Pozdrav forumašima i sa ovog dela foruma.
Ja do sada nisam pisao na "Mlađim kategorijama", ali ajde bar neko zapažanje da ostavim, s obzirom da pratim sina i njegove vršnjake već godinama unazad.
Bio sam na Dado turniru u Zemunu, gde je učestvovalo 6 ekipa, podeljenih u 2 grupe. U jednoj Partizan, Sparsi i OKK, a u drugoj domaćin Zemun, Zvezda i reprezentacija Rumunije. Osim Rumuna, koji su poslali selekciju 2003. godišta, ostali su bili sa selekcijama 2004. godište i mlađi.
Pre turnira je Partizan slovio za favorita, valjda zbog malog Milijaševića, ali turnir je sasvim opravdano uzela Zvezda, pobedivši u finalu Sparse, a pre toga u grupi i neugodne Rumune.
Vidim da su Rumuni igrali i u Zrenjaninu prijateljsku i znajući kako igraju i izgledaju njihovi klinci, mogu samo da pohvalim našu decu iz Zrenjanina. Videlo se i na turniru u Zemunu da su fizički dominantniji, bar par njih, u odnosu na naše klince - imaju jednog "teškog" centra, crnog pleja, jednog monka na spoljnim pozicijama, sa već sada izvajanim mišićima... Međutim, i tako fizički dominatni, Zvezda ih je u grupi dobila timskom igrom, držeći konstatno razliku između 4-10 poena.
Sparsi su po meni neočekivano dobili Partizan, najviše zahvaljujući prednosti na centarskim pozicijama.
Partizan sam možda i ponajviše "ispratio" i nekako sam više očekivao. Milijašević je bio OK, ali imao sam utisak da nije previše zapinjao, što za ovo doba sezone je valjda i normalno. Dopao mi se broj 8, momak koji je stigao iz Subotice, mislim da se zove Luka Divjak. Sjajno trči, skok i odraz su mu fantastični. Mali Tojagić je čini mi se pogrešno korišćen. Previše ga stavljaju na centarske pozicije (iako on jeste visok i ima oko 195cm, ali nije tip za centra, niti mu je to stil igre - još u OKK je bio projektovan za lidera ekipe i igrao je uvek spolja, pa čak i pleja). Treba mu sigurno malo one sportske drskosti, ali dete je vredno pažnje.
Zemun je solidan, mislim da će standardno igrati Kvalitetnu ligu pionira, ali da su nivo za sredinu tabele, ne više od toga. Imaju visokog centra, čini mi se da rekoše da ima 205cm (žao mi je što većini dece ne znam ime), solidnog pleja, drskog.
Što se tiče OKK, nekadašnji šampion se polako uzdiže i kreće da sa novom halom, novim ljudima, da pokuša da učini pomak u mlađim kategorijama u odnosu na prethodne sezone. Meč protiv Partizana je izgubljen zbog manjka kvaliteta u odnosu na protivnika, a Sparsi su ih dobili na konstantan presing. Međutim, protiv Zemuna su pokazali da mogu da igraju egal sa protivnicima sličnog kvaliteta. Taj meč su izgubili zahvaljujući odluci uprave da se forsira dete koje nije po kvalitetu ni među 20 u klubu, ali tata radi svoje.

Tuga. Čitav meč su igrali praktično sa igračem manje i na kraju je razlika otišla na 30 poena. E, to je tuga današnjeg sporta. Para vrti gde burgija neće! Ima toga naravno svuda, u raznim sportovima, ali nekad neke takve stvari mogu i da se zamaskiraju, da ne upadnu tako u oči...
To su one stvari kojih je sport, pa naravno i košarka, pun, a predstavljaju neki nus proizvod, prljavštinu... Eh, kako to zna da iznervira čoveka (u nedelju sam to "lepo" osetio).