Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By ikaluka
Pa to i jeste najveci problem ove generacije /ma da moram priznati da je slabije poznajem u odnosu na prethodne dve i da sam pojedine igrace prvi put video sada/ sto nema ni jednog igraca sa prirodnim urodjenim talentom.Sve su to igraci koji ovu igru igraju samo zato sto imaju fizikalije, atletiku,visinu/neki ni to navedeno/ i koji mogu da igraju samo sablonsku kosarku.Nema ovde talenta/pa ni toliko hvaljeni Tarlac/ nedostaje ovde geg, finta,nepredvidivost,lakoca igre,individualna posebnost. Poseduju samo sablon koji moze proci protiv slabijih,daleko su oni po perspektivi od rodjenih 2000 i 2001.
Poslednja izmena od ikaluka u Čet Avg 16, 2018 11:00 am, izmenjeno 3 puta ukupno.
By Bojdo
Visoki igrači sa dobrim fizikalijama, mogu sabloniziranom kosarkom, ostvariti solidnu karijeru. Bekovi su druga priča.
By Denil
Mislim da cemo za par godina biti u situaciji sa plejom kao Hrvati.Teodosic-Markovic -Jovic su se savrseno doprinosili svako svojim stilom,a ne nazire se zamena ni za treceg a kamoli prvog.Svaki put kad neko spomene da Peno-Micic-Djokovic su resenje jedna mlada panda umre.A nije samo pozicija pleja ugrozena.Kad samo pogledam kako je prosla generacija 98,gde su Simanic/Radanov/Glisic/Aranitovic bili u top 8 igraca 98 u Evropi a sada na izlaznom prvenstvu bili suvi prosek.A jedan Partizan svu svoju buducnost ulaze u Marinkovica...Ne vidim neku perspektivu da cemo moci da ispratimo Spance,Hrvate,Litvance,a kamoli KanaduAustraliju,a nije da nemamo materijala,nego je selekcija problem
By Bojdo
Ne paniči. Ako ima još materijala i to talentovanog a da nisu na radaru reprezentacije, onda ce se razviti daleko od očiju javnosti.
20 godina slusam priču o hrvatskim vječitim talentima koje necemo moci ispratiti, a onda se pojavi Jokić i pokaže allstar kalibar, a Hezonja maše peškirima na klupi očajnog Orlanda.
Šta to Španci pokazuju? Sve je više tamnoputih i limitiranih fizikalaca , koji se do seniorske kosarke izgube kad više ne mogu na fizičku snagu da dominiraju. Francuzi su umalo boljem položaju , ali i kod njih se masa tkz fizičkih mocnih talenata gubi u seniorskom uzrastu.
U16 prvenstva su često irelevantna jer 70% igrača su rođeni u prvoj polovini godine, znači fizički zrelija i snažnija djeca, na U18 je vec jasnija situacija, kako bi nesto moglo da se odvija.

Imamo mi u 2000,2001(računam Nakića), i nadolazecoj 2003 pregrst talenta. Polako.
By PASULJ PASULJ
Kad pogledam 2000. i 2001. godište plus Mišković onda stvarno moram da se složim sa Bojdom.Veći problem je hoće li oni igrati za reprezentaciju.
Ako se Jokić uvrijedio zbog pisanja po portalima i zbog toga neće da igra za reprezentaciju evo ja mu se javno izvinjavam za sve što sam napisao a da nije u kontekstu veličanja njegove genijalnosti.Ako to svi učinimo možda će se odobrovoljiti pa će da zaigra za nacionalnu ekipu.
Korisnikov avatar
By djokonda
Specifično je i formiranje spoljnih igrača...ja se ne sećam da je bilo ko od ovih što su sada u seniorima pokazivao dominaciju u mlađim kategorijama...Teodosić i Bogdanović su bili očigledni talenti, iz različitih razloga, ali daleko od toga da su na tim takmičenjima dominirali...Marković je bio prvi plej ekipe koja je titule osvajala preko dominante centarske linije...U slučaju Tea i Bogdana mnogo je pomoglo što su njima prvi treneri van Srbije bili Srbi i to jedan Duda i jedan Žoc. U svakom slučaju, mislim da ne trebamo da se plašimo za budućnost srpske košarke jer mislim da samo u generacijama 98., 99., 00. i 01. ima dosta talenta koji će da predstavljaju više nego jaku bazu za ostanak srpske reprezentacije u top 3 evropske po kvalitetu - Sani, Radanov, Uskoković, Mišković, Pecarski, Petrušev, Ilić, Koprivica, Paunović, Pažin, Pokuševski, Nakić...just to name few. Mislim da je veća opasnost za našu košarku to što ostajemo bez velikih trenera.
By malinaro
Ostajemo bez velih trenera i ,što je još gore, sa lošim kadrom u mađim selekcijama.Ako su Klipa i Vukojičić među najboljim trenrima za taj uzrast,onda smo u velikoj nevolji.
Vukojičić sa kadetima iskazuje potuno mehanički pristup,sa selekcijom zasnovanom na igranjem na sigurno,bez osvrtanaj na njihov stvarni potencija i rizik zasnovan njihovoj igri. Stalnim sečenjem igrača na prvu grešku i vraćanjem na klupu ,bez obzira koliko oni mogu doprineti igri, pokazuje koliko on stvarno ne osceća igru i igrače. Takva pristup može proći sa nešto slabijim selekcijama,a ali nikakos a jačim,atletski moćnim,kao što su Francuzi.
Inače svak čast kadetima na borbenosti. Odradilu s osnovni zadatak,a za dve godine, videćemo krajnji domet ove generaciej.koji je sigurno veći,neog što sada pokazuju. Tarlać, Paunović. Mušikić, Svetozarević, Mnaojlović i Stefanović mogu biti dobra osnova nadogrđenom timu već i sledeće godine.
By allstar
Pazi, svako ko je imao dete kroz te mlađe kategorije će ti reći da je stanje potpunog raspada. Glavni problem je vlasnička struktura klubova, na čelu klubova bez izuzetka stoje neki sitni pokvarenjaci, sa glavnim ciljem da izvuku pare od roditelja, pre svega preko članarina, a onda i da se ugrade pri kupovini opreme, organizaciji kampova itsl. Deo zarade dolazi od taljenja sa direktorima škola za termine za sale, a deo naravno i od toga da platiš trenera što manje. Tako da po klubovima rade, za 15 ili 20 hiljada mesečno, i naravno na crno, skoro isključivo klinci koji su tek izašli iz škole. Nemaju naravno pojma ni o košarci, ni o pedagogiji, ni o ničemu u životu, kao što niko od nas nije ni imao sa 20-21 godinom. Tipičan "turnaround" im je 3-4 godine, dotle shvate da tako ne može da se živi, i onda nalaze druge poslove, koji sa košarkom nemaju veze. Zamenjuju ih novi koji su tek izašli iz škole, i tako ukrug. Pored toga imaš i tih nekih 4-5 ozbiljnijih klubova, u kojima ona talentovanija deca do pionirskog uzrasta uglavnom završe, ali gde imaš te metuzaleme poput Klipe ili Vukoičića koji pokušavaju da rehabilituju svoje propale karijere. Tako da sve u svemu deca apsolutno nemaju od koga ništa da nauče, a mi se posle čudimo, kad izađu ovako na ovim prvenstvima protiv vršnjaka iz drugih zemalja, kako je moguće da su u tolikom tehničkom i/ili taktičkom zaostatku. Pa, ne samo da je moguće, nego šta drugo zapravo očekujemo? Pravo je čudo da i ovakve rezultate imamo, držimo se još koliko-toliko na čist talenata pojedinaca, ali da li će to večno tako da traje?
By ikaluka
Nesto sto mi je upalo u oci na ovom prvenstvu posle odgledanih dosta meceva neki i uzivo a to je da Hrvati imaju generaciju ciji su igraci /ne svi jer normalno dolaze iz raznih klubova/ za razliku od nasih obuceni da pravilno vode loptu, dodaju, trče, skacu, šutiraju to jest kompletno su iskolovani osnovama kosarkaske igre nista nije preskoceno.Mi definitivno moramo da posvetimo tome vise paznje.
By forfang
Impressions of today: very positive things showed by Serbian prospects Pokusevski and Popovic of their set (passing skills and IQ); up for Kljajic from Montenegro too. Up/down for Rogkavopoulos and Biberovic ( 3p shooting efficiency teamwork) #scouting
  • 1
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 354
Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Svaki djecak koji ne ode na koledz a ima priliku […]

KK Partizan 2025/26.

Mislim da Žo treba najviše da drži svlačion[…]

Ostali klubovi ABA lige