Teme vezane uz Evroligu, Evrokup, evropske lige... sve vezano uz evropsku košarku
MileBL napisao: Čet Jul 27, 2023 9:43 am Juancho u Pao, bogam Ataman se ne sali
Sad je pitanje hoce li blentavi gazda moci sve to da plati
Ne brinem ja za gazdu ima on para i platiće i on voli da je ovako u centru pažnje uvek, tako da jedini problem može da bude da krenu kola nizbrdo, a da se ovaj u svom očaju prešmrče i onda popizdi načisto i zavrne slavinu...

Zanimljivo tržište ove godine, nije mi jasno zbog čega Juančo nije otišao u Barsu, nije valjda da su mu toliko pare bitne, a tamo mu brat i fin roster, kao i deo sastava repke.

Monako sa Kembom na već postojeći roster će biti haos jaki, plus su dodali Kornelijea, Žaitea i onog Tarpija iz repke.

Real sa Kampacom za 40% bolji tim, mada ne bi me čudilo da i oni nekog još dodaju na roster.

Barsa zanimljivo krenula u rekonstrukciju, Wili Henrnangomez, Brizuela, Para + ovi starosedeoci, dakle okreće se ka domaćim opcijama.

Olimpijakos je menjao Slukasa za NWG, Bolomboja za Milutinova i Vezenkova za Sikmu, biće oni ako ništa zanimljiviji ove godine sa mnogo više opcija, a čeka se tek neka bomba kod njih.

Baskonija radi onaj klasični smećarski posao, svake godine bunari nove igrače ispod radara, dovodi ih daje im šansu i onda ih prodaje, ove godine nove akvizicije su Niko Manion, Kodi Miler Mekentajer, Kalifa Diop i Čimo Moneke. Čeka se tu još par igrača, ostali su od okosnice Kocar, Kastelo, Hauard i Vanja.

Alba ista priča kao i Baskonija, samo što su kod njih sada svi oni igrači koji su bili okosnica tima godinama unazad otišli: Sikma, Lo, Smit, Erikson, Blat. Za sad ništa konkretno nisu uradili, ali očekuje se opet neko rudarenje i kod njih.

Efes ulazi u postaAtaman eru, sa Čanom na klupi, sa nekim blagim restartom, gde je Vasa zamenjen sa Tomsonom iz Baskonije,

Fener je uzeo Madara, Siestea, Papajanisa i Šanlija, što je vrlo zanimljiv ulov, videćemo koga će još Itudis da uzima...

Bajern nije uspeo da uradi ništa sa Trinkijerijem, doduše delilo ih je baš malo od plasmana na F4 pre dve godine, ali ove godine su ih isekle povrede i rezultat nikakav. Restart počinje sa Pablom Lasom, koji je doveo Bukera i Edvardsa iz Fenera, Radnočnića i Bolomara, otišli su: Volden, Jaramaz, Hanter, Rubit... Ostali Bonga, Lučić, Veb, Obst, Gifaj... Zanimljiv projekat za praćenje i povratak Lasa.
Vrlo zanimljiv transfer, Nejt Rivers, dečko koji je pre 2 godine igrao u Ciboni i bio jedan od najboljih njihovih igrača, je prošlu sezonu igrao u Italiji, a juče je potpisao za Valensiju. Dečko upamćen kod nas kao krađa u fantaziju, dobra streč četvorka, visok, skočan, vrlo zanimljiv, a mlad igrač, potpisao za ovog evroligaša na 3 godine. Tamo će biti druga opcija na četvorci, jer su za prvu opciju uzeli Ojelejea iz Virtusa, koji se tamo i nije baš najbolje snašao, ali dečko u svom prajmu 28 godina, ovde će imati dosta prostora i mnogo manje pritiska nego u Bolonji. Dobar šuter, prošle godine u EL čak 46% za tri u EL, a zanimljivo da je najbolje partije imao baš protiv Valensije, uključujući rekord karijere od 21 poena.

Valensija inače nakon što se oslobodila Dubljevića i Rivera, uzela Brendona Dejvisa za startnog centra, o njemu ne treba puno trošiti reči jedan od najboljih centara u EL. A tu su na centru dodali i Babakara Traorea iz Tofaša, koji je imao odličnu sezonu u Turskoj, 2.13 dečko, tip igrača kao što su Mustafa i Jusufa Fol, samo eksplozivniji i lakši. Takođe na 4-5 imaju Demijena Inglisa kao rezervnu opciju. Dečko je bio član Monaka one godine kad su osvojili EK, pa prošle godine sa Gran Kanarijom osvojio opet EK. Zanimljiv igrač, još jedan debitant u EL.

Na bekovskim pozicijama pored Krisa Džonsa, doveli su još jednog skorera u vidu Kasiusa Robertsona. Dečko iz Kanade, prošle sezone imao prosečno 18 poena u ACB ligi. Prema nekim pisanjima čeka se Met Tomas koji je izvisio u Panati i deluje da su oni kompletirali roster. Dosta je tu novajlija i debitanata na ovom nivou, ali Baskonija i Valensija samo tako i funkcionišu zadnjih par godina, klasično rudarenje...Na sve to trener brat Alex Mumbru, bivši kapiten Bilbaa.

1. Džons, Robertson
2. Met Tomas?, Hermanson
3. Klaver, Lopez-Arostegi,
4. Olijele, Inglis, Rivers
5. Dejvis, Ture, Pradilja

Poenta ovog dela posta je da ne mora da se dovede igrač koji je igrao u Milanu, Olimpijakosu, Feneru i sličino da bi mogao da bude pojačanje na najvišem nivou. Primera radi prošle godine, Valensija dovela: Džonsa iz Asvela, Rivero iz Burgosa, Veba iz Mursije, Kajl Anderson iz Kanade, prethodno igrao za Fuenlabradu, u doselekciji zimus zbog povreda doveden Harper iz G-lige i Evens iz Betisa.
MileBL napisao: Uto Avg 01, 2023 10:01 pm Tanak je ovo sastav, bas mi je cudno kako su uspjeli nagovoriti Dejvisa da dodje
Meni je on jedan od najboljih centara u EL, bukvalno sve zna i moze
Jeste na papiru tanak, ali upravo ovo što sam napisao na kraju, ni prošle godine Veb, Rivero, Harper i slični nisu bili vau imena, pa su se promovisali u solidne EL igrače. Čeka Met Tomas, a možda i još nekoga dovedu. Evo u međuvremenu od juče su produžili Harpera.

Što se tiče Dejvisa, slažem se da je jedan od najboljih EL centara jer stvarno malo ima mana u oba pravca igre, ali ponudili su mu novac, dosta minuta i život u Valensiji, koja je jedan prelep grad. Što je najgore on je mogao u bilo koji jači klub, u prajmu je košarkaški gledano, pogotovo za centre 32 godine ima, ali moguće da mu je ovo bila najbolja ponuda za život.

Dosta su o tome pričali u Urbonas podkastu Erik Mekalum i Tomas Vokap, ne bira se ponuda samo na osnovu toga koliko para ćeš dobiti i koji te klub želi. Uzima se tu u obzir i kakav je grad u pitanju, kako će porodica da ti se uklopi u život tamo, da li i koliko se putuje na utakmice i slično... Ipak će oni da žive u tom gradu u trajanju ugovora tipa 2 godine, možda za njih kao košarkaše u ovom ritmu to i nije toliko bitno u smislu da ne provode puno vremena kod kuće i nemaju slobodno za uživanje, ali za njihove porodice je bitno svakako. Zato dosta igrača iz USA bira Grčku, Španiju, Italiju.
Baš zanimljiv meč u Atini.. Milutinov i Gos rešili u produžetku.. Mnogo moćno deluje Milutinov..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Baš zanimljiv meč i iskreno ni u jednom trenutku nisam sumnjao da će Oly dobiti... prosto su kvalitetniji i uigraniji. Milutinov će biti najbolji centar lige uz Tavaresa nema tu šta, pogotovo što ga lepo koriste i što ima ko i da mu da loptu dole i da utrči kad ga udvoje i da čeka na trojci. Posložio je sve to moj brat Barcokas. NWG je odličan izbor, u pravim godinama, dokazan igrač, nema potrebu da igra 35 minuta, sve ume da radi i plus već je bio u ovom sistemu. Odlično se i Sikma uklopio u tim. Sa Brezdajikisom to će biti još bolji tim, mislim da im možda fali još jedan solidan bek za rotaciju, ali meni su oni F4 tim.
Вечерас Реал дочекује Далас у Мадриду, ревијална утакмица саставни део припрема НБА екипе за нову сезону... Наравно све у светлу Луке Дончића.

Можда и буде занимљив меч, с обзиром да је Реал шампион Европе и да су задржали цео тим и да су колико толико у некој форми (далеко је то од праве такмичарске), али одиграли су 4 званичне утакмице. До сада су победили само 2 пута НБА противника, биће занимљиво то погледати.

Иначе пре је била пракса да се те утакмице играју често, али ето од корона године мислим да није било...

Реал показује своју величину још једном. :clap:
U sinoćnjem spektaklu i okršaju NBA tima i šampiona Evrolige, pobedu je u jednom zanimljivom meču odnela ekipa Real Madrida. Sve je bilo vrlo onako svečano, na početku je i Luka igrao, kao što je i bilo najavljeno nekih 5 minuta. Nije ni Kajri igrao , takođe očekivano.

A onda je preraslo u jednu zrelu utakmicu NBA tipa. Drugo poluvreme je delovalo vrlo pristojno za moj ukus, šta više bilo je i dosta atraktivnih poteza i rezultatske klackalice Real je stizao, pa se Dalas odaljavao i tako do kraja. A onda serija Reala za okretanje rezultata i pobeda na kraju, Kampaco je stavio poslednji ekser svojoj bivšoj ekipi.

Što se samog meča tiče, u Realu su iznenađujuće puno minuta i poena imali metuzalemi Ljulj, Rudi i Ćaćo. Ljulj je igrao kao pre nekih 5-6 godina, tako je sveže i raspoloženo delovao. Pored toga Ljulj i Rudi su težili ka atraktivnosti, te su svaku priliku koristili za neki brz ritam, za neko lepo dodavanje, za pas za zakucavanje centru i tako.. Sve u svemu jedna sasvim gledljiva utakmica. Pored čudne raspodele minuta i 250+ poena kombinovano, glavni utisak je kako je Tavares ispao nekorisan i smešan u više situacija i kako on, po mom mišljenju, ne bi mogao da napravi neku prevagu u NBA. Tu se onda vidi razlika između NBA i EL, jer bekovi Dalasa, Kari prvi je par puta bez ikakvog straha protiv njega igrao i davao poene šutem, čega se dosta igrača u EL plaši i što većina njih nije u mogućnosti da uradi jer je Tavares na šutu i pretnja je od blokade. E ovde se jasno videla ta razlika, taj delić sekunde koji deli NBA i EL igrača pri izbačaju...

Odlična partija Poarjea, koji je dobio skoro 30 minuta, jedino je više od njega igrao Jabusele.

Nije mi jasno šta je sa Tavaresom bilo u prvom kolu EL, sinoć je igrao 16 minuta, ne znam da li će igrati u četvrtak...

Svakako vrlo zanimljivo i hrabro od Reala da su igrali sinoć taj meč, s obzirom da su igrali u nedelju protiv Đirone, a u četvrtak igraju EL sa Efesom u Istanbulu, pa sa Mursijom u nedelju, pa onda ulaze u duplo kolo gde ih čekaju mečevi sa Žalgirisom i Milanom kod kuće.

Real zadržavanjem kompletnog rostera od lani i zamenom NVG-Kampaco,je po mom mišljenju opet glavni favorit za osvajanje. Širina rotacije, uigranost tima i samopouzdanje će im biti glavni aduti. Trenutno su bez Deka, ali kad se on vrati biće to jači tim za nekih 20%. Kontam da će dodati još nekog tokom sezone ako se uvidi da negde nešto fali i to mislim da će nekog iz NBA bez problema da povuku. Mislim da su puni na svim pozicijama sa po barem 2 iskusna EL igrača, uz to ima tu i nekih mlađih koji će kroz sezonu dobiti neke minute, ako ih zaobiđu povrede, mislim da se F4 neće dovoditi u pitanje.
Jedna vrlo zanimljiva situacija će se desiti, a to je da će jedna od najboljih ekipa u istoriji Evrolige, do kraja sezone svoje domaće mečeve igrati u dvorani Aleksandar Nikolić - poznatijoj kao Pionir. Razlog za to je veoma ružan - rat u Izraelu i Palestini. Pa su se eto od predloženih par gradova i opcija (Kipar, Grčka, Srbija) čelnici kluba iz Tel Aviva odlučili za beogradski hram košarke-Pionir. Vrlo zanimljiva situacija, gde ćemo u našoj prestonici ove sezone moći da gledamo čak 3 tima koji se takmiče u EL.

Naravno, neće biti moguće mnogo toga na utakmicama, verujem da će i kupovina karata biti vrlo složena, kao i samo obezbeđenje. Primera radi OAKA prošle nedelje je bila skoro pa prazna, jer po nekom pravilu mora da se smanji kapacitet dvorane za 30-40%. Na to je ogroman broj vojske bio prisutan na utakmici, što svakako nije dalo tu čar utakmici, ali eto uspelo se nekako.

Interesantno je da će na kraju Makabi odigrati verovatno samo jedan meč u svojoj hali u EL ove godine i to je bio prvi u kojem su pobedili Partizan, dakle nismo uopšte imali sreće...
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 52
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]