bogija da zavrsi karijeru u Partizanu dok ne popusti.
Znam da Drezgicu za 3 godine istice koledz, razmisljam da tad imam mesta u rosteru za njega itd.
Ono sto ne uspem ovako da zatvorim, zatvaram placenicima.
Ovo mi je jednostavno previse stranaca i to kakvih. Nije mi isto kad su mi stranci recino Nenad Dimitrijevic i Mirotic i kad su to Dejvis i Braun.
I kad ne budes prvi ti...