- Uto Jan 17, 2023 10:37 am
Klasično mlaćenje sinoć protiv MZT-a, mislim da je bilo i nepotrebno da se napada na 19 sekundi do kraja na + 50 razlike, prosto to se ne radi... Svakako dobra stvar je da su nosioci igre odmorili, da su mlađi i domaći igrači dobili mnogo više minuta i tu se nije dovodio u pitanje ishod, samo rezultat. Neverovatan procenat šuta iz igre smo imali 75% što je rekord ABA lige, ali opet i igrali smo rasterećeno, a i protivnik je bio vrlo loš i dozvoljeno nam je dosta zicera, bilo je puno pucanja odbrane gde smo imali vrlo lake završnice akcije nakon izolacija ili slično. Utakmica nije nikakvo merilo, ali je sigurno prijala momcima koji su namestili ruku za meč sa Valensijom koji može puno toga da odluči u ovoj sezoni i našim nadama za PO EL.
Kao što rekoh pred ng, imamo nešto "lakši" raspored do utakmice sa Fenerom, ali opet meni nikako nije jasno kako možemo da izgledamo u nekim utakmicama kao što je bila sa Makabijem malodušni, a onda odigramo protiv Monaka onako zrelo i srčano... Za plasman u PO nam treba i neka pobeda na strani, ne možemo biti samo domaćica, jer u krajnjem slučaju i nismo sve dobili kod kuće. Velika je razlika igre u gostima i kod kuće i to mi deluje neozbiljno, kao da ne mogu da nađu pravu žicu, kao da nemamo tu energiju, kao da ne može da se nađe prava petorka koja bi pokrenula tim. Pobede nad Efesom, Fenerom i Monakom pokazuju kako ozbiljni možemo biti, al opet porazi od Valensije, Makabija i slično pokazuju kako loše možemo izgledati.
U Valensiji se mora dobiti da bismo nešto očekivali...
Što se tiče eventualnog pojačanja, ono koje sam prizivao Singltom se vratio u Efes, što je donekle i logičan potez i za jednu i za drugu stranu. Smatram da nam treba još jedan igrač 4-5 za rotaciju umesto Vladimira, kako bismo održavali nivo u EL, pogotovo u duplim kolima.