Teme vezane uz sve reprezentacije
Korisnikov avatar
By alonzo86
Valderama napisao: Pet Maj 20, 2022 8:57 pm Sastavite najjaču srpsku reprezentaciju od 1995. do 2022.

Đorđević, Teodosić, Vujanić
Bodiroga, Danilović
Stojaković, Paspalj
Bjelica, Savić
Jokić, Divac, Rebrača
With all due respect za Savića u današnjoj kosarci ga ne bih stavljao na poziciju 4. I takođe za Vujanića, koji je imao potencijala da bude GOAT ali su ga povrede omele, ne sećam se baš najbolje kakav je bio defanzivac, ali uz Saleta i Tea bi bio potreban jedan plej koji bi dizao defanzivne sposobnosti, a da u isto vreme igra ne pada sa njim u igri, a to su po meni Saša Obradović i Stefan Marković, i meni prednost tu nedvosmisleno ima Obradović. Do duše, mogao bi tu da se stavi kao treća opcija Vasa, kao dvostruki uzastopni osvajač Evrolige, ali reprezentaciji još uvek nije dao ništa.

Što se bekova tiče, redosled bih napravio ovako, po meni GOAT-a naše reprezentacije i mog idola iz detinjstva Bodirogu bih mrdnuo na poziciju 3 i pustio bih ga da igra ono što Lebron igra godinama, Point Forward, što je Bodiroga igrao kad je Lebron bio tinejdžer, bek broj 1 za mene je Danilović, za Bogdanovića sam morao naći mesta, jer poslednja dva turnira sa reprezentacijom bez njega bi bili uništeni potpuno, ona utakmica poslednja protiv Španije kad su svu odbranu sručili na njega a on imao neke visoke procente mi je bila neverovatna, zapravo, cela se reprezentacija raspadala dok je on imao visoke procente konstantno, i siguran sam da će uskoro napraviti nešto veliko sa reprezentacijom, tako da on mora u 12.

Prvo krilo naše reprezentacije je za mene Bodiroga, with all due respect za Stojakovića, ali bi obojica imali visoke minutaže u nekoj zamišljenoj utakmici sa ovom reprezentacijom koju selektiram :D

Paspalj je i pre igrao i na 4, a u današnjoj košarci mislim da bi on bolje igrao na 4 nego na 3, ne mogu da ga zamislim da npr sa svojom visinom juri Rudi Fernandeza iz najboljih dana po terenu. I Paspalj za mene ima prednost u odnosu na Bjelicu, ali moram da priznam da sam Paspalja gledao samo na snimljenom finalu iz 95. i Olimpijskim igrama 96, gledao sam zapravo celo OI Atlante 1996, ali sam bio mali da bih spazio stvari koji mogu da spazim danas.

Za mene je prvi centar naše reprezentacije Rebrača, tog čoveka niko nije mogao da izdominira, i mislim da u sistemu gde imamo dominantne bekove bi se on najbolje uklapao, Divac je na drugom mestu, Jokić, bez obzira na sve NBA MVP trofeje itd je na trećem. Jokić je igrač oko koga mora da se izgradi sistem, ne mogu da zamislim kako bi se on uklopio sa svim ovim igračima koji su voleli, ili jos uvek vole, da imaju loptu u rukama, da budem iskren to mi je briga još uvek, ne znam ako bude igrao kako će se njegova igra iz Denvera preslikavati na našu reprezentaciju, nadam se da Kari ima rešenja.

Đorđević, Teodosić, Saša Obradović
Danilović, Bogdanović,
Bodiroga, Stojaković,
Paspalj, Bjelica
Rebrača, Divac, Jokić
By Tamerlan
Ja sam gledao Paspalja na svim utakmicama EP 1995. u Atini i na OI 1996. u Atlanti. On je imao savršenu tehniku, odličan šut.

Sećam se da smo u finalu OI protiv Amera u 1. poluvremenu bili potpuno ravnopravni. Paspalj im je u prvom delu igre strpao 16 poena, nisu mu mogli ništa. Baš se postavio kao vođa.

Zašto Savić ne bi mogao da igra četvorku?
Korisnikov avatar
By alonzo86
Valderama napisao: Ned Maj 22, 2022 5:52 pm Ja sam gledao Paspalja na svim utakmicama EP 1995. u Atini i na OI 1996. u Atlanti. On je imao savršenu tehniku, odličan šut.

Sećam se da smo u finalu OI protiv Amera u 1. poluvremenu bili potpuno ravnopravni. Paspalj im je u prvom delu igre strpao 16 poena, nisu mu mogli ništa. Baš se postavio kao vođa.

Zašto Savić ne bi mogao da igra četvorku?
Bio sam premlad za 1995-1996, iako sam 96. gledao sve utakmice. Finale 95 i 96 sam ogledao vise puta u skorije vreme, secam se Paspaljeve partije protiv amera 96te.

Iskreno, ni Savica se ne secam najjasnije, ne secam se da je on neko ko je uopste igrao licem ka kosu ili je uzimao suteve spolja, uvek mi je delovao kao teski centar, mozda gresim, ipak mi nije ostao u secanju... Ali ne mogu da zamislim duel Savic - Durant recimo, ili Savic - Galinari, ne mogu ni da ga zamislim da brani Pau Gasola ili Novickog... Ne mogu da zamislim da Savic cuva nekoga ko gleda na kos sa 7 metra daljine. Kod nas u reprezentaciji je i Tomasevic igrao 4, misljenja sam da on danas ne bi mogao da bude 4 recimo, barem ne na tom nivou.

EDIT: Sad sam pogledao 2 njegove kompilacije na YT, i dalje mi deluje kao centar, nisam video nijednu akciju da kreira sam sebi licem ka kosu itd, sut sa poludistance je imao, i tri je sutirao tu i tamo, samo se dizao na sut dugo, kao tipican centar, mislim to su moja zapazanja na osnovu klipova i veoma veoma bledog secanja, kao sto kazem mozda gresim zestoko...

EDIT2: Gledam dalje, ipak ima neke lepe suteve spolja itd, ali mi se i dalje cini da mu je 5 prirodna pozicija.

EDIT3: Sad citajuci malo, vidim da jeste bio svrstavan kao krilni centar, verovatno je da potpuno gresim u vezi njega... Nije mi jasno kako ga se ne secam iz Spanije 97, jel tamo bese bio onaj okrsaj sa Fuckom kad ga je lupio po rukama itd ?
Korisnikov avatar
By alonzo86
Valderama napisao: Pon Maj 23, 2022 2:42 am Da, prebio je Fućku u finalu. Žoc je isticao da je Savić najzaslužniji za titulu prvaka 1997. jer je svojim "svirepom" sekirama uterao strah u kosti Fućki i tako ga neutralisao.

Mislim i da je kao igrač Kindera bio MVP fajnal-fora Evrolige 1998. godine.

U svakom slučaju, odličan igrač.
Ne dovodim u pitanje uopste kakav je igrac bio. Jedino sto sam ga ja, ocigledno pogresno,posmatrao kao peticu uvek.

U svakom slucaju, ako bih ubacio Savica u sastav, to bi bilo umesto Bjelice, Bjelica koliko god najbolja cetvorka bio koju smo imali u poslednjih 15ak godina, u mojim ocima ima jedan nedostatak, nije konstantan. Savic je bio konstantan igrac.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Filip Petrušev šamion Evrope!

Da se vratimo na dilemu od početka sezone gde su ga mnogi hteli u KKP ili KKCZ, a on (Miško) se odlučio za Efes.

Da pogledamo šta je dobio u Efesu:
1. igra u timu sa Larkinom i Vasom, na treninzima se šiba sa Plajsom, Danstonom, Singltonom, Moermanom...
2. igra Evroligu, odigrao je 22 utakmice na najvišem nivou u Evropi, u 4 bio starter, u proseku imao 9 minuta u igri, mnogo više igrao na početku sezone. Ima prosek od 5 poena i 1,6 skoka po utakmici, što za 10 minuta u Efesu i nije loše. Imao je dve vrhunske partije protiv Reala (17poena i 2 skoka) i Žalgirisa gde je imao (14p, 6s i 3 asistencije).
3. osvojio je EL
4. trener Ataman, koji daje mnogo slobode igračima i toleriše greške

Šta bi u KKP ili KKCZ dobio:
1. igrao bi sa znatno slabijim saigračima, na treningu bi imao konkurente u vidu Mitrovića i Kuzmića, odnosno Lesora, Balše, Alena i Zeka.
2. imao bi više prostora za igru procena u Zvezdi 15ak minuta, u Partizanu 20, verovatno bi imao više proseke u slabijim timovima, pogotovo u Partizanu jer je u pitanju EK nivo. U ABA ligi bi bio dominantan, ali to je bio i prošle godine u Megi.
3. eventualno bi osvojio ABA ligu, što za CV i nije neka stavka
4. kod Radonjića i Obradovića u ovakvim sezonama igrač koji je poluprodukt i kojem treba vremena i prostora za učenje i napredak bi imao mnogo više pritiska nego slobode

Suma sumarum, odličan posao Miška, svakako kompenzacija za ostanak Vase u timu, a sa druge strane ni Filip nije loše prošao. Plus da dodam da u Turskoj nije igrao puno jer je uglavnom bio prekobrojni stranac, ali kada je igrao imao je odlične partije uglavnom, te prosek ove sezone ukupno ima 15 p, 6s i 1 asistenciju.

Čak i ako se ne odluči Efes da ga zadrži, Miško ga može plasirati dalje sa ovakvim brojevima.

Zašto sve ovo pišem, pa zato što nam dolazi EP, na kojem očekujem Filipa u timu, mislim da će biti dosta značajan za Karijevu četu.
Korisnikov avatar
By skeske
Rezonski je bilo ovo sa Efesom. Imas hrpu staraca na svojoj poziciji i ocekivati je bilo da pruze neke losije partije kao i da pauziraju solidan period. E sada, nije imao srece u cinjenici da je Danston iron man i plese po terenu sa 40 godina. Sigurno je da je pokupio par caka, stekao iskustvo, ali sada mu treba da dodje u ekipu gdje ce biti starter, npr u KKCZ :D . Gotovo sam siguran da ce doci u KKP ili KKCZ, u zavisnosti ko bude igrao Evroligu.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Ja sam bio ubedjen da je Plajs vec bio dogovorio neki odlazak iz Efesa, a onda ostao u posledjem trenutku i sjebao minutazu Petruseva.
  • 1
  • 949
  • 950
  • 951
  • 952
  • 953
  • 1165
NBA

Topic za sve ovo bavljenje kosarkom ima 3 meseca i[…]

KK Crvena Zvezda 26/27

Ocekujem najgoru ekipu u istoriji kluba gde se ne […]

Vratiću se na nešto što smo Karabura[…]