Teme o mladim igračima i reprezentacijama
By ikaluka
Musikic je do sada na turniru pokazao veliku nemoc kada naidje na protivnika koji je njegove visine i iole poznaje kosarku.Narocito je ta nemoc tada primetna u skoku i napadu, na trenutak deluje kao da ima neki fizicki problem,nije u stanju ni jednog igrac da ugura u reket pa ni beka. Sto se spoljne linije tice, neverovatno koliko poverenje trener ima u Andrica koji do sada na turniru pokazao dosta slabosti ali to nije najveci problem vec to sto je on igrac sa ubedljivo najmanje potencijala i perspektive sto se tice igraca na spoljnim pozicijama.
Korisnikov avatar
By Zex88
Dobijaju nas Francuzi na centre.. Njihovu 4 i 5 ne mozemo da zaustavimo nikako.. Imali smo sansu u 3/4 na -4 i napad..
By allstar
Očekivano, četvrtfinale je bio relan domet ovako sklopljene ekipe. Ostaje žal što smo do kraja imali priključak, Francuzi ništa posebno, čisti fizikalci. Vukoičić, šta reći - samo neka je zdravo, Paunović i Svetozarević, koji su uz Tarlaća jedini mogli da atleticizmom pariraju Francuzima, po manje od 10 minuta na terenu. Znao sam da nam je trener najslabija karika, ali da će da bude baš ovakav dunster stvarno nisam.

Ključni problem naših nastupa na ovim U16 prvenstvima je što već generacijama unazad kao plejeve dovodimo potpuno isti tip igrača, decu koja su izraziti akceleranti u mlađem uzrastu, igraju 1-na-5 i daju po 30-40 koševa po utakmici, ali onda negde sa 13-14 godina stanu na svojih 185cm, ako dobace i toliko, budu onda spušteni da igraju pleja, što uglavnom ne znaju, i već sa 16 godina su potpuno inferiorni u odnosu na vršnjake, plus beskorisni u organizaciji. Evo npr. u 1995 godištu Rebić, u 1996 Starinčević, u 1998 Musić (plus onaj Nešić koji ne znam ni da li više aktivno igra), u 2000 Stojanov, u 2001 Vasić, i evo sad ova dvojica Andrić i Ivković, a verovatno u 2003 godištu sledi ista priča sa Popovićem. Ne razumem, ako se mi laici ložimo pa grešimo, trebalo bi u struci da postoji neki sistem da se koliko-toliko proceni plafon...

Ali ok - kako sam već pomenuo, biće to OK do U18 prvenstva, ima ovde nekoliko perspektivnih igrača, nekoliko onih koji nisu povedeni će u međuvremenu potvrditi svoj kvalitet i nada se biti pozvani, biće sigurno i iz 2003 generacije par igrača da se priključi, tako da se kao i u 2000 godištu tada nadam medalji, a to takmičenje je ionako puno važnije od ovoga.
By forfang
Primarni cilj ostanak u diviziji je ostvaren. Ostaje zal sto necemo uzeti medalju. Slabo vodjenje utakmice nabedjenog trenercica je glavni uzrok poraza. Guraju se igraci bez potencijala(Andric,Skobalj,Joksimovic), umesto Tarlaca, Paunovica i Svetozarevica. Sve sto je rekao allstar poptpisujem, nikakva vizija u radu i proceni potencijala. Bar smo mogli da uigravamo Milijasevica da sledece godine izdominira, a ni to nije napravljeno.
By ikaluka
Slazem se za plejmekere, u 95 slobodno mozes da dodas i Jaramaza, Tadica je ove godine pokazao da napretka nenema, Karapandzic je daleko losiji nego prosle godine na EP to znaci da nije napredovao a da ga protivnici stizu i prestizu/ na zalost najperspektivniji plej te generacije Bumbic nije igrao/. Jovicic se izgubio, Vulikic nema telo za ozbiljnu kosarku,Peno vise razgradjuje igru nego sto je u stanju da je gradi......
By allstar
@ikaluka: Hvala za dopune. Ja eto Pena nisam hteo da pominjem, jer on ipak gradi kakvu-takvu karijeru. Takođe ni ove iz 99. godišta jer eto osvojiše U18 prošle godine, mada se potpuno slažem sa tobom za svu trojicu koje si pomenuo a bogami nisam ja optimista ni u vezi Uskokovića. Jedino da se nadamo da će na iz nekog budžaka da se pojavi neki novi Stefan Jović. Možda baš to bude mali Bumbić, i meni se dopada.

@forfang: Opstanak u diviziji nikad nije bio u pitanju, samo su neki ljudi bili bez ikakvog razloga preveliki pesimisti u vezi ove generacije. Za Milijaševića je ipak bilo prerano, rekao bih da se oko njega stvara preveliki hajp, treba dete pustiti da polako sazreva, pa ćemo da vidimo. Već sam pominjao da je trebalo uzeti u obzir Aleksu Kovačevića za pleja, mada kad pogledam ovo što je pokazao Andrić - tačno ovako je mogao i onaj Gorunović da odigra. U datoj situaciji, najbolje rešenje je verovatno bilo staviti Paunovića da igra pleja, da se proba nešto slično kao sa Trifunovićem na U18 prvenstvu. Ali Vukoičić je pokazao neverovatnu tvrdoglavost, ne znam šta je razlog, da li ga je neko uslovio nečim da ovako selektira i vodi ekipu, ali prosto je neverovatno da ovo radi neko ko ima neke reference kao trener, čovek koji je osvajao ABA ligu...
By allstar
Da dodam još i da nisam zadovoljan ni bekovima, imaju i Manojlović i Stefanović u ovom trenutku iznenađujuće dobre procente šuta, ali od ostalih elemenata nisam ništa video - u bitnim trenucima biraju potpuno pogrešna rešenja, nisu atletični, mnogo ispadaju u odbrani itd. I na ovoj poziciji je Paunović mogao mnogo više da pruži, plus ponavljam da je Stefan Todorović morao da bude poveden - nije ni on atleta, ali je daleko pouzdaniji šuter od obojice pomenutih, plus dete sa izuzetnim košarkaškim IQ-om.

Sa druge strane, mislim da Mušikića treba sačekati, stvarno jeste u ovom trenutku mnogo kilav i smotan, ali ipak treba uzeti u obzir da smo svi pod utiskom brutalnih partija koje su pružili Pecarski i Petrušev, treba shvatiti da se i jedan takav po generaciji retko rađa, a kamoli dvojica, tako da visoke igrače iz ovih ostalih generacija treba malo sačekati.
  • 1
  • 288
  • 289
  • 290
  • 291
  • 292
  • 354
Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Svaki djecak koji ne ode na koledz a ima priliku […]

KK Partizan 2025/26.

Mislim da Žo treba najviše da drži svlačion[…]

Ostali klubovi ABA lige