Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Nakon sinoćne pripremene utakmice i poslednje provere pred ulazak u sezonu 2024/2025. napisao bih par reči o mome dragom KKP.

Tim je kompletno renoviran, sa jednim izuzetkom, a to je Balša Koprivica, mislim da tom dečku nije bilo mesto ni u ovom timu, te da je i bolje rešenje moglo da se dovede, kada se pravio remont, jer Balša nam doneti neće skoro pa ništa. Na njegovom mestu bih dovio Dušana Miletića ili Nikolu Tanaskovića, kao domaće igrače i time završio remont, no Željko i Zoran su ovako odlučili.

Pre nego se prebacim na ovogodišnji tim, ne mogu da ne kažem da mi je neviđeno žao što u ovogodišnjem rosteru nisu ostala dva domaća igrača Alen Smajlagić i Aleksa Avramović. Prosto, gledajući ovaj tim koji je skockan, mislim da su njih dvojica svakako mogli dosta doprineti ekipi.

Tim je kompletno nov, pa bih prošao od igrača do igrača na kecu konačno imamo pravog pleja u vidu Karlika Džonsa, eto posle 3 sezone pod Željkom, da li se opametio ili mu je popustio inat, te dovedosmo čoveka koji sve vidi i igra na jednom veoma pristojnom EL niovu. Karlik mi se kao igrač sviđa, upgrade u odnosu na Aleksu, po svemu, sem po energiji. Pored njega na pleju tu je Ife, koji je nova verzija Dantea, što mi se sviđa, zanimljiv igrač sa dosta iskustva u EL, do sada nije imao bitnu ulogu u svom klubu, sem malo nešto lani kod Bjankija, ali mislim da je dobro pojačanje, zna se šta može, šta ne može, dobra energija, nije divljak. Pored njih tu je i Vasington, koji je više neki bek, deluje mi kao zamena za Pantera, za sada se fino pokazao, ne srlja preterano, ima meku ruku, zna da doda, nije klasični plej, ali eto opcija koja može sama sebi da iskreira poene.

Onda da pređemo na beka, gde imamo Frenka, koji je klasični defanzivac, ozbiljne fizikalije, u napadu brz prvi korak i jako telo, može da povuče i iznese na obruču bez problema, šut upitan, no zato je kod nas a ne u NBA. Pored njega, jedan od igrača koji mi se nikako ne sviđaju je Sterling Braun, momak koji je prošle godine prošao prvu sezonu u EL u dresu Albe, tamo je divljao do besomučnosti, sada sa nešto skromnijom ulogom, ali opet dosta slobode, meni se ovaj igrač ne sviđa, jeste da ima on prostora, ali mi deluje da njegova uloga isključuje Vanju iz ekipe najviše. Vanja kapiten, posle najbolje sezone u karijeri i posle OI se vraća na mesto uspeha, u svoj KKP, mnogo mi je drago da ga vidim u svetom dresu, ali mi deluje da neće imati ulogu kakvu zaslužuje, a mogao bi mnogo da donese, no biće i takvih utakmica tokom duge sezone.

Na tri tu je brat Bonga, sjajan timski igrač, odličan sajz, racionalni Nemac, sa iskustvom i u NBA i u EL i svetski šampion, dečko je igrač sistema, a takvi su uvek dobrodošli. Odlična energija, apsolutno sa njim znaš na čemu si. Pored njega tu je Mario Nakić, koji me je najviše iznenadio od svih pridošlica, dečko koji je odigrao pripremni period odlično, igrao bez straha protiv seniora EL kalibra, deluje mi da je on upgrade u odnosu na Trifu.

NA 4, tu je Majk, kojeg ne znam i nije igrao, ali tu je moj miljenik Poku. Poku je sinoć npr odigrao vrhunski meč, dečko je izuzetno inteligentan i smiren, stoga mislim da može postati ozbiljan igrač, a za Željkov sistem to samo može biti plus.

Najveći upgrade smo uradili na poziciji 5 gde sada imamo čak 2 centra, a prošle godine skoro pa ni jednog. KAda vidim kako su ozbiljni i konkretni Dejvis i Džons i šta umeju u napadu i odbrani, plače mi se šta smo gledali lani.

Sve u svemu, milsim da je ovo dobar tim, ima previše stranaca za moj ukus, ali eto, drugi KKP nemam, pa ću morati ovaj da gledam. Energija je za sada na zavidnom niovu svih igrača i deluje da je i hemija dobra. Videćemo polako sve. Srećno crno-beli!
By Gira PFC
Lepo odrađeno Salvatore, slažem se s tobom praktično oko svega. I meni je jedino žao što nema više srpskih igrača, ali sad šta je tu je. Posebno za Aleksu.
Ali, sve u svemu, dobar pripremni period za KKP, sezona kreće, za sada dobro deluju. Šut za tri će nadam se doći, a centri pod obavezno da vežbaju slobodna bacanja.
Korisnikov avatar
By gramada
Slazem se sve sem da je Iffe drugi plej, kad on izigrava pleja je katastrofa sporo i bezidejno sve ostalo je solidno ali tek je pocetak
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Slažem se Giro, bacanja su im kritična, kao i Lesoru što su bila na početku mandata u KKP. Ali me raduje što je Tajrik tempirana bomba u svakom smislu, baš me podseća na Lesora. Mislim da će nam faliti treći centar, jer i Dejvis i Džons će verovatno ulaziti u probleme sa faulovima u nekim utakmicama.

Što se tiče Ifea, mislim da je on zacrtan kao igrač koji će igrati na poziciji broj 1, te da je Željko njemu to obećao i da ga vidi kao igrača koji će biti novi Dante. Koji su njegovi organizacioni kapaciteti, to nije na meni, slažem se da je Vasington bolji od Ifea u tom segmentu, ali ako sam nešto naučio od Željka je da ili će biti kako je on zacrtao ili neće uopšte biti.

Zna li se zašto Vanja nije putovao u Atinu?
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Naš jadni predsednik je sinoć, dan pred početak sezone 2024-2025. održao sednicu UO kluba gde su predstavili ciljeve za ovu sezonu, a to su top 8 EL I titula Aba lige.

Ako se mene pita, to su neki ciljevi koje bi i navijači hteli da čuju, drugi je uvek cilj, tu nema šta da se priča, dok je prvi za diskusiju, ali svakako mi je bolje da tako nešto izjavi nego da kaže bićemo F4 tim.

Sve u svemu, večeras počinjemo sezonu mečom protiv Borca iz Čačka, nek nam je sa srećom.
Korisnikov avatar
By Valderama
Sinoć skoro 20 000 ljudi došlo na meč protiv čačanskog Borca u ABA ligi. :geek: Svaka čast! :clap:

Konačno je i kod nas zaživela zapadnjačka navijačka kultura u kojoj ljudi hrle da gledaju svoj klub bez obzira na atraktivnost protivnika.

Nisam gledao, ali vidim da je Pokuševski nakupio 11 poena i to me raduje. :clap:

Nakić i Koprivica, slabi, bar po poenterskom učinku.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Valderama napisao: Čet Sep 26, 2024 11:17 am Sinoć skoro 20 000 ljudi došlo na meč protiv čačanskog Borca u ABA ligi. :geek: Svaka čast! :clap:

Konačno je i kod nas zaživela zapadnjačka navijačka kultura u kojoj ljudi hrle da gledaju svoj klub bez obzira na atraktivnost protivnika.

Nisam gledao, ali vidim da je Pokuševski nakupio 11 poena i to me raduje. :clap:

Nakić i Koprivica, slabi, bar po poenterskom učinku.
A vidi druže, bio je besplatan ulaz, otvaranje je sezone, nov je skroz tim, ljudi su se uželeli košarke, nekako je bilo logično da će biti dosta ljudi, plus lepo vreme i realtivno dobar termin da mogu i iz unutrašnjosti ljudi stići.

Nisam ni ja gledao sem hajlajtsa, ono što je sigurno da je Borac za tri klase ispod nas, oni su u skupu ekipa iz donjeg doma ABA lige, te nije ovo nikakav reper, kao što ni ono sa Panatom nije bilo reper, jer su igrali bez Slukasa, Lorenca i Lesora.

Meni se ovaj Vašington sviđa, mislio sam da je on klasični bek, ali po ovome što sam video podseća me na neku verziju Majka Džejmsa. Naravno nema on tu eksplozivnost, ali dosta dobro on igra i sa loptom i na piku i na obruču, a kako mu je šut najjača strana, to može samo da ide ka gore.

Bonga je brat, takvog igrača u svakom timu treba imati, nešto kao Kalina nakad u repki.

U nedelju idemo u Suboticu na megdan Spartaku, koji je za klasu jači od Borca, te se tu može očekivati nešto bolja i realnija slika. No ono što se čeka je taj Baskonija na otvaranju sezone u EL i oni su praktično novi tim sa novim trenerom, živo me zanima kako ćemo izgledati u tom meču. :think:
Korisnikov avatar
By Gaja
Deluje mi kao da samo Vanja igra odbranu i eto Bonga. Na osnovu dosadasnjih tekmi nisam ocekivao ovoliku minutazu Vanje.
Celu tekmu vodili i ocekivao sam da ce da prelome ali oprem. Ne znam sto nije igrao Pokusevski.
Svakako razocaravajuc poraz.
Jos ako Zvezda izgubi sutra usracu se od muke.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
NBA

Videćemo sledeći put kad ažuriraju na zvaničnom sa[…]

ABA fantasy

Pakero peti u generalnom, svaka čast Sent from m[…]