Teme vezane uz sve reprezentacije
Korisnikov avatar
By Zex88
Pozdrav i tebi.

Meni Kuzmic ne bi igrao ispred Milutinova zbog dve stvari..Odbrane i napada.. :)

Mulitinov je mnogo bolji napadac,ima bolji sut,odlicno prati pik,moze da igra i iznad obruca..
Odbrambeno,mislim da je nas najbolji defanzivni centar i meni bi on bio zacementiran kao prva izmena Jokicu..
Kos Kuzmica najvise cenim sto zna da napravi "livadu" ostalo je vec godinama u padu..

Sto se tice Bobija,on moze u ekstremno malim intervalima da napravi veliku stetu rivalu i on bi mi bio jos uvek treca opcija..

Deda(Davidovac) se klasicno svake sezone raspada do kupa,a tu se onda budi.. On je mnogo bolje izgledao pre nekoliko sezona..

Bjelica..Hm..Ne svidja mi se kako su ga pokvarili u nba.. Gledam sad i u GSW ima dosta losih navika iz prethodnih ekipa.. Ali mislim da treba da bude tu..

Meni Micic vs Nedovic nije dilema iz 2 razloga..
Pod 1,Micic mi je cist plej dok se Nedovic profilisao kao bek suter i nisu jedan drugom konkurencija.. I pod 2,Micic je kao mvp vodio Efes do titule prvaka Evrope,dok je Nedovic najbolji u ovom bednom PAO-u.

Sto se tice Pokusevskog,neka dodje da trenira i nek se vrati za koju sezonu kad bude spreman..

Edit: I da Teo dokle god zeli je meni tu u 12h.. Pa makar da mase peskirom..

Edit2: Ostace pesma i uspomena na Tea kapitena..

https://youtube.com/shorts/3aNGFS2-KQk?feature=share

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By skeske
Ovaj spisak je zanimljiv i predstavlja super temu za razgovor.
U dosta stvari se tu ne slazem, ali mozda bih razmislio za Tea. Medjutim, Teo je vodje jedne generacije, sigurno nece otici na taj nacin, i ne treba da ode tako da ga se prestane zvati. Plus on (kao i Bobi) moze dati ekipi zamah i promijeniti tok utakmice. Mislim da vise ne moze da je vodi, ali mora biti u 12.
Dalje, mislim da nikad necemo doci u situaciju da imamo sve igrace na raspolaganju, sto zbog povreda, sto drugih stvari, ali meni je ovdje jedina Dilema sta cemo za defanzivca na 1-2.
Micic, Teo, Nedovic
Bogdanovic, Guduric
Da li zvati Jovica koji je ispovredjivan, ili ici sa ovako ofanzivnom bekovskom postavom. Ne znam stvarno
Sto se tice krila i krilnih centara, tu imamo tri sigurne opcije i jednu dilemu. Da li Dobric, ili ganjati neku cetvorku a Kalinica koristiti vise na 3? Ja bih to ovako sastavio:
3- Lucic, Dobric
4. Kalinic, Bjelica
Prvenstveno jer moramo dobar dio meca igrati sa Lucicem i Kalinicem na 3/4. A postoji i jedna pomalo zaboravljena cinjenica, ybog sadasnje uloge i selekcije suteva Dobrica. On sa strane pomoci moze ubaciti 6/7 trica u seriji kada namjesti noge. Pritom, treba nam njegovo trcanje, odbrana i generalno energija sa ovakvom postavom bekova.
Sto se centra tice, tu je po meni sve jasno.
5. Jokic, Milutinov, Bobi
Milutinov kao bekap je savrsenstvo, posebno na ovakve bekove, a Bobi je igrac koji mijenja tok utakmice, tu ne moramo uopste da polemisemo. Bobi se ne smije gledati kroz NBA teren, pravila i igru. Mi cemo igrati FIBA takmicenje, bez defanzivne 3 sekunde, manjim terenom i sporijom kosarkom.

Dakle
1. Micic, Teo, Nedovic
2. Bogdanovic, Guduric
3. Lucic, Dobric
4. Kalinic, Bjelica
5. Jokic, Milutinov, Bobi

Zamjene, da upadnu po potrebi:
-Jovic, Jaramaz
-Andjusic
- Marinkovic
- Smajlagic
- Kuzmic

To je to sto se mene tice :D
Korisnikov avatar
By Zex88
Salvatore Guliano napisao:Pozdrav i dobro nam došao Pepsone.

Zanimljiva tema vazda bila i biće :D

Nego, kako vam deluje Jaramaz u prvoj sezoni u EL... ?
Kao i Ivanovic..Razliciti nivoi se osete..

By Pepson_89
Hvala na dobrodoslici, i zahvaljujem na dobrim komentarima.
@Zex
Nisam primetio da Milutinov koristi taj svoj sut, ali ako je misljenje da je bolji od Kuzmica u odbrani onda se ne bih bunio da ga zameni, jer su mi odbrana i skok i bili glavni parametri. U blagu korist Kuzmica mi onda preostaje to da ga lakse zamisljam zadovoljnog u ulozi rezervnog centra, ja nekako uvek naginjem da bekap centra igra neko ko je inace navikao da da maksimum u ogranicenim rolama. Cisto psihicki mislim da je teze glavnim igracima da se naviknu na ulogu bekapa, a Milutinova racunam kao glavnog centra u ekipama gde je bio. Nadam se da bi Milutinov igrao 100% energetski i motivaciono u nekoj roli od 10minuta da odmeni Jokica.

Za Bobija se ne slazem jer mislim da u laksim utakmicama nema potrebe za njim, a u tezim utakmicama on nema sta da trazi, pre svega u odbrani, a cini mi se da u poslednjih par akcija ni u napadu nije bio prednost.

I ja mislim da Bjelica treba bar jos jednu akciju da proba, ali da mu se ne da previse kredita na osnovu minulih takmicenja, nego da se posteno izbori za minute pored pre svega Kalinica/Lucica/Smajlagica i da u skladu sa time dobije ulogu, bila ona 5 ili 30 minuta.
Slazem se da je Davidovac nazalost malo pao, ja mu nekako verujem, i rado bih ga imao kao 10-12 igraca. Ali eto poslednja sansa Bjelici je mozda i dalje aktuelnija, pod uslovom da pokaze postovanje ka takvima kao sto je Davidovac koji bi poginuli na terenu, i da se ne razvlaci po terenu.

Micicu svaki respekt za osvajanje Evrolige, zaista je poveo Efes do titule svojim prodorima protiv Barse u finalu i zasluzeno uzeo MVP priznanje. U reprezentaciji se dosad nije pokazao, ali zasluzuje svakako da bude deo tima.

Ako je Nedovic presao na beka i ne moze pomoci na pleju, onda on zapravo konkurise Bogdanu i Guduricu sto nije zavidna pozicija. Mozda jos manje zavidna za Gudurica. Ja bih nekako uvek poveo Nedovica kao keca u rukavu, mislim da on moze da izmisli neke poene kad je ekipa u losem momentu. A racunam i da moze nekad i keca da odigra, nije da on bas nista ne vidi.

Znaci da na Pokusevskog ne mozemo racunati jos 2-3 godine? Da li je to zbog tela ili zbog neozbiljnog tima/uloge u NBA?

Postovanje za Tea, ali bih ja stavio emocije na stranu i pozvao ga da bude asistent i da se ne odvaja od ekipe. On ce svakako biti odlican trener, i iznenadicu se ako ne krene tim putem narednih godina. Mislim da je Jovic korisniji, i upravo popunjava tu potrebu za defanzivno-orijentisanim bekom ako sto je Skeske pomenuo.

@Skeske:
Za Bobija I Tea sam prokomentarisao iznad, Teoodosic svakako moze da pomogne u organizaciji napada nekih 10-15minuta, ali mislim da mu je telo ozbiljno palo (iako nikad nije bilo nesto posebno) i da bi to doslo do izrazaja i kostalo nas u odlucujucim mecevima, pre svega u odbrani a mislim da bi bilo i izgubljenih lopti i cudjenja "kako ovo nije faul", dok protivnici trce kontru. Zavrsni mecevi, posebno u poslednjoj cetvrtini, uvek zahtevaju cvrstinu, koju Teo prirodno gubi.

Meni se Dobric jako dopada, i definitivno pripada u 12 kao rezervna trojka. Skroz se slazem i mislim da ima odlican mentalitet i da bi pokidao kao bekap trojka, plus moze da agresivno pritisne sve 3 spoljne pozicije.

Na centru ostajem pri Smajlagicu kao nekom ko bi bio strasno motivisan i energetski pravo pojacanje za reprezentaciju. Strasno je agilan i ne preza ni od cega, pomalo kao Novica kada je bio u mladjim danima. Jos uz to sve moze da pogodi spolja u ok procentu. Bobijev doprinos mi je zanemariv u odnosu na njega. Eto i ti mislis da je Milutinov dobar za bekapa, verovatno ste upravu.
Bobi je skoro jednako beskoristan i u NBA i po FIBA pravilima, i jedan je od glavnih razloga nedavnog poraza od Italije u Beogradu. Previse je naivan u igri, i nema potreban karakter("bezobrazluk") da se fizicki nametne u napadu.

Sve u svemu, kod mene situacija onda izgleda ovako:
1 Micic Jovic
1/2 Nedovic
2 Bogdanovic Guduric
3 Dobric
3/4 Kalinic Lucic
4 Bjelica
4/5 Smajlagic
5 Jokic MIlutinov

Zanimljivo da od ovih 12, 6 su prosli kroz ruke Radonjica (mozda mozemo izuzeti Vasu koji je vise napredovao posle rada sa Jasikeviciusem), a 3 kroz ruke Vujosevica, koji doduse ne radi vec duze vreme. To je lep kompliment za Radonjica i njegov rad poslednje decenije.

@Salvatore
Jaramaz bi po meni mogano da pomogne u slucaju da nemamo Jovica, da odigra tu defanzivnu ulogu, i organizuje napad po potrebi. Ali bi jos svek bio downgrade u odnosu na Jovica, uzevsi u obzir ovo sto prikazuje u Bayernu ove sezone, iako je momak ok resenje za trecu opciju na 1/2 u slucaju odsustva nekoga.
By milanezija
Stalno se zaboravlja jedan faktor sa SP, mi smo ubedljivo najbolje delovali sa Jokic-Milutinov tandemom u igri. To, pametno iskorisceno je ozbiljna snaga. A ne sumnjam tu u Karija ni najmanje, kao Divac-Kotur

Naravno tu petorku moraju da okruze dobri šuteri i solidni defanzivci, na to bih možda BBa na 1 stavio čak, ali kao kreatora koristio Jokića
Korisnikov avatar
By Zex88
Pokusevaki je meni izgledao ove godine losiji nego prethodne,a telo mu je jos uvek kao da ga ne hrane..Dug je put za njega do mesta u 12 sto se tice Srbije..

Mene najvise u kosarci nervira sto nema ko u fudbalu prijatelhskih meceva,kvalifikacija gde imas sve igrace,pa da mozes da isprobas mlade igrace..

Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
U prednosti Milutinova u odnosu na Kuzmica uzeo bih i broj godina, bukvalno Kuzmic ima jos 2 sezone kosarke, a Milutinov moze da igra jos 5,6 godina.
Sto se tice Marjanovica ja bih ga zvao samo ako ne bude isao Jokic, pa da on bude rezervni centar sa poenima u rukama. Kao trecu opciju ga ne bih zvao.
Petrusev bi mi bio ispred Smailagica, jednostavno u onim prozorima je pokazao dosta toga kada je igrao i imao je vrhunsku sezonu u Megi koji Smailagic jos nema, a dolaskom Lesora je potpuno izgubio i svoju bitnu ulogu u Partizanu.

Micic, Teodosic
Bogdanovic, Guduric, Nedovic ( Jovic )
Kalinic, Lucic, Dobric
Bjelica, Petrusev (Smailagic)
Jokic ( Bobi ), Milutinov
Korisnikov avatar
By skeske
milanezija napisao: Sre Feb 23, 2022 5:14 pm Stalno se zaboravlja jedan faktor sa SP, mi smo ubedljivo najbolje delovali sa Jokic-Milutinov tandemom u igri. To, pametno iskorisceno je ozbiljna snaga. A ne sumnjam tu u Karija ni najmanje, kao Divac-Kotur

Naravno tu petorku moraju da okruze dobri šuteri i solidni defanzivci, na to bih možda BBa na 1 stavio čak, ali kao kreatora koristio Jokića
Tu stavis jos Lucica, Kalinica i Bogdanovica, a Jokica gurnes na 1 :D
  • 1
  • 945
  • 946
  • 947
  • 948
  • 949
  • 1165
NBA

Topic za sve ovo bavljenje kosarkom ima 3 meseca i[…]

KK Crvena Zvezda 26/27

Ocekujem najgoru ekipu u istoriji kluba gde se ne […]