Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
MileBL napisao: Uto Nov 01, 2022 3:43 pm Kontam da ne neko nekome nesto duzan, pa daj da ispeglamo racune
Slicno je bilo sa bivstvovanjem Keselja, Cirbesa, sada Dzenkinsa u FMP-u, koce im znati
Što se tiče FMP-a, i Dženkinsa tu je druga priča, on je tip igrača koji je trebao Stefanoviću u rosteru, pa je zbog toga doveden i igra dosta dobro i radi ogroman posao. Ima nekih 20 minuta na parketu, tu je da smiri strasti, da bude Trentu tu kada treba iskustvo, da donese ogromnu energiju u odbrani, ali ima i solidnu napadačku ulogu. Tako da je ovo win win situacija.

FMP je samostalan u zadnje dve godine, od kako je Filip postao direktor i postavili su vrlo zdrave temelje (koliko se to može reći za filijalu klub CZ), ali u zadnje dve godine nije bilo prebacivanja igrača iz jednog u drugi klub, nije bilo sklanjanja i slično. FMP pokušava da se vrati na ono što je bio pre fuzije i da zasebno funkcioniše od Zvezde i ima svoje igrače i živi od njihove prodaje. Moram priznati da mi se taj projekat veoma sviđa, sticajem okolnosti najbolji drug mi radi tamo pa imam i informacije iz prve ruke. Sam pokušaj učestvovanja u Fiba Ligi šampiona je bio način da se finansijski obezbede dodatno, jer se za učešće uzimaju fine pare, a opet su i onaj kvalifikacioni turnir, barem prvo kolo, organizovali u BGu, bili na kraju vrlo blizu, ali se sticajem okolnosti ispalo u zadnjoj rundi kvalifikacija. Skauting rade odličan, isčupali su prošle godine Tasića i Nevelsa, dali neki novi život Džonsu, Nerandžiću, Stepanoviću, Simoviću... Rade iskreno dosta dobar posao, sad su doveli Trenta, Birča i Valinskasa od stranaca, koji deluju kao dosta dobra pojačanja za ovaj nivo. Uz sve to data je šansa i mladim igračima poput Vujčića, Šaranovića, Pavićevića... Izundu izgleda dosta bolje nego u prethodnim sezonama, meni je on poor man Lesor.

Svakako igraju dosta dobru i lepu - modernu košarku. Imaju odličnu hemiju u ekipi, dobro podeljene uloge i rezultati sami dolaze, što je dosta bitno i za trenera i za igrače, tako da su ove sezone sa samo jednim porazom i to od Zvezde u ABA ligi i trenutno su na 2. mestu, sa utakmicom više od CZ i CEDOL
By surda
Je li gledao iko kraj utakmice Borac-Split?
Pratio malo do zadnje cetvrtine i sad vidim da okrenuse u zadnja 3 min.

Bitna pobjeda u borbi za opstanak Borca.
Korisnikov avatar
By The Answer
Ja sam ugasio 2 i nešto minuta pred kraj... celu utakmicu su vodili, mislio sam da nema šanse... pogađam kao i uvek!
Korisnikov avatar
By BBBbbb
Djordje Gagic u Borcu
Nisam par sezona imao prilike da idem u halu da gledam, kaze mi drugar da je manja poseta, ljudi malo besni na upravu jer su nekim lokalnim "klincima" cepidlacili za pare pa momci otisli u KLS timove za vece pare, a da su neki dovodjeni sa strane bas losi.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Само бих да изразим дивљење игром и концептом који је Јусуф патентирао у Задру, одлично то изгледа морам признати... Врло занимљив тим са свега 4 странца, од чега само један Амер, остало су момци из региона. Баш оно прави тим за концепт регионалне лиге, имаш пар искусних али не маторих играча који су били играчи ротације у неким јачим клубовима као што су Рамљак и Жганец, има доста младих играча и просек година има је мањи од 23. Занимљиво ми је да су у просеку сви ту негде по висини, просечна висина 199, од чега је највиши играч 210 а најнижи 188, плус су сви физички доста јаки, те ми делује у неким тренуцима као да играју са 5 играча истих габарита. Јусуф ту практично од 14 играча колико је регистровано користи свега 9 играча, док још 3 играча добијају врло скромне минуте. Брза игра на кош више, врло јак темпо, са пуно скокова, са пуно шутева, врло неугодна екипа, а као што рекох сви су ем у најбољим годинама (најстарији играч 93) ем сви високи и јаки. Екипа за избегавати свакако, то су показали и победама против Звезде и ФМП-а, као и у поразу од Будућности где су просули огромну предност у минут игре на невиђене глупости. Њих видим у плеј офу, јер физички су јачи од већине екипа и могу им свашта направити...

Игокеа је претрпела одређене промене у току сезоне, где је отишао Стивенс и повредио се Накић, те је Бајић потегао за Гагијем Милосављевићем и Ненадом Неранџићем, што су врло занимљива појачања и за овај ниво такмичења одлични домаћи играчи. Одличну сезону има Танасковић, огромно појачање су Реј и Крофорд, а добру сезону поново има и Стефан Ђорђевић. Занимљива екипа, уз Волера који игра топло - хладно, као и уз пар играча улоге попут Кондића, Марића, Делалића и Јошила делују фино. По мом мишљењу они су легитимни конкуренти за плеј оф, још ако се лепо скоцкају Гаги и Ранџе, биће то добар тим.

Будућност која, рекао бих никад скромније није изгледала у задњих 10 година, ове сезоне игра туц-муц, делују врло чудно, али просто немају додатни квалитет који им треба да би угрозили вечите из Београда. Ове сезоне доста тумбања, од тренера, преко промашених појачања, до доста повреда одређених играча, Будућност ни у једном тренутку није изгледала моћно нити сигурно. У последњих недељу дана довели су два озбиљна појачања Обрајана и Ерика Грина, где у овом другом пре свега добијају озбиљног скорера али и солидног разигравача, који је фалио овом тиму. Обрајен је дошао као замена за Вајта, који након повреде од прошле сезоне када је био у Звезди није успео да се врати у праву форму, па је и овде шкартиран. Иначе Обрајен је класичан ЕК играч, највише је мени запао за око као члан Монака, не претерано јако појачање, али можда потребна нова крв и ново лице у екипи. Док Грина не треба претерано представљати, бивши НБА играч, члан Олимпијакоса, Валенсије и Фенера у ЕЛ, као и један од најбољих скорера у ЕК у дресу Башкершехира, долази из Хапоел Холона. Мислим да ће се он врло брзо и лако наметнути као прва виолина тима, ал опет не знам колико је то добро радити у сред сезоне, јер може бити контрапродуктивно по хемију екипе. Свакако ако ни ова шок терапија не успе, Будућност нема шта претерано да тражи у плеј офу.

У плеј офу свакако ће бити и Олимпија из Љубане и ФМП, док ће се 8. путник тражити у тимовима попут Цибоне, Дербија, Морнара, Сплита...
Korisnikov avatar
By Lepus
Jovanović koji uvodi Šehovića na 1.38 do kraja prvi put u igru na 20+ razlike. Anbulivubul.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Lepus napisao: Ned Jan 15, 2023 9:17 pm Jovanović koji uvodi Šehovića na 1.38 do kraja prvi put u igru na 20+ razlike. Anbulivubul.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Jovanović je pokazao da nije za više od neke Mege, jer da radi "pod pritiskom" mu ne ide od ruke, mada Budućnost ove godine i nije tim u kojem je neki specijalni pritisak. Dobar je za razvoj mladih, ok je za neki tim iz sredine tabele, sve preko sa većim očekivanjima, očigledno nije za njega
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Posle toliko godina, Golemac dobio otkaz od Cedevite, presudan je izgleda bio debakl od Zadra u prošlom kolu. Neverovatno mi je da tim poput Cedevite koji je jak EK tim, sa solidnim rosterom može da dozvoli sebi da ih Zadar nakanta 20 razlike (u jednom trenutku je bilo i blizu 30). Svake godine se pominjalo da će dobiti otkaz i svaki put je gospodin Jurica opstajao na klupi i izvlačio živu glavu. Nikako mi nije jasna ta Cedevita i njihovi rezultati.

S druge strane Zadar, u kojem ne cveta cveće i koji je u problemu sa finansijama već ko zna koju godinu, ali od januara su zvanično ponovo počeli da se žale na neisplaćene plate... Za sada je od svih samo Jordano otišao, ostatak tima je ostao na okupu i pišu zanimljivu priču, u PO su trenutno. Tim je vrlo atipičan, klasične tabadžije, prosek godina 27, prosečna visina 2 metara, imaju samo jednog Amera, ostalo sve domaći igrači + par momaka iz regiona. Igra se fizička košarka, igra se brz ritam, igra se na kontre što više i na individualni kvalitet i igru 1na1.

Kad smo kod neisplaćenih plata, Cibona u kojoj su igrači nakon ovog meča stupili u štrajk, jer su od početka sezone primili samo jednu platu. Kakava priča za romane, a momci igraju košarku ono pravo na 8-13 su i imaju i šanse za PO.

Biće zanimljivo, Igokea u zoni ispadanja, a Mega vrlo lako uskočila u PO poziciju...
Korisnikov avatar
By Zex88
Kakva je ovo nameštaljka u Skoplju?

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

• 1
  • 500
  • 501
  • 502
  • 503
  • 504
  • 515

Калина је баш успорио.. Изгледа да га полако сти[…]