Dve utakmice, nebo i zemlja, u Podgorici protiv SCD bez ikakvog žara, kao pod ručnom, dosta lutanja i odsutnosti kod većine igrača, a onda u Pioniru spektakl.
Stvarno fina atmosfera na tribinama i ogromna energija na terenu, deluje mi možda i najjača od početka sezone. Svako ko je ušao u igru dao je svoj doprinos, gas se nije spuštao, borbenost, želja za pobedom, koncetracija, sve na mestu je bilo prosto. U jednom trenutku fazon 16. minut ulazi prvi put u igru i Avram, koji je ove nedelje od strane GM-ova EK proglašen za najboljeg odbrambenog igrača takmičenja, a mi do tada igrali opasno dobru odbranu i primili minimalno poena. Rekoh sebi u tom trenutku jbt koju mi privilegiju imamo da najboljeg odbrambenog lige ubacijemo tek tada kada smo otišli na +20.
Ogromna nam je širina, ali prosto se vidi da se od prve petorke očekuje dosta i deluje mi da ako oni ne otvore dobro, da u drugoj nema puno igrača koji mogu doneti dodatnu energiju i ispraviti greške, odnosno stizati rezultat. Smajliju se smanjila dosta minutaža, kao i Balši, ali zato će moći svoj maksimum da daju u tih 15-20 minuta, a ne da odrađuju 30-35 preko svojih mogućnosti. Lesor je za ovaj nivo takmičenja elitni igrač, kao i Panter i Lidej, što je i bilo jasno svima na početku sezone i dok je igrao za Makabi, jer je dečko legitimni EL centar.
Mur se nametnuo kao prvi plej nekako, ali nešto mi je mnogo pasivan u odnosu na ono što on ume, ali valjda se to od njega traži i on to odrađuje dosta dobro za sada. Madar se konačno malo opustio. Raduje dobra partija Kuruca, koji je pored ogromne energije u odbrani doneo i par pogodaka za tri i neka kucanja a i promašaje istih

Trifa, takođe dosta dobro izgleda na terenu, na obe strane i takođe i on daje dobru energiju.
Sve u svemu, dosta lepo je sve to izgledalo. Zaustavili smo im najboljeg igrača i jednog od najboljih poentera takmičenja na 14 poena, što uopšte nije mala stvar. Na kraju stoka razlike.
Ogroman sajz imamo, to kad se pogleda defanzivno petorka Panter, Danga, Kuruc, Lidej, Kopriva, to je da se usereš iskreno, mada ni Lesor nije ništa lakši zalogaj, al nekako forsiramo domaće
Sutra, odnosno danas igramo protiv Mege, odloženu utakmicu, u kojoj očekujem pad energije, ali verujem da imamo dosta igrača u rotaciji i da će Žoc namenski nekog od glavnih igrača da izostavi, kako bi neko od ostalih dao dodatni gas. Nekako očekujem da ćemo odmarati Zeka sutra, te da će Smajli da igra više u paru sa Lesorom i da će imati više prostora na 4 konačno.
Protivnik nam nije ni blizu po kvalitetu, al treba dobiti ovo, mada treba naći motiva i energije da se odigra ovako "nebitna" već pobeđena utakmica posle one partije protiv Hamburga, no za to je tu Žoc.

Onda odmah za vikend i Cibona, pa opet EK, nešto jači raspored konačno. Na kraju nam ovo odlaganje kola i pauza u EK super legla, da smo se fino skockali, uigrali Lesora i sačekali zaražene, povređene da se vrate, tako da sad još samo pauza za KRK i onda nema spuštanja gasa do kraja sezone.
Ovo već deluje na šampionski tim, mada, kao što kaže jedan veliki nemač pojma, nije Hamburg nikakav reper.