Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By forfang
Good scrimmage session at BWB. Thought Aleksej Pokusevskk had some impressive moments. Really unique prospect at 6-11 with the feel of a PG. Soft touch from the perimeter too. Just needs work on his frame/toughness. German wing Kay Bruhnke had some nice on ball moments as well.
By allstar
ikaluka napisao:Nesto sto mi je upalo u oci na ovom prvenstvu posle odgledanih dosta meceva neki i uzivo a to je da Hrvati imaju generaciju ciji su igraci /ne svi jer normalno dolaze iz raznih klubova/ za razliku od nasih obuceni da pravilno vode loptu, dodaju, trče, skacu, šutiraju to jest kompletno su iskolovani osnovama kosarkaske igre nista nije preskoceno.
I ja sam primetio isto, imaju zaista lepu generaciju. Međutim kad imam vremena, pogledam malo i njihove forume, i rekao bih da je neki konsenzus tamo da je, bar za ovu generaciju, više do toga što su nosioci ekipe deca poznatih košarkaša: pored Perasovića i Prkačina, ovome malom Tišmi kažu da su oboje roditelja košarkaši, ovom pak Bošnjaku otac, odn. da je dosta do jakog individualnog rada sa njima. A ta četvorica igrača im igraju 30+ minuta, pa onda prirodno da i kao ekipa lepo izgledaju. Sa druge strane, na struku kukaju isto kao i mi - imaju i oni jaku tradiciju, tih nekoliko centara po Dalmaciji (Zadar, Split, Šibenik) gde je priliv prospekata zbog genetike ljudi iz zaleđa praktično nepresušan. Dakle isto kao kod nas, talenata ne nedostaje, ali nema sistema i struke da ih isprate. Npr. kad se samo setim onog Mazalina iz 97 godišta, prvi put sam ga gledao ovde, na nekom pionirskom turniru, kako se šiba sa svim onim našim u to vreme velikim prospektima iz tog godišta: Vojom Stojanovićem, Stefanom Nikolićem, itd., ma izlgedalo je da je nebo granica i njemu i ovim našima. A sad nikog od njih nigde nema.
By ikaluka
Talentovana deca ne mogu da promase desetak polaganja za poluvreme a to se ne desava samo na ovom mecu.Pa nas najbolji strelac je promasio tri polaganja uzastopno i po mnogima najveci potencijal Tarlac je promasio dva i ako je bio maltene sam.Musikic sta reci ceo kos u kontri!
By Edibledi
Tišma je Srbin! Njegov brat od strica živi u Bgd-u, igra u Partizanu , 2002. je godište, kao i Boris. Ustvari, rođeni stric od ovom malog što igra za hrvatsku je izbeglica iz istog mesta odakle je i ovaj mali.
By Mikica8
Cao svima. Citajuci postove unazad vidim da se strahuje da zaostajemo za hrvatima,litvancima,spancima itd. Prateci ne tako davno zavrseno juniorsko prvenstvo ,misljenja sam da mi imamo fantasticnu bazu u toj generaciji , recimo da tu jos ni Balsa Koprivica nije ucestvovao. Imamo formiranu centarsku liniju , a bekovi su nam poprilicno potcenjeni Paunovic i Trifunovic, ovaj drugi cak moze da igra i na kecu i da taj posao kvalitetno obavlja. Sada je na klubovima i skolama da im pruze pravu priliku . Takodje savez mora da bude aktivan, ako nece klubovi da forsiraju te igrace , neke od njih treba ubaciti u vatru sa A timom, ne smemo dopustiti da ovi klinci nestanu u prelasku iz mladjih kategorija u seniorsku kosarku. Ova 2000 generacija moze jos da se nadogradi sa nekim igracima iz 2001 godista kao sto su Pokusevski,Popovic,Nakic itd. Jos od generacije 94,95 nismo imali tako sirok fond igraca . Imamo priliku da se bas dobro potucemo sa amerima na u19 SP, u reketu mislim da smo jaci od njih, samo da dodjemo u punom sastavu. To sto kadeti nisu uspeli da naprave dobar rezultat ove godine ,ne treba toliko da brine, ne mogu sve generacije da briljiraju, mada brine rad sa klincima , odabir tj. selekcija igraca itd. Nadam se da ce 2003 godiste biti mnogo bolje selektirano i da ce moci kvalitetno da se dopunjuje sa 2002 -im godistem, posto je potreban remont pola ekipe koja igra u Novom Sadu. Ko zna za dve godine ta mesana generacija ce mozda postati juniorski prvak, kao ona 99/2000 prosle godine.
By allstar
OK, završni komentar:

Potpuno zaslužena titula Hrvata, svaka čast. Bilo bi nepravedno da su Španci ovo osvojili, skup fizikalaca, za dve godine na U18 da budu srećni ako uđu u borbu za medalje, jedino se ovom Aldereteu mora skinuti kapa za ove pogođene šuteve u finišu. Hrvati dva brutalna talenta u najavi, znam da je izlizano poređenje ali Tišma me podseća na Kukoča, a Prkačin pak sve ono što smo se mi nadali da dobijamo u Simaniću, pa možda još i više. Ovo njegovo kucanje, pa polaganje u završnici, fenomenalno, doduše i španski trener je kriv što mu je dozvolio da igra jedan na jedan, iz aviona se videlo da će on da završava, ostali su bili na aparatima. Perasović može takođe biti vrhunski igrač, ovaj mali Bošnjak neki solidan igrač na ABA nivou, sve u svemu za njih odlična berba u ovoj generaciji.

Naši na kraju peti, mislim da možemo biti sasvim zadovoljni. Realno, do medalje nismo mogli ni u kojoj varijanti, u ovom trenutku Španci i Turci su fizički mnogo jači, a Hrvati prosto kvalitetniji, ostaje možda mali žal što ipak nismo ušli u polufinale jer smo sa Francuzima tu negde, ali šta je tu je. Demantovali su skeptike, sasvim su solidna generacija. Treba u krug najboljih ekipa u ovoj generaciji uračini i Nemce koji su bili desetkovani povredama, ali kako sam već rekao uz određenu doselekciju i pridruživanje par igrača iz mlađeg godišta, mislim da je za dve godine na U18 prvenstvu medalja realan cilj, a plasman na svetsko U19 ne bi smeo da dođe u pitanje. Neću o pojedincima, već sam rekao koje smatram za realne prospekte, samo ću reći da se nadam da će u sledećoj akciji da imaju kvalitetnijeg trenera.

Ostale dve ekipe iz regiona na ovom takmičenju, Slovenija i Crna Gora, igrale za opstanak u A diviziji. Slovenija pobedila, simpatična ekipica. Crna Gora u kontra-ritmu čitav turnir, mislim da su se opredelili za potpuno pogrešan pristup, jesu evo izrekramilari ovog malog Žugića, i isforsirali da bude drugi strelac turnira, ali će sad sa svojom generacijom, umesto da se bori za plasman na svetsko U17 dogodine (čemu su čak mogli i da se nadaju, jer će Žugić u svojoj generaciji biti dominantan, plus tu je ovaj Grbović što je igrao u Vizuri), da igra B diviziju. Sa druge strane, iz B divizije i BiH i Makedonija su izborile povratak u A diviziju, uz Rusiju koja je osvojila to prvenstvo, tako da ostaje da su ovi naši prostori nepresušni izvor talenata.
By Mulder
Edibledi napisao:Tišma je Srbin! Njegov brat od strica živi u Bgd-u, igra u Partizanu , 2002. je godište, kao i Boris. Ustvari, rođeni stric od ovom malog što igra za hrvatsku je izbeglica iz istog mesta odakle je i ovaj mali.
I Šarić je. I oni bez problema igraju za Hrvatsku, čak su i najveći domoljubi. A Nakić ne želi za Srbiju.
By Mikica8
Ja nisam bas toliko uveren da ce Prkacin biti toliko dominantan u seniorima, on je dosta fizicki jak za ovaj nivo kosarke kao i Grauba , danas je igrao protiv fizicki jacih igraca i odmah je imao probleme, da je Garuba bio u igri poslednjih pet minuta , sumnjam da bio uspeo ono sve da izvede, imao on osecaj za igru, skolovan je ali videcemo, mislim da ce ostati na onoj visini , da je to to sto se rasta tice . Tisma mi se najvise dopada kod njih , ne bi ga poredio sa Kukocem , posto nema motoricke sposobnosti kao sto je imao ovaj a nema ni visinu, osim ako jos bude rastao ali je veoma dobar strelac , moze da poentira iz raznih situacija. Perasovic je takodje zanimljiv igrac , ostali deo ekipe im je bezveze , mada imaju nekoliko petnaestogodisnjaka , ne znam kavi su im oni.
By Mikica8
Bojdo napisao:Mozda ne želi za mldaje kategorije, a igraće kao Doncic za seniore. Polako za zakljucivanjem.
Ako odbije da nastupi na sp sledece godine, onda je decko neverovatan bolid.
  • 1
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 354
Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Svaki djecak koji ne ode na koledz a ima priliku […]

KK Partizan 2025/26.

Mislim da Žo treba najviše da drži svlačion[…]

Ostali klubovi ABA lige