Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By Bojdo
forfang napisao:

http://www.eurohopes.com/rankings/2004

Ranking eurohopesa za 2004 pokazuje koliko su neozbiljni. Samo jedan od razloga zasto su izgubili kredibilitet stalnim lupetanjima.

Ma njih niko vise ne uzima kao relevantan faktor. Ja tamo nisam usao godinama. Sada vidim nema ni Radovanovica u TOP.

Kad prodje EP, lista im se totalno promjeni. Tako može svako da vodi ovakav sajt, gdje čeka EP da bi imao bolju sliku. Velika mudrost.

By Bojdo

Два млада српска кошаркаша, чланови наших млађих репрезентативних селекција Алексеј Покушевски (Олимпијакос) и Немања Поповић (Црвена звезда), добили су позив за учешће на петом овогодишњем реномираном кампу ФИБА и НБА „Кошарка без граница“ (Basketball Without Borders), који ће се од 15. до 17. фебруара 2019. одржати у америчком граду Шарлоту.

Ово издање кампа „Кошарка без граница“ замишљено је као окупљање талентованих играча и играчица који су током 2018. на BWB камповима широм света оставили најбољи утисак, а одвија се током Ол стар викенда у Шарлоту, па ће учесници имати прилику да буду активни и у овом НБА спектаклу.

By hadrijan

Pozdrav forumasima!

Hajde da postavim pitanje, sigurno ce neko imati dobar odgovor.
Pitanje postavlja moj prijatelj iz Bijeljine u stvari, ciji sin igra kosarku tamo. Kaze, da se ja bolje razumeme od njega, a ja znam da nista ne znam.
Taj moj prijatelj iz vojske ima sina. Mali je 2004 godiste. Rodjen je 3 februara. Sto znaci, da ce sledece godine u februaru napuniti petnaest godina.

Problem je sto je mali sada visok 178 cm. Tanak je, vizljast i misivac.
Ali je, bar po mom misljenju jer sam ga video prosle nedelje, enormono dlakav.
To enormono, mislim na potkolenice i butine koje su mu bas dlakave. Brcice vec brje, naravno.

Mali je definitivno talentovan za kosarku, ima "ono" sto treba da ima svaki kosarkas sa smislom za ovu igru.
Ali je otac, vise nego mali zabrinut za visinu.
Otac je visok 186, majka 168.

Posto je mali pre nekoliko dana imao bolove u kolenu, uradjen mu je rengenski snimak kolena, i ortoped je rekao da mali nece narasti vise od 180.
Sto licno mislim da je u pravu.

Moze li mi neko reci sta misli o ovome?
O dlakavosti, rastu, snimku kolena?

Hvala svima koji odgovore!

By PASULJ PASULJ

Najjednostavniji ali i najneprecijzniji način računanja nečije ,buduće, visine je aritmetička sredina visina majke i oca i + 7 cm za muškarce i - 7 za djevojke.Po tome bi taj dječko trebao da dogura do 184 cm.
Najprecizniji sistem predviđanja buduće visine je neko snimanje kosti iznad šake ili tako nešto.Preciznost je + - 1 cm.To se uveliko radi u SAD a mislim i da u Srbiji ima neka klinika gdje se to može uraditi.Normalno,uvijek može doći do eksplozije hormona i naglog rasta ali to su izuzeci.
Dlakavost vjerovatno znači da je dječko u izlaznoj fazi puberteta ili je nasljedno.

By Bojdo

"Metoda procene konačne visine zasniva se na oceni trenutne biološke starosti osobe, koja se izvodi određivanjem koštane zrelosti izabranog telesnog segmenta, najčešće leve šake. Sa rendgenskog AP snimka leve šake procenuje se biološka zrelost kostiju podlaktice, ručja, doručja i prstiju i poređenjem sa standardima dolazi do prognoze vrednosti konačne (odrasle) visine ispitanika. U odnosu na ostale dijagnostičke procedure, ova tehnika procene spada u red najpreciznijih metoda. Kao rezultat testiranja dobija se vrednost konačne visine prema percentilnim razredima a tipična greška procene je ispod 2 cm, posebno nakon uzastopnog godišnjeg testiranja."

Korisnikov avatar
By Lepus

Koliko košta takav pregled i u kom je uzrastu nabolje da se radi ?

By hadrijan

Hm...

Citam vase komentare, ali mi i dalje lebdi ova misao: Da li dlakavost znaci kraj rasta?
Ne mogu da se setim kada sam ja odlakavio, jer gotovo i da nisam.

A nemogu da se setim drugara koji su izrasli u prvom i drugom srednje po 20 cm, da li su bili dlakavi.
Zanima me to bas...

Da li dlakavost znaci kraj rasta?

Mada, kazu da je Bogdan Bogdanovic bio dlakav vec u sedmom osnovne sa 180 cm.
Kazu, ali ne mogu da ga pitam, da to potvrdimo... :D

Pozdrav!

• 1
  • 300
  • 301
  • 302
  • 303
  • 304
  • 354
Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Svaki djecak koji ne ode na koledz a ima priliku […]

KK Partizan 2025/26.