Ja ne znam sta je ovo, kao sto rekoh neki dan, sve mi ovo smrdi zestoko... Lidej, jedan od najboljih krilnih centara EL dolazi u Partizan da igra EK i ABA ligu, ne verujem da nije imao drugih ponuda. Isto kao sto je Panter dva puta odbio produzenje ugovora u Armaniju da bi dosao kod nas.

Druga zanimljivost je upravo ovo sto je Zex i napisao sva tri pojacanja su potpisana na 2 godine, to nikada nije moglo da se desi u DV eri, nismo mogli ni trikom da potpisemo stranca kolko god bio prosecan na 2 godine, al od kako smo postali ikebana to je moguce, te se potpisivali i Pejdz i Tomas i CMM i Mozli na 2 godine. Za vreme DV nismo mogli da zadrzimo ni domaceg, ni stranog igraca na kraju sezone ako je nesto napredovao, cerupali nas svi koji su stigli... Ali vremena se menjaju
Sve u svemu nikako nisam ocekivao jos jednog od top 10 igraca u EL na svojoj poziciji u nasem Partizanu, ne mogu prosto da se naviknem da mi to mozemo, pogotovo nakon onog cemera iz prosle sezone. Daleko od toga da sam nezadovoljan, ali nekako nisam ocekivao da ce sve ovo da izgleda tako kao sto izgleda. Naravno da nisam verovao da ce Zoc da dodje i da radi i pokusa da osvoji EK i ABA sa Zagorcem, N. Jaknovicem, Perkinsom, Mikom i slicno. Znao sam da ce mu biti sastavljen jak tim, ali nisam mogao ni da pretpostavim da cemo dovesti ovakva dva igraca koji mogu da igraju bilo gde u EL kao starteri... Nekako sam zamisljao da ce nam tim biti ove godine tipa Vesterman, Gagi, Vanja, neki dobar EK igrac, jedan EL igrac i neki jos domaci kao Avram. Ovo nikako nisam mogao da pomislim ni u vlaznim snovima... Verujem da se nista nece prepustati slucaju, jer se EL moramo dokopati, sad da li ce biti lakse osvojiti EK ili ABA, pojma nemam...
Sad kad smo dosli na taj nivo da mozemo dovesti bilo koga ocekujem Marka Lukovica ili Dalibora Ilica kao rezervnu cetvorku. Domaca rezervna opcija sa fizikalijama i kapacitetom da napreduje kod Zeljka i da uci od Lideja. Iskreno Lidej mi je bio jedan od omiljenih igraca u EL, vrlo zahvalan timski igrac, moze puno da da i poenterski, a moze i da samo cuti i radi posao. Odlican skakac, odlican defanzivni igrac, sve u svemu meni nikako nije bilo jasno sto ga je onomad Olimpijakos pustio u Zalgiris.
Na pleju ocekujem pravog plejmejkera, kreatora, kome ne treba puno lopta u rukama i koji ce da diktira tempo ekipe, bice to neki iskusan stranac po svemu sudeci, jer domaceg igrac takvog nemamo sem eventualno Pefija, dakle neko tipa NWG, Laprovitova, Grejndzer, Volters, Vonamejker, Strelnijeks, mada mi je tu najrealnija prica da dodje Vesterman. Verujem da se nece traziti skorer, jer imamo Pantera, vec da ce se gledati neko ko pegla odbranu i vodi igru.
Pejdz mi se nekako ne uklapa u ovaj tim, pogotovo po dolasku Avrama, mislim da ce se on izgurati iz tima i da ce umesto njega peglati dvojku Trifa. Na trojci imamo Zagora i Dangu, ja bih tu dodao Micova, a razmislio o izbacivanju Zagora i uvodjenju malog Radovanovica.Mozda bih ja i Vanju umesto Pejdza uzeo, al onda bez Micova. Mnogo bih voleo Micova da vidim kod nas u dresu, mada sam to mislio pre nego sto smo postali kosarkaski Anzi iz Makackale.
Na centru ocekujem takodje nekog jakog vrednog radnika koji ume da igra i odbranu i napad, ne verujem da cemo imati skorera nekoga ko zna kako dobrog, jer toga slabo ima u Evropi. Zato prizeljkujem Ondreja Balvina, momak iz Ceske, stalni reprezentativac, bivsi igrac Gran Kanarije, trenutno igra za Bilbao. Imao je u LS prosecno 13 poena uz 8 skokova, u kvalifikacijama za OI je imao 12 poena, 10 skokova i 2.3 asistencije po mecu, u ACB ligi 11.5 poena 8.6 skokova i 1.5 asistencija. Druga zelja bi mi bila Dilan Ostekovski, jedan od najboljih centara EK, igrac Ulma, totalno atipican igrac, o kojem smo pisali dosta ove sezone. Mada, kolko sam shvatio juri se Petrusev, ako ne trazice se neki centar tipa Dzordan Miki, Majkl Erik i slicno...
Naravno da cemo napraviti jaci tim od ovog sto ja smisljam, jer ja nemam predstavu kolko novca imamo u opticaju

, a napravicemo i jaci tim jer smo tako u mogucnosti.

Kad je bal, nek je bal!
Kako kaze ona stara iz DV ere: "stvarnost nije okolnost na koju se obaziremo"