- Pon Sep 16, 2024 5:33 am
Gledao sam noćas Skorsezeov "Shutter Island" i mozak mi se vezao u čvor.
skeske napisao: ↑Pon Sep 16, 2024 12:37 pmSinoć pred zoru sam pogleedao film prvi put u životu i skontao sam osnovanost teze da je to kinematografsko delo od koga se "mozak znoji". Baš kompleksna priča. Danas, posle druog gledanja, sam u fazonu - ovo je najbolji film svih vremena.Valderama napisao: ↑Pon Sep 16, 2024 5:33 am Gledao sam noćas Skorsezeov "Shutter Island" i mozak mi se vezao u čvor.Uf to je klasik, cudi me da nisi prije pogledao.![]()
Salvatore Guliano napisao: ↑Pon Sep 16, 2024 3:39 pm Ja od kuma za rođendan dobio knjigu o Martinu baš, krenuo da čitam pre neki dan na odmoru i skontam da, s obzirom da nisam neki filmofil i preterani poznavaoc filma, nisam skoro ništa njegovo gledao. Sama knjiga je pisana od strane Meri Pet Keli, meni je bilo ultra teško da skontam nešto, jer što se kaže sa ozbiljnim znanjem i predznanjem se mora u kafanu ići.Nisam ni znao da je izašla njegova biografija, to mora da se kupi!
Što se njegovih filmova gledao sam Vuka sa Vol Strita i Taksistu, to je ono da znam da sam gledao, možda sam nešto uhvatio od ostalog deo na TV-u nekad davno, al eto i mene čeka lista Skorsezovih filmova.
Šta preporučujete, odakle da krenem? Prema knjizi bi trebao od Poslednjeg iskušenja Hristovog...
Inače na odmoru sam pročitao veoma dobru knjigu pokojnog Dejana Tiaga Stankovića "Zamalek". Topla preporuka svima, možda ovih dana dok su mi sveži utisci i napišem komentar knjige. Ali ono što me je posle nateralo da malo pročačkam po njegovoj biografiji i shvatio sam da ima šta da se još pročita, tako da sam odmah naručio i ostale dve knjige "Eštoril" i "Odakle sam bila više nisam". Tiago je bio sjajan lik u svakom pogledu, pogledao sam par intervjua i emisija sa njim i mogu reći da je bio stvarno poseban lik. Prvi put sam čuo za njega u Marka Žvaci pre par godina kad ih je ugostio u Lisabonu, a onda sam se susreo sam njim u epizodi "Tatologije" kod Miše Stojiljkovića.

Valderama napisao: ↑Pon Sep 16, 2024 6:56 pmKrenuo sam sinoć baš pred termin sa ženom da gledam Goodfellas, to jeste antologija, znam neke delove, možda ga i jesam gledao nekad, al valja u cugu pogledati. Hvala na preporukama, videću jedan po jedan da skidam sa liste. A onda polako i knjigu da vratim na repertoar da bih mogao nešto da shvatimSalvatore Guliano napisao: ↑Pon Sep 16, 2024 3:39 pm Ja od kuma za rođendan dobio knjigu o Martinu baš, krenuo da čitam pre neki dan na odmoru i skontam da, s obzirom da nisam neki filmofil i preterani poznavaoc filma, nisam skoro ništa njegovo gledao. Sama knjiga je pisana od strane Meri Pet Keli, meni je bilo ultra teško da skontam nešto, jer što se kaže sa ozbiljnim znanjem i predznanjem se mora u kafanu ići.Nisam ni znao da je izašla njegova biografija, to mora da se kupi!
Što se njegovih filmova gledao sam Vuka sa Vol Strita i Taksistu, to je ono da znam da sam gledao, možda sam nešto uhvatio od ostalog deo na TV-u nekad davno, al eto i mene čeka lista Skorsezovih filmova.
Šta preporučujete, odakle da krenem? Prema knjizi bi trebao od Poslednjeg iskušenja Hristovog...
Inače na odmoru sam pročitao veoma dobru knjigu pokojnog Dejana Tiaga Stankovića "Zamalek". Topla preporuka svima, možda ovih dana dok su mi sveži utisci i napišem komentar knjige. Ali ono što me je posle nateralo da malo pročačkam po njegovoj biografiji i shvatio sam da ima šta da se još pročita, tako da sam odmah naručio i ostale dve knjige "Eštoril" i "Odakle sam bila više nisam". Tiago je bio sjajan lik u svakom pogledu, pogledao sam par intervjua i emisija sa njim i mogu reći da je bio stvarno poseban lik. Prvi put sam čuo za njega u Marka Žvaci pre par godina kad ih je ugostio u Lisabonu, a onda sam se susreo sam njim u epizodi "Tatologije" kod Miše Stojiljkovića.
Inače kreni od filma "Dobri momci", to je stvarno neprevaziđeno remek-delo. Mogu slobodno reći da je u rangu Kopolinih "Kumova".
Pogledaj "Razjarenog bika", onda njegov niskobudžetni prvenac "Ulice zla", "Kazino", "Avijatičar"...
Nisam ni ja neki poznavalac filma ali posle ove pročitane knjige otvorili su mi se mnogi vidici. Kupi je obavezno.
Nisam ni ja čitao Dejanove romane, mada su mi se svideli njegovi nastupi u "Utisku nedelje", bio je idealista, gotivan čovek.
Trenutno čitam "Komo" Srđana Valjarevića i dvotomno delo Slobodana Vukovića "Srbi u narativu Zapada". Dadoh preko 50 evra za knjigu i nije mi žao.
![]()
Valderama napisao: ↑Uto Sep 17, 2024 8:02 pm Hahaha učimo da puzimoHvala na komplimentu....nažalost nemam dece. Kad dobiješ klinca onda je verovatno sve podređeno njemu i to je opravdano. Menja se život u najpozitivnijem smislu. Supruga pada u drugi plan.
![]()
Nadam se da će te redovno dobijati u partijama PES-a ili FIFE za jedno 6-7 godina. Navijam za njega.![]()
Primetio sam da si ti veliki ljubitelj savremene književnosti. Uzgred, drago mi je što ti se probudio i interes za filmom. Kamo sreće da su svi mladi Srbi nalik tebi.![]()
Valderama napisao: ↑Uto Sep 17, 2024 9:52 am Ima li ovde aktivnih igrača video igrica? Vidim da se najavljuje novi Sony Playstation (7. novembar) koji će koštati čak 930 evra, vredi li to kupovati?Taj sam. Imam 50 godina, i igram se jos od spektruma. Dan danas skoro svaki dan. Trenutno sam opcinjen VR igrama, kojih realno ima vrlo malo a da su stvarno vrhunske, ali su meni otvorile jednu novu dimenziju - prvi put kada sam stavio to cudo na glavu smejao sam se kao malo dete, i posle mnogo godina otkrio nesto sasvim novo u zivotu...
Inače već 20 godina ne igram ništa osim FM-a. Komp mi je kanta, ne može da se nosi sa ovim novim stvarima koje iziskuju brutalnu grafičku kartu, procesor itd.
Inače kako doći do igrica starih kojih više nema u prodaji (fazon prvobitnih verzija Max Payne, Medal of Honor, Call of Duty, avantura Monkey Island, MAFIA, Hercules, Resident Evil, Commandos, Hitman, Project IGI...), tako te stare igre me zanimaju sa početka 2000-ih, čisto da se malo vratim u tinejdž mladost.
Uz kakve video igre ste vi odrastali? Šta sad klinci igraju?
Tesko onima koji u autoritet gledaju kao u istinu,umesto u istinu kao u jedini autoritet!