djokonda napisao:Lepus napisao:Jašta, sve sa Juniorom ćemo doći do željenih rezultata. I naravno da bi svaki od gore pomenutih bolje odigrao od Filipa.
On nije loš play za ABA ligu, tj. za neki osrednji tim. Zna on fino dodati, može i pogoditi i sl. ali problem nastaje u utakmicama protiv jakih timova i u utakmicama koje odlučuju o titulama.
Tu je igrač manjka u odbrani i to ne može nikako da se sakrije. Em ga postuju, probijaju 1 vs 1, na prvom bloku se zakuca i ne isprati igrača, u skoku ne postoji. Što je najgore, na tom nivou je 0 i u napadu, a skoro svaki teče tako što 20 sec pimpla loptu i u zadnjih 5 je uvali nekom od saigrača.
Daj nemoj molim te...ja sam ovde među prvim kritičarima bitisanja Čovića mlađeg u bilo kojoj ekipi CZV, ali stvarno misliš da Radanov, Nenadić ili Davidovac mogu pleja da igraju bolje od Fiće? Pravog pleja? Onog što treba da vrti pick sa Ojom ili Cirbesom i da deli pasove iz njega...u to ću verovati kada vidim da bilo koji od njih trojice to može na KLS nivou da odradi...pa nijedan od njih trojice nikada u profesionalnoj karijeri nije igrao pleja...pomagao u prenošenju lopte i ponekada u postavljanju napada da, ali klasičnog pleja nikada...jbg, nije ABA toliko loša liga pa da možeš tek tako da ''izmisliš'' pleja...ipak je plej najvažnija i najkompleksnija pozicija za igranje u košarci...bar što se igre u napadu tiče. Stavi bilo kog od njih trojice u bilo koju kombinaciju bekova koja isključuje Reglanda i garantujem ti da 2 od 3 napada završavamo u poslednjih 10 sekundi divljanjem iz neke izolacije jer nismo bili u stanju iz pnr-a ništa da stvorimo...i kakva ti je onda vajda od te bolje odbrane što je znak pitanja jer nemam previše poverenja u Radanovljeve i Davidovčeve sposobnosti da brane 10 cm niže igrače...ok neće ih postovati, ali će ih pretrčavati...prosto ne vidim kako spoljna linija u sastavu Nenadić/Radanov/Davidovac - Beron/Dobrić - Lazić/Perperoglu može 10-15 minuta po utakmici da funkcioniše čak i na ABA nivou.
Ne stigoh ranije odgovoriti.
Na osnovu tvog posta, meni se najprije cini da ti Zvezdu ove godine nisi skoro ni gledao ili si gledao samo na preskoke.
b1 - Mislim. Razlog lezi u tome sto Filip igra katastrofalno, apsolutno nista ne organizuje, tako da mi je tesko zamisliti da neko moze biti gori od njega.
b2 - Njegovo organizovanje napada se svodi na to da u zadnjem trenutku predje pola, prije isteka osam sekundi, zavrti pick sa centrom i nakon sto ne uspije ostvariti bilo kakvu prednost, loptu uvali nekome od vanjskih igrca na 5 sec do kraja napada. To sto mu prodje alley-oop svaku 30 akciju ne znaci da je on nekakav organizator (bar ne na ovom nivou).
b3 - Sa Ficom kao organizatorom igre, 4 od 5 napada se tako zavrsi. 
b4 - Ono sto Radanov pokazuje ove godine u odbrani je odlicno. Na kraju krajeva, uvijek Baron/Dobric/Lazic mogu cuvati playa, a Radanov/Davidovac dvojku ili trojku.
Prins je sutercina,a to sto se njegovo ime nije naslo na guglu prilikom objavljivanja Knofijeve liste nije moja greska.