- Sre Avg 15, 2018 10:40 pm
Očekivano, četvrtfinale je bio relan domet ovako sklopljene ekipe. Ostaje žal što smo do kraja imali priključak, Francuzi ništa posebno, čisti fizikalci. Vukoičić, šta reći - samo neka je zdravo, Paunović i Svetozarević, koji su uz Tarlaća jedini mogli da atleticizmom pariraju Francuzima, po manje od 10 minuta na terenu. Znao sam da nam je trener najslabija karika, ali da će da bude baš ovakav dunster stvarno nisam.
Ključni problem naših nastupa na ovim U16 prvenstvima je što već generacijama unazad kao plejeve dovodimo potpuno isti tip igrača, decu koja su izraziti akceleranti u mlađem uzrastu, igraju 1-na-5 i daju po 30-40 koševa po utakmici, ali onda negde sa 13-14 godina stanu na svojih 185cm, ako dobace i toliko, budu onda spušteni da igraju pleja, što uglavnom ne znaju, i već sa 16 godina su potpuno inferiorni u odnosu na vršnjake, plus beskorisni u organizaciji. Evo npr. u 1995 godištu Rebić, u 1996 Starinčević, u 1998 Musić (plus onaj Nešić koji ne znam ni da li više aktivno igra), u 2000 Stojanov, u 2001 Vasić, i evo sad ova dvojica Andrić i Ivković, a verovatno u 2003 godištu sledi ista priča sa Popovićem. Ne razumem, ako se mi laici ložimo pa grešimo, trebalo bi u struci da postoji neki sistem da se koliko-toliko proceni plafon...
Ali ok - kako sam već pomenuo, biće to OK do U18 prvenstva, ima ovde nekoliko perspektivnih igrača, nekoliko onih koji nisu povedeni će u međuvremenu potvrditi svoj kvalitet i nada se biti pozvani, biće sigurno i iz 2003 generacije par igrača da se priključi, tako da se kao i u 2000 godištu tada nadam medalji, a to takmičenje je ionako puno važnije od ovoga.