Mesto za sve nekošarkaške diskusije
Korisnikov avatar
By skeske
Valderama napisao: Pon Sep 16, 2024 5:33 am Gledao sam noćas Skorsezeov "Shutter Island" i mozak mi se vezao u čvor.
Uf to je klasik, cudi me da nisi prije pogledao. :)
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Ja od kuma za rođendan dobio knjigu o Martinu baš, krenuo da čitam pre neki dan na odmoru i skontam da, s obzirom da nisam neki filmofil i preterani poznavaoc filma, nisam skoro ništa njegovo gledao. Sama knjiga je pisana od strane Meri Pet Keli, meni je bilo ultra teško da skontam nešto, jer što se kaže sa ozbiljnim znanjem i predznanjem se mora u kafanu ići.

Što se njegovih filmova gledao sam Vuka sa Vol Strita i Taksistu, to je ono da znam da sam gledao, možda sam nešto uhvatio od ostalog deo na TV-u nekad davno, al eto i mene čeka lista Skorsezovih filmova.

Šta preporučujete, odakle da krenem? Prema knjizi bi trebao od Poslednjeg iskušenja Hristovog...

Inače na odmoru sam pročitao veoma dobru knjigu pokojnog Dejana Tiaga Stankovića "Zamalek". Topla preporuka svima, možda ovih dana dok su mi sveži utisci i napišem komentar knjige. Ali ono što me je posle nateralo da malo pročačkam po njegovoj biografiji i shvatio sam da ima šta da se još pročita, tako da sam odmah naručio i ostale dve knjige "Eštoril" i "Odakle sam bila više nisam". Tiago je bio sjajan lik u svakom pogledu, pogledao sam par intervjua i emisija sa njim i mogu reći da je bio stvarno poseban lik. Prvi put sam čuo za njega u Marka Žvaci pre par godina kad ih je ugostio u Lisabonu, a onda sam se susreo sam njim u epizodi "Tatologije" kod Miše Stojiljkovića.
By Tamerlan
skeske napisao: Pon Sep 16, 2024 12:37 pm
Valderama napisao: Pon Sep 16, 2024 5:33 am Gledao sam noćas Skorsezeov "Shutter Island" i mozak mi se vezao u čvor.
Uf to je klasik, cudi me da nisi prije pogledao. :)
Sinoć pred zoru sam pogleedao film prvi put u životu i skontao sam osnovanost teze da je to kinematografsko delo od koga se "mozak znoji". Baš kompleksna priča. Danas, posle druog gledanja, sam u fazonu - ovo je najbolji film svih vremena. :P
By Tamerlan
Salvatore Guliano napisao: Pon Sep 16, 2024 3:39 pm Ja od kuma za rođendan dobio knjigu o Martinu baš, krenuo da čitam pre neki dan na odmoru i skontam da, s obzirom da nisam neki filmofil i preterani poznavaoc filma, nisam skoro ništa njegovo gledao. Sama knjiga je pisana od strane Meri Pet Keli, meni je bilo ultra teško da skontam nešto, jer što se kaže sa ozbiljnim znanjem i predznanjem se mora u kafanu ići.

Što se njegovih filmova gledao sam Vuka sa Vol Strita i Taksistu, to je ono da znam da sam gledao, možda sam nešto uhvatio od ostalog deo na TV-u nekad davno, al eto i mene čeka lista Skorsezovih filmova.

Šta preporučujete, odakle da krenem? Prema knjizi bi trebao od Poslednjeg iskušenja Hristovog...

Inače na odmoru sam pročitao veoma dobru knjigu pokojnog Dejana Tiaga Stankovića "Zamalek". Topla preporuka svima, možda ovih dana dok su mi sveži utisci i napišem komentar knjige. Ali ono što me je posle nateralo da malo pročačkam po njegovoj biografiji i shvatio sam da ima šta da se još pročita, tako da sam odmah naručio i ostale dve knjige "Eštoril" i "Odakle sam bila više nisam". Tiago je bio sjajan lik u svakom pogledu, pogledao sam par intervjua i emisija sa njim i mogu reći da je bio stvarno poseban lik. Prvi put sam čuo za njega u Marka Žvaci pre par godina kad ih je ugostio u Lisabonu, a onda sam se susreo sam njim u epizodi "Tatologije" kod Miše Stojiljkovića.
Nisam ni znao da je izašla njegova biografija, to mora da se kupi!
Inače kreni od filma "Dobri momci", to je stvarno neprevaziđeno remek-delo. Mogu slobodno reći da je u rangu Kopolinih "Kumova".
Pogledaj "Razjarenog bika", onda njegov niskobudžetni prvenac "Ulice zla", "Kazino", "Avijatičar"...

Nisam ni ja neki poznavalac filma ali posle ove pročitane knjige otvorili su mi se mnogi vidici. Kupi je obavezno.

Slika

Nisam ni ja čitao Dejanove romane, mada su mi se svideli njegovi nastupi u "Utisku nedelje", bio je idealista, gotivan čovek.
Trenutno čitam "Komo" Srđana Valjarevića i dvotomno delo Slobodana Vukovića "Srbi u narativu Zapada". Dadoh preko 50 evra za knjigu i nije mi žao.

Slika
By Tamerlan
Ima li ovde aktivnih igrača video igrica? Vidim da se najavljuje novi Sony Playstation (7. novembar) koji će koštati čak 930 evra, vredi li to kupovati?

Slika

Inače već 20 godina ne igram ništa osim FM-a. Komp mi je kanta, ne može da se nosi sa ovim novim stvarima koje iziskuju brutalnu grafičku kartu, procesor itd.

Inače kako doći do igrica starih kojih više nema u prodaji (fazon prvobitnih verzija Max Payne, Medal of Honor, Call of Duty, avantura Monkey Island, MAFIA, Hercules, Resident Evil, Commandos, Hitman, Project IGI...), tako te stare igre me zanimaju sa početka 2000-ih, čisto da se malo vratim u tinejdž mladost.

Uz kakve video igre ste vi odrastali? Šta sad klinci igraju?
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Valderama napisao: Pon Sep 16, 2024 6:56 pm
Salvatore Guliano napisao: Pon Sep 16, 2024 3:39 pm Ja od kuma za rođendan dobio knjigu o Martinu baš, krenuo da čitam pre neki dan na odmoru i skontam da, s obzirom da nisam neki filmofil i preterani poznavaoc filma, nisam skoro ništa njegovo gledao. Sama knjiga je pisana od strane Meri Pet Keli, meni je bilo ultra teško da skontam nešto, jer što se kaže sa ozbiljnim znanjem i predznanjem se mora u kafanu ići.

Nisam ni znao da je izašla njegova biografija, to mora da se kupi!
Inače kreni od filma "Dobri momci", to je stvarno neprevaziđeno remek-delo. Mogu slobodno reći da je u rangu Kopolinih "Kumova".
Pogledaj "Razjarenog bika", onda njegov niskobudžetni prvenac "Ulice zla", "Kazino", "Avijatičar"...

Nisam ni ja neki poznavalac filma ali posle ove pročitane knjige otvorili su mi se mnogi vidici. Kupi je obavezno.

Slika

Nisam ni ja čitao Dejanove romane, mada su mi se svideli njegovi nastupi u "Utisku nedelje", bio je idealista, gotivan čovek.
Trenutno čitam "Komo" Srđana Valjarevića i dvotomno delo Slobodana Vukovića "Srbi u narativu Zapada". Dadoh preko 50 evra za knjigu i nije mi žao.

Slika
Krenuo sam sinoć baš pred termin sa ženom da gledam Goodfellas, to jeste antologija, znam neke delove, možda ga i jesam gledao nekad, al valja u cugu pogledati. Hvala na preporukama, videću jedan po jedan da skidam sa liste. A onda polako i knjigu da vratim na repertoar da bih mogao nešto da shvatim :D

Što se tiče Tiaga, deluje mi ovaj "Zamalek" kao putopis, koji se pretvara u zanimljivu priču, ali pisan u tako laganom ritmu i narativu, da se guta prosto, volim taj format gde su glave po 2-3 strane i gde (većina u prvom delu knjige) mogu da se čitaju i nevezano jedna za drugu. Kad pročitam i ostala njegova dela, napisaću i komentare knjiga.

Što se tiče igrica, od korone sam odustao od njih, tad sam bio reaktivirao FM pasiju, ali evo 4 godine ništa ne igram virtuelno, jedno 3-4 meseca sam igrao fifu na telefonu zbog sestre koja trenira fudbal i igra tu igricu pa smo igrali jedno protiv drugog i to mi bilo zanimljivo. Onda sam shvatio koliko igrača ne znam danas :o Sve u svemu te konzole nikada nisam imao, kad se igrao PES ili FIFA igralo se na kompu ili se ode u igraonicu, svakako neću igrati sam to, pogtovo sad kad imam klinca. Zdravlje Bože, kad on poraste, možemo igrati ako tad to bude u modi, za sad se dobacijemo loptom i učimo da puzimo :D
By Tamerlan
Hahaha učimo da puzimo :P ...nažalost nemam dece. Kad dobiješ klinca onda je verovatno sve podređeno njemu i to je opravdano. Menja se život u najpozitivnijem smislu. Supruga pada u drugi plan. :D

Nadam se da će te redovno dobijati u partijama PES-a ili FIFE za jedno 6-7 godina. Navijam za njega. 8-)

Primetio sam da si ti veliki ljubitelj savremene književnosti. Uzgred, drago mi je što ti se probudio i interes za filmom. Kamo sreće da su svi mladi Srbi nalik tebi. :clap:
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Valderama napisao: Uto Sep 17, 2024 8:02 pm Hahaha učimo da puzimo :P ...nažalost nemam dece. Kad dobiješ klinca onda je verovatno sve podređeno njemu i to je opravdano. Menja se život u najpozitivnijem smislu. Supruga pada u drugi plan. :D

Nadam se da će te redovno dobijati u partijama PES-a ili FIFE za jedno 6-7 godina. Navijam za njega. 8-)

Primetio sam da si ti veliki ljubitelj savremene književnosti. Uzgred, drago mi je što ti se probudio i interes za filmom. Kamo sreće da su svi mladi Srbi nalik tebi. :clap:
Hvala na komplimentu. :D

Što se tiče savremene kniževnosti, nekako mi je da ne kažem logičnije, ali opet lakše, da čitam nju nego neke klasike, jer je lakše shvatiti vremenski period u kojem je pisano, onako treba se prebaciti u neko davno prošlo vreme.

Što se tiče malog i PESa / FIFE, ja ću kao i moj ćale biti takav da ga neću pustiti ni u tabliću, ni na basketu, mora da nauči da gubi i da je to normalno i da se još više trudi da pobedi. Strogo, ali pravedno, mislim da samo tako može dete da se nauči pravim vrednostima.
Korisnikov avatar
By Korto Malteze
Valderama napisao: Uto Sep 17, 2024 9:52 am Ima li ovde aktivnih igrača video igrica? Vidim da se najavljuje novi Sony Playstation (7. novembar) koji će koštati čak 930 evra, vredi li to kupovati?

Slika

Inače već 20 godina ne igram ništa osim FM-a. Komp mi je kanta, ne može da se nosi sa ovim novim stvarima koje iziskuju brutalnu grafičku kartu, procesor itd.

Inače kako doći do igrica starih kojih više nema u prodaji (fazon prvobitnih verzija Max Payne, Medal of Honor, Call of Duty, avantura Monkey Island, MAFIA, Hercules, Resident Evil, Commandos, Hitman, Project IGI...), tako te stare igre me zanimaju sa početka 2000-ih, čisto da se malo vratim u tinejdž mladost.

Uz kakve video igre ste vi odrastali? Šta sad klinci igraju?
Taj sam. Imam 50 godina, i igram se jos od spektruma. Dan danas skoro svaki dan. Trenutno sam opcinjen VR igrama, kojih realno ima vrlo malo a da su stvarno vrhunske, ali su meni otvorile jednu novu dimenziju - prvi put kada sam stavio to cudo na glavu smejao sam se kao malo dete, i posle mnogo godina otkrio nesto sasvim novo u zivotu...

Te stare igre koje si nabrojao vecinom imas kao pirate. Pogledaj GOG varjante jer su one prilagodjene novijim masinama.

Sto se tice kupovine tog sonija 5 licno ga ne bih kupio, jer ta generacija nije izbacila maltene ni jednu eksluzivnu igru, prakticno sve najboje igre se mogu igrati i dalje na soniju 4 za sitne pare. Posebno ako imas kao ja modovan - imam bukvalno sve sto postoji od igara za soni, plus oko 150 spomenutih VR igara. To nikada ne bih mogao sebi priustiti da kupim. Doduse sve te igre malo bolje rade na petici, u smislu brzeg ucitavanja. vise FPS-a u sekundi, a neke su dobile i patch sa malo boljom grafikom. Ali meni kao ne previse zahtevnom igracu to ne znaci dovoljno da bi kupio peticu. Da posttoji modovana petica mozda bh je i uzeo, a ovako ne.

Evo jedan od bezbroj klipova koji pokazuju koliko je VR zabavan.

• 1
  • 3787
  • 3788
  • 3789
  • 3790
  • 3791
  • 3818

Калина је баш успорио.. Изгледа да га полако сти[…]