- Pet Dec 29, 2023 12:41 pm
Upravo tako, mnogo grešaka naših, mnogo dobrih stvari naših s druge strane, dosta loše suđenje i onda se jedna ovako tvrda utakmica sa ozbiljnim protivnikom završi na jednu loptu. Promašili smo dosta bacanja, imali par gluposti u napadu, u odbrani smo još i odlično odigrali u zadnjoj četvrtini, ali eto nije nam se dalo da pobedimo. Daleko od toga da nismo postojali, prosto falilo je tu doprinosa PJ koji je za 12 dobio 5 ličnih, falio je Smajli kao bitan šraf u timu, Zek je bio skroz van ritma napadački. Nije mi jasno da je Bruno igrao celo prvo poluvreme, a Kaminski praktično celo drugo. Nije mi jasno držanje Danila na klupi 28 minuta, pa onda ubacivanje hladnog u ovakvoj utakmici, realno je trabao igrati nešto malo u prvom poluvremenu i imati par pokušaja i čuvati Belija. Nejasno mi je i držanje Pantera u petroci, kada mu ništa ne ide i kada srlja...
Žabari su vrlo dobro odigrali, muški, jako, nisu nas pustili da se raspucamo, nisu se uplašili atmosfere, igrali su pametno, igrali su i zanimljivo. Preozbiljna su oni ekipa, samo su kratki za više od PO im po mom mišljenju treba još 2 igrača. Mnogo mi se sviđaju, sloboda koju im je dao Banki je mnogo značila i prepoznavanje liderstva u Šengeliji koji je prošle godine bio marginizovan dala je novi šmek ekipi. Takođe, odlično korišćenje Belija.
Ono što želim da se načestitam svim onim pozerima iz Arene koji nisu gledali više 10 utakmica u životu, a koji su zviždali Jaramazu i vatali se za glavu kada je mašio bacanja i imao pogrešan pas... To nisu navijači, nisu ni simpatizeri, to su pozeri i takvi najviše problema prave našim igračima, pogtovo domaćim. Jaramaz je bio sinoć uz Nanelija naš najbolji igrač na obe strane parketa i kada god je trebalo je bio tu da pogodi, da probije, da odigra odbranu na Šengeliji, da ide na skok u napadu i uhvati 2 mnogo bitne lopte u zadnjem minutu. Jare je naše dete i on razume situaciju u kojoj je i daje sve od sebe i biće samo bolji, ima mnogo limitiranu ulogu i jasno mu je da ne seme iz nje da iskače, jer će Željko da ga ubije, zato i njegova igra izgleda kao u grču. Neće se on nikada dovesti u situaciju da napravi 4 faula za 13 minuta kao PJ pa da na to dobije i tehničku i bude izbačen iz ovako bitne utakmice. Da imaće, imao je i ima svoje mane i pravi greške i to je normalno, ali prosto domaći igrači su ti koji moraju nositi ekipu i to je amin.
O kapitenu mogu do prekosutra da pišem, ja tog čovek ne podnosim, jer nikad nisam načisto sa njim ili je pukovnik ili pokojnik, mnogo sebi daje za pravo u odbrani da ne radi ništa i to ne mogu da dopustim da gledam. U napadu je on jedan od najboljih igrača u EL, ali prosto mora da zna kada treba da forsira, kada ne i mnogo je korisniji kada mu lopta nije u rukama ceo napad, već kada mu se iz inicijalnog napada predaje lopta ili mu ide izlazni pas.
Sviđa mi se opcija da lopta ide Frenku u zadnjem napadu, nije pogodio, nema veze, pre toga je 2 puta pogodio, to je košarka.. Ja bih tu loptu za zadnji napad dao Jaretu jer je apsolutno zaslužio to i odlučio bih se za to da mi centar/Frenk izvodi loptu.
Nije kraj sveta biće još poraza, sve je to normalno. Idemo dalje!