- Sub Avg 18, 2018 10:32 pm
OK, završni komentar:
Potpuno zaslužena titula Hrvata, svaka čast. Bilo bi nepravedno da su Španci ovo osvojili, skup fizikalaca, za dve godine na U18 da budu srećni ako uđu u borbu za medalje, jedino se ovom Aldereteu mora skinuti kapa za ove pogođene šuteve u finišu. Hrvati dva brutalna talenta u najavi, znam da je izlizano poređenje ali Tišma me podseća na Kukoča, a Prkačin pak sve ono što smo se mi nadali da dobijamo u Simaniću, pa možda još i više. Ovo njegovo kucanje, pa polaganje u završnici, fenomenalno, doduše i španski trener je kriv što mu je dozvolio da igra jedan na jedan, iz aviona se videlo da će on da završava, ostali su bili na aparatima. Perasović može takođe biti vrhunski igrač, ovaj mali Bošnjak neki solidan igrač na ABA nivou, sve u svemu za njih odlična berba u ovoj generaciji.
Naši na kraju peti, mislim da možemo biti sasvim zadovoljni. Realno, do medalje nismo mogli ni u kojoj varijanti, u ovom trenutku Španci i Turci su fizički mnogo jači, a Hrvati prosto kvalitetniji, ostaje možda mali žal što ipak nismo ušli u polufinale jer smo sa Francuzima tu negde, ali šta je tu je. Demantovali su skeptike, sasvim su solidna generacija. Treba u krug najboljih ekipa u ovoj generaciji uračini i Nemce koji su bili desetkovani povredama, ali kako sam već rekao uz određenu doselekciju i pridruživanje par igrača iz mlađeg godišta, mislim da je za dve godine na U18 prvenstvu medalja realan cilj, a plasman na svetsko U19 ne bi smeo da dođe u pitanje. Neću o pojedincima, već sam rekao koje smatram za realne prospekte, samo ću reći da se nadam da će u sledećoj akciji da imaju kvalitetnijeg trenera.
Ostale dve ekipe iz regiona na ovom takmičenju, Slovenija i Crna Gora, igrale za opstanak u A diviziji. Slovenija pobedila, simpatična ekipica. Crna Gora u kontra-ritmu čitav turnir, mislim da su se opredelili za potpuno pogrešan pristup, jesu evo izrekramilari ovog malog Žugića, i isforsirali da bude drugi strelac turnira, ali će sad sa svojom generacijom, umesto da se bori za plasman na svetsko U17 dogodine (čemu su čak mogli i da se nadaju, jer će Žugić u svojoj generaciji biti dominantan, plus tu je ovaj Grbović što je igrao u Vizuri), da igra B diviziju. Sa druge strane, iz B divizije i BiH i Makedonija su izborile povratak u A diviziju, uz Rusiju koja je osvojila to prvenstvo, tako da ostaje da su ovi naši prostori nepresušni izvor talenata.