Ja sam od Ozark odustao u prvoj sezoni jer mi se učinila kao Breaking Bad sa lepšim pejzažima...gotivim Bejtmena, ali mi je nekako delovala već viđeno. Takođe, sama serija nema baš mnogo veze sa The Wire jer je narativno mnogo drugačija (The Wire je unikatna serija jer svaka sezona ima posebnu centralnu priču, a sve povezuje grad Baltimor kao univerzum u kojem se priče događaju - 1. sezona je oko Barksdale bande, 2. sezona je oko lučkih radnika, 3. sezona je nastavak priče o Barksdale bandi i o Hamsterdam-u, 4. sezona je o deci iz geta, 5. sezona je senzacionalističko novinarstvo), dok se radnja Ozarka vrti oko jedne porodice u problemu.
Meni se čini da je ''zlatno doba'' tv serija prošlo i da je sve manje kvaliteta...nema više serija koje su kvalitetom približne The Wire, Sopranos, Mad Man...Ono što je meni trenutno najzanimljivije jesu mini-serije...u pitanju su pratkično filmovi od 7-8 sati, gde postoji jasna priča koja treba da se ispriča...priča ima početak i kraj (za razliku od serija poput Lost ili Prison Break ili Homeland ili X Files, koje počinju sa dobrom idejom kako da navuku gledaoce, a kraj pokušavaju da smisle usput...u ovu kategoriju bih ubacio i Counterpart, koji ima odličnu 1. sezonu, ali baš lošu drugu ili Battlestar Galactica, koju su krajnje nepotrebno razvukli) i postoji dovoljno vremena da se priča ispriča (za razliku od filmova gde celu priču morate da spakujete u 2 sata)...The night of, Big little lies, Escape at Dannemora, sve odlične mini-serije koje preporučujem...mnogo mi je krivo što Denis Vilnev ne radi Dinu u formatu mini-serije...čini mi se da je 3 sata suviše kratko da se ta priča kvalitetno ispriča. Skoro sam gledao Bodyguard (glavni lik je Richard Madden - Rob Stark iz GoT), mini-serija od 6 epizoda...odlična gluma, vrlo zanimljive 4 epizode i onda žestoko sranje u poslednje dve.